تقویم تاریخ/ قطع رابطه رژیم آل سعود با جمهوری اسلامی ایران به دستور دولت آمریکا


تقویم تاریخ/ قطع رابطه رژیم آل سعود با جمهوری اسلامی ایران به دستور دولت آمریکاراسخون/ قطع رابطه رژیم آل سعود با جمهوری اسلامی ایران به دستور دولت آمریکا (1367ش)
پس از قتل عام زائران خانه خدا توسط رژیم آل سعود در نهم مرداد 1366 و وقوع حادثه جمعه خونین مکه، روابط ایران با این کشور به پایین‏ترین حد خود رسید و تعداد دیپلمات‏های ایرانی در عربستان سعودی به حداقل رسید در حالی که اعضای سفارت سعودی در ایران نیز، از مدت‏ها قبل، تهران را ترک کرده بودند. تا اینکه سرانجام روابط سیاسی دو طرف کاملاً قطع شد و حتی در اعزام زائران بیت اللَّه الحرام و حرم شریف نبوی نیز برای چندین سال، وقفه‏ای پدید آمد. اقدام دولت عربستان سعودی برای قطع رابطه با ایران، در راستای همسویی سیاست این رژیم با اربابان آمریکایی خود و به منظور انحراف اذهان مسلمانان جهان از سیاست مخالفت حضور حجاج ایرانی خانه خدا در مراسم حج سال 1367 تفسیر شد.

وقوع غزوه‏ی "تبوک" بین مسلمانان و لشگر روم(9 ق)
غزوه‏ی تبوک از آخرین غزوات پیامبر اسلام(ص) به شمار می‏رود. سبب وقوع غزوه‏ی تبوک آن بود که کاروان تجاری شام به پیامبر اسلام خبر داد که سلطان روم لشگری مجهز کرده و عازم مدینه است. از اینرو رسول خدا فرمان داد مسلمانان از دور و نزدیک آماده‏ی جنگ شوند. علی‏رغم دوری راه، فصل گرما، دوره‏ی برداشت محصول و سختی مسیر، اکثر مسلمانان، خود را جهت جنگ آماده کردند. در این میان گروهی از منافقین مدینه به بهانه‏هایى در این غزوه شرکت نکردند و دیگران را نیز از رفتن منع می‏نمودند. لذا چون پیامبر از نیّت سوء آنان آگاه شد، علی(ع) را به جای خویش در مدینه گماشت و رهسپار تبوک گشت. سرانجام لشگر سی هزار نفری اسلام به محل جنگ رسیدند ولی از سپاه روم اثری نیافتند. در این غزوه هرچند جنگی رخ نداد ولی شوکت اسلام، فداکاری مسلمین و آمادگی آنها در برابر کفر به نمایش درآمد. همچنین به این جنگ، غزوی "فاضِحِه" (به معنی رسوا کننده) نیز گفته می‏شود زیرا جمعی منافقِ مسلمان نما در این سفر رسوا شدند.

پایان کنفرانس باندونگ، زمینه‏ساز تشکیل جنبش عدم تعهد (1955م)
کنفرانس باندونْگْ نخستین کنفرانس سران کشورهای آسیایى و افریقایى است که از 18 تا 27 آوریل سال 1955م به دعوت دکتر احمد سوکانو، رئیس جمهور وقت اندونزی با حضور سران و نمایندگان 28 کشور تشکیل شد. کنفرانس باندونگ که معروف‏ترین رهبران آسیا و افریقا از قبیل جواهر لعل نهرو، چوئن لای و جمال عبدالناصر، سردمداران هند، چین و مصر در آن شرکت کردند، نخستین رویارویى کشورهای جهان سوم با قدرت‏های بزرگ نظامی و صنعتی جهان بود که زمینه را برای تشکیل سازمان کشورهای غیرمتعهد فراهم ساخت. کنفرانس باندونگ، طیف وسیعی از کشورهای طرفدار غرب یا بی‏طرف یا کمونیست را در برمی‏گرفت، ولی تمامی کشورهای شرکت‏کننده، پشتیبانی خود را از پنج اصل معروفِ هم‏زیستی مسالمت‏آمیز که مبتنی بر احترام به حق حاکمیت و تمامیت ارضی یک‏دیگر، عدم تجاوز، عدم مداخله در امور داخلی یک‏دیگر و برابری حقوق و همکاری اقتصادی بود، اعلام داشتند. کنفرانس باندونگ سرانجام به تشکیل جنبش عدم تعهد که در واقع خارج از دو بلوک شرق و غرب بودند، انجامید و فعالیت خود را در سال‏های بعد گسترش داد.

با کانال تلگرامی «آخرین خبر» همراه شوید

منبع: راسخون


ویدیو مرتبط :
تعبیر رژیم برای جمهوری اسلامی ایران توسط بی بی سی