تجارت به اسم ازدواج


به گزارش خبرنگار شبکه مردمی اطلاع رسانی(شمانیوز):   مجید ابهری، متخصص علوم رفتاری در گفتگو با «انتخاب خبر» با اشاره به خبر اعلام راه اندازی بیمه ازدواج در کشور گفت: بیمه ازدواج، یک ژست اجتماعی است که نه تنها کمکی به دوام و بقای زندگی نخواهد کرد، بلکه مشکلی بر مشکلات زندگی خواهد افزود و فقط می تواند وسیله تجارت بعضی از زنان و مردان باشد، همانگونه که مهریه این چنین است.

به گزارش انتخاب خبر، معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان اعلام کرده با توجه به ضرورت رفاه اجتماعی برای جوانان بزودی بیمه ازدواج درکشور راه اندازی می شود.

محمدرضا رستمی در نشست ستاد ساماندهی امور جوانان در شیراز اضافه کرده بیمه ازدواج سبب می شود بسیاری از جوانان که به دلیل ترس از برخی مسائل، ازدواج نمی کنند به این امر ترغیب شوند و با توافقی که با بیمه ایران انجام گرفت مقرر شد،

بیمه گذار تخفیفات ویژه ای در اختیار جوانان قرار دهد.

او گفته در این بیمه نامه؛ مهریه، جهیزیه، تامین مسکن و اشتغال، نیز پیش بینی شده است و امید است در گام نخست، مسوولان دولتی برای تشویق سایر افراد جامعه، فرزندان خود را به این طریق بیمه کنند.

و اما بر اساس گزارش سازمان ثبت احوال كشور، در هر ساعت 19 طلاق در كشور ثبت می‌شود و در هر ماه ۶۰ هزار و ۳۶۲ و در هر شبانه‌روز هزار و ۹۸۵ مورد و در هر ساعت نیز ۸۳ ازدواج به ثبت می‌رسد كه این آمارها در مقایسه با سال گذشته با كاهش منفی 6.5 درصدی روبه‌رو بوده است.

حال برای حل این معضل باید چه اقدامی‌ انجام داد؟ آیا بیمه ازدواج می تواند برای حفظ کیان خانواده ها و ارتباط مؤثرتر زوجین با یکدیگر مؤثر باشد؟ یک آسیب‌شناس و متخصص علوم رفتاری معتقد است: بیمه ازدواج، موضوع جدیدی است که از سوی برخی دست اندرکاران مطرح می شود و هیچ تأثیری بر دوام زندگی نخواهد داشت.

مجید ابهری در گفتگو با خبرنگار انتخاب خبر افزود: از نگاه رفتار شناسی، بیمه ازدواج را می توان تشبیه به بیمه خودرو کرد، چون وقتی یک اتومبیل، بیمه شود، هیچ تضمینی برای جلوگیری از تصادف آن وجود ندارد، و این در صورتی است که در ازدواج، موضوع دو انسان با احساس و عاطفه و تربیت خاص مطرح می شود.

وی ادامه داد: مهریه خود، شکلی بیمه ازدواج است که تا به امروز نتوانسته به افزایش دوام زندگی زناشویی کمک کند.

این مشاور خانواده با تأکید بر اینکه برای دوام و قوام زندگی، باید همسرگزینی مناسب و مثبت، پایه و اساس کار قرار گیرد، تصریح کرد: پس از انتخاب درست همسر، باید مهارت های زندگی در جهت مدیریت احساسات و ایجاد برقراری تفاهم، حل مشکلات زندگی با گذشت و همچنین صداقت و وفاداری به زوجین آموزش داده شود و معیارهای همسرگزینی از ملاک های ظاهری و شکلی به ضوابط معنوی و اخلاقی تغییر یابد، در غیر اینصورت بیمه ازدواج، یک ژست اجتماعی است که کمکی به دوام و بقای زندگی نخواهد کرد و فقط مشکلی بر مشکلات زندگی خواهد افزود.

ابهری با طرح این سؤال که افرادی که موضوع بیمه ازدواج را مطرح می کنند باید با کارشناسان و مشاوران زندگی مشورت کنند و بیان کنند که ساز و کار بیمه ازدواج چیست و چه تضمینی برای دوام زندگی دارد، تأکید کرد: اصولاً بیمه کردن زندگی فقط با محبت و عشق، صداقت و تفاهم ممکن است نه پول و امضا و سند و مدارک.

این متخصص علوم رفتاری با بیان اینکه بیمه ازدواج قطعاً باعث افزایش طلاق در جامعه می شود، خاطرنشان کرد: اینجانب طی مدت 30 سالی که مشاور خانواده هستم، زنی را ندیده ام که به دلیل مهریه زندگی کند، و بارها زنان وقتی مرد زندگی شان غیرقابل تحمل بوده است، با ذکر این جمله که «مهرم حلال، جانم آزاد، خداحافظ» زندگی زناشویی خود را به پایان رسانیده اند.

مجید ابهری در پایان اضافه کرد: همچنین بر اساس 30  سال تجربه اینجانب در مشاوره زناشویی، موضوع بیمه ازدواج فقط ممکن است وسیله تجارت بعضی از زنان و مردان قرار گیرد، همانگونه که مهریه قرار گرفته است.

 


ویدیو مرتبط :
قاچاق مواد مخدر به اسم تجارت کفش