خواندنیهای هفته؛ از تولد موگابه تا زوج کوروکی


آتش بس سوریه نهایی شده است و خبرهای انتخاباتی هم به زودی تمام می‌شود. هفته گذشته،‌ علاوه بر اینها،‌ در انگلیس دعوا بر سر ماندن یا رفتن این کشور از اتحادیه اروپا ادامه دارد،‌ در آمریکا رقابت‌های انتخاباتی هر روز داغ‌تر می‌شود و در باقی دنیا هم جنگی نشده است که کشورهای پرت‌افتاده روی نقشه را به صدر اخبار برساند. با این حال، چندتایی داستان عاشقانه و غیر عاشقانه هست که می‌شود آخر هفته را با آنها گذراند.

***

کوررنگی، دنیا را چه رنگی می‌کند؟‌

در میان هر هشت زن و هشت مرد در دنیا، این احتمال وجود دارد که حد اقل یک نفر دچار حدودی از کوررنگی باشد. یکی از جاهایی که افراد کوررنگ در آن با مشکل رو‌به‌رو می‌شود، خواندن نقشه‌هاست.

نقشه‌ها را با این پیش‌فرض طراحی می‌کنند که همه آدم‌ها می‌توانند به راحتی فاصله میان رنگ‌ها را تشخیص دهند اما دقیقا این طور نیست. حالا یک طراح انگلیسی به نام رنا هوکوادا،‌ سعی کرده است با طراحی انواع مختلفی از نقشه‌ها نشان بدهد که کوررنگی چه درجات مختلفی دارد و آدم‌های دارای این ویژگی دنیا را چه طور می‌بینند.

او در مورد کارش می‌گوید: «من خودم دچار هیچ حدی از کوررنگی نیستم اما با این کار تلاش کردم نشان بدهم که چه طور می‌شود از حس‌ها برای انتقال پیام استفاده کرد بدون اینکه متکی به استفاده 100 درصد از آنها بود.»

با اینکه جمعیت افراد دچار کوررنگی زیاد است اما پراکندگی آنها در میان اقوام و کشورهای مختلف و هچنین در میان زنان و مردان متفاوت است. یک تحقیق در سال 2006 در آمریکا نشان داده است که تقریبا 7 درصد از مردان بزرگسال قادر به تشخیص رنگ‌های سبز و قرمز از یکدیگر نیستند یا آنها را به صورت متفاوت از دیگران می‌بینند، در حالی که تنها 4 درصد از زنان بزرگسال دچار این مساله هستند.

***

ببنید، آسمان هر کجا آیا همین رنگ است؟

خیلی‌ها به شانس اعتقاد دارند و فکر می‌کنند که این شانس است که تعیین می‌کند آدم‌ها چه طور زندگی کنند. یکی از چیزهایی که شانس در آن تاثیرگذار است، همین جایی است که در آن به دنیا آمدیم و در آن زندگی می‌کنیم.

حالا بعضی‌ها هم فکر می‌کنند که اگر در جای دیگری به دنیا آمده بودند، زندگی‌شان فرق می‌کرد. مثلا در جاهای دیگر دنیا می‌شد علف‌هایی سبزتر یا آسمان آبی‌تری پیدا کرد،‌ برای این دسته از آدم‌ها یک سایت راهنما وجود دارد که به شما می‌گوید اگر در جای دیگری در دنیا متولد می‌شدید زندگی‌تان چه فرقی با زندگی امروزتان داشت.

در سایت http://www.ifitweremyhome.com می‌توانید وضعیت کشورهای مختلف را بررسی کنید و ببینید که آیا واقعا در جاهای دیگر دنیا علف‌های سبزتر و آسمان آبی‌تری وجود دارد یا نه.

اگر می‌خواهید بدانید که این سایت چه طور کار می‌کند،‌ باید گفت که پایگاه اطلاعاتی این سایت به اطلاعات جمع‌آوری‌شده زیادی از جمله اطلاعات سازمان بهداشت جهانی، صندوق بین‌المللی پول و نهادهایی مانند آن دسترسی دارد و از راه مقایسه شاخص‌ها، کشورهای مختلف را طبقه‌بندی می‌کند و به شما می‌گوید که در هر کشوری از نظر اقتصاد،‌ سلامت،‌ محیط زیست و کیفیت زندگی در چه شرایطی قرار خواهید داشت. برای مثال، این سایت به شما می‌گوید که اگر در گرین‌لند زندگی کنید، ‌18 درصد بیشتر احتمال دارد که بچه‌دار شوید،‌ اگر در فرانسه زندگی کنید 16 درصد کمتر احتمال دارد که به زندان بروید،‌ اگر در روسیه زندگی کنید احتمال اینکه بیکار بمانید 19 درصد از باقی جاهای دنیا کمتر است و در پاکستان 88 درصد کمتر از میانگین جهانی، نفت مصرف خواهید کرد.

در پاکستان مردم کمتر از جا های دیگر دنیا نفت مصرف می‌کنند

در فرانسه احتمال اینکه به زندان بروید کمتر است

در روسیه کمتر احتمال دارد که بیکار شوید

در گرین‌لند احتمال اینکه بچه‌های بیشتری داشته باشید بیشتر است

***

اما آیا این آینده است؟

هفته گذشته در یک گردهمایی تبلیغاتی، پنج هزار نفری که دور هم جمع شده بودند،‌ هدست‌های واقعیت مجازی جدید سامسونگ را امتحان کردند.

این رویداد درست قبل از آن بود که سامسونگ گوشی‌های موبایل جدید خودش را در نمایشگاه فناوری سال 2016 ارائه کند، در این گردهمایی آدم‌های مهم دنیای تکنولوژی از جمله مارک زوکربرگ، بنیان‌گذار فیسبوک هم حضور داشت که از طریق برنامه جدید فیسبوک، گفت‌وگوی زنده‌ای را با مردمی که صفحه او را دنبال می‌کنند انجام داد و از حال و هوای سالنی که مردم در آن هدست‌های واقعیت مجازی را امتحان می‌کردند، حرف زد.

اما آیا تصویر شما هم از آینده چیزی شبیه همین است؟

***

این جشن تولد 700 هزار پوندی

حدس بزنید شنبه گذشته چه رویداد مهمی را از دست داده‌اید. ممکن است به چیزی در مورد زندگی شخصی یا کاری‌تان فکر کنید اما از همین حالا می‌گویم اشتباه می‌کنید و حتی اگر خیلی خیلی هم به حافظه‌تان فشار بیاورید باز هم به یاد نمی‌آورید که هفته گذشته شما تولد «رئیس‌جمهور زیمبابوه» را از دست داده‌اید.

رابرت موگابه 92 ساله هفته گذشته در حالی جشن تولد 92 سالگی‌اش را به صورت خصوصی جشن گرفت که یک جشن ملی از پیش برنامه‌ریزی شده هم برای این مناسبت ترتیب داده شده بود! آن هم در شرایطی که کشور زیمبابوه درگیر خشکسالی است و احتمال کمبود مواد غذایی در تابستان سال جاری آن را تهدید می‌کند و در سال گذشته طبق اعلام سازمان جهانی غذا سه میلیون نفر در این کشور بسته کمک‌های غذایی دریافت کرده‌اند که هزینه آن را آمریکا و بریتانیا پرداخته‌اند.

موگابه در 36 سال گذشته مدام به عنوان رئیس‌جمهور منتخب برگزیده شده است و او را به عنوان یکی از قدیمی‌ترین رئیس‌جمهورهای دنیا می‌شناسند.

می‌گویند تولد موگابه در زیمبابوه به اندازه سالگرد تولید حضرت مسیح و شروع سال نوی میلادی اهمیت دارد. تولد او از 1986 به بعد به عنوان یک جشن ملی برگزار می‌شود و تا کنون 700 هزار پوند خرج روی دست دولت این کشور گذاشته است.

جشن تولد موگابه

جشن تولد موگابه

***

دو سال تلاش برای یک لبخند

آقا و خانم کوروکی در 1956 با هم ازدواج کرده‌اند و دو فرزند دارند. بعد از سال‌ها کار کردن وقتی هر دو بازنشسته شده بودند برنامه‌ریزی می‌کردند که ژاپن را همراه همدیگر بگردند و سفرهای زیادی کنند. آنها توانستند چندتایی از سفرهایی را هم که برایش برنامه‌ریزی کرده بودند انجام دهند اما خیلی زود یک اتفاق غیرمنتظره افتاد.

خانم کوروکی،‌ در سن 52 سالگی به دلیل بیماری قند،‌ تنها در طول یک هفته هر دو چشم خود را از دست داد. بعد از این اتفاق او ترجیح می‌داد که کمتر در کنار دیگران باشد و برای همین هر روز تنهاتر و گوشه‌گیرتر شد و دیگر تقریبا از خانه بیرون نمی‌آمد تا اینکه آقای کوروکی تصمیم گرفت راه حلی پیدا کرد.

آقای کوروکی از خانه بیرون آمد و شروع به کاشتن گل‌های «فلوکس» در حیاط و باغ چه کرد،‌ مدتی طول کشید تا تمام این گل‌ها سر در بیاورند اما حالا بعد از دو سال،‌ تمام مزرعه‌ای که خانه آنها در میان آن قرار داد،‌ با رنگ صورتی این گل‌ها پوشیده می‌شود و در بهار روزانه بیش از 7 هزار نفر به دیدن این مزرعه می‌روند.

خانم و آقای کوروکی هم عصرها دست همدیگر را می‌گیرند تا در میان این فرش صورتی قدم بزنند. آقای کوروکی می‌گوید این تنها کاری بود که می‌توانست انجام دهد تا همسرش دوباره لبخند بزند.

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
تولد هفته نامه بین المللی همسر