آموزش 15هزار فارسی‌آموز در خارج از کشور توسط دانشگاه فردوسی


رییس مرکز آموزش زبان فارسی به غیرفارسی‌زبانان دانشگاه فردوسی گفت: در خارج از کشور 15 هزار فارسی‌آموز داریم که براساس برنامه ما آموزش می‌بینند و بیشترین تمرکزمان بر آموزش زبان فارسی در کشورهای منطقه است، به طوری که در پی تاسیس مراکزی در دانشگاه‌های شهرهای نجف، کربلا و کردستان عراق هستیم.

احسان قبول در گفت‌وگو با خبرنگار دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه خراسان، با بیان اینکه مرکز دانشگاه فردوسی بزرگترین مرکز آموزش زبان فارسی جهان است، در خصوص برگزاری آزمون جامع زبان فارسی اظهار کرد: این آزمون هر سال در دو مرحله و در تاریخ 25 مرداد و 15 دی ماه برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: در این دوره از آزمون حدود 140 نفر از ملیت‌های مختلف ثبت‌نام کرده‌اند که بیشترین تعداد داوطلب مربوط به دو کشور سوریه و عراق است و پذیرش آن‌ها بنا بر نمره‌ای است که دریافت می‌کنند.

رییس مرکز آموزش زبان فارسی به غیرفارسی‌زبانان دانشگاه فردوسی در خصوص این آزمون تصریح کرد: آزمون از 100 نمره و از مجموع نمرات مراحل شفاهی، تخصصی دانشگاهی و... و همچنین 10 درصد از معدل کسب شده در طول 9 ماه دوره زبان‌آموزی در مرکز، در آن تاثیر دارد.

قبول گفت: افرادی که نمره 50 تا 60 را دریافت کنند قبول مشروط هستند و باید در دوره بعد نمره بالای 60 گرفته و در دوره تکمیلی زبان فارسی شرکت کنند ولی افرادی که نمرات بالای 60 را کسب کردند، قبول قطعی هستند و می‌توانند انتخاب واحد کرده و مشکل خاصی ندارند.

وی افزود: برآورد ما نسبت به دوره قبل که 95 درصد قبولی و بالای 50 و تقریبا 80 درصد نمره قبولی قطعی داشتند این است که امسال نیز آمار قبولی در این آزمون به همین ترتیب باشد.

رییس مرکز آموزش زبان فارسی به غیرفارسی‌زبانان دانشگاه فردوسی عنوان کرد: از فروردین امسال بالغ بر 750 نفر و در دو سال و سه ماه اخیر که کار خود را به صورت رسمی آغاز کرده‌ایم، ثبت نام داشته‌ایم؛ در مجموع بیش از 1100 نفر پذیرش داشته‌ایم و پیش‌بینی می‌کنیم امسال این عدد به 900 نفر پذیرش و در سال آینده این آمار به بیش از 1000 نفر خواهد رسید.

قبول اظهار کرد: تقریبا عمده دانش‌پذیران مرکز آموزش زبان دانشگاه فردوسی افرادی هستند که هزینه تحصیلشان را خودشان می‌پردازند لذا در طی سال کارآفرینی داریم و دانشجویان دوره دکتری و کارشناسی‌ارشد به آموزش زبان می‌پردازند و در سال حدود 250 میلیون تومان حق‌التدریس به این افراد پرداخت می‌شود؛ به علاوه از این طریق نزدیک به سه میلیارد تومان برای کشور ارزآوری داریم.

رییس مرکز آموزش زبان فارسی به غیرفارسی‌زبانان دانشگاه فردوسی گفت: مرکز دانشگاه فردوسی با ارزآوری سالانه سه میلیارد تومان برای کشور بزرگ‌ترین مرکز آموزش زبان فارسی در جهان است.

وی اضافه کرد: متخصصان اقتصاد معتقدند بهترین نوع ارزآوری از نوع آموزشی است؛ ما نیز در کنار این امر فرهنگ و ادبیاتمان را نیز آموزش می‌دهیم. بنابراین کارکرد مرکز آموزش زبان فارسی دانشگاه فردوسی از بنیاد سعدی بیشتر است به این دلیل که این بنیاد نه‌تنها درآمدزایی ندارد، بلکه وابسته به بودجه دولتی است؛ این در حالی است که حجم کار ما چندین برابر این بنیاد بوده به علاوه برای کشور ارزآوری نیز داریم.

رییس مرکز آموزش زبان فارسی به غیرفارسی‌زبانان دانشگاه فردوسی افزود: کتاب‌های آموزش نوین زبان فارسی در 6 جلد تالیف شده است و به عنوان منبع اصلی در مرکز فردوسی به‌کار می‌رود؛ این کتب، کتاب‌های اول آموزش زبان فارسی در جهان بوده و به تازگی دانشگاه استانبول آن‌ها را تحت کتاب‌های معیار مورد استفاده قرار می‌دهد.

قبول در خصوص اعزام یک استاد به لاهور پاکستان عنوان کرد: دانشگاه فردوسی حقوق این فرد را پرداخت می‌کند؛ تا هفته آینده نیز بنا به اعزام دو نفر به نجف داریم که خود مرکز مقصد وظیفه پرداخت حقوق این اساتید را بر عهده دارد. همچنین تا 6 ماه آینده 6 استاد از سوی مرکز فردوسی به عراق و دیگر کشورها فرستاده خواهند شد.

وی با اشاره به آموزش مجازی زبان فارسی گفت: در این زمینه نرم‌افزارهای با کیفیت در مرکز فردوسی تولید شده و در حال ساخت است؛ در گام نخست برای کلیه علاقمندان به زبان فارسی آموزش زبان فارسی را به صورت رایگان در مرحله مبتدی آغاز خواهیم کرد.

قبول در خصوص شهریه مرکز آموزش زبان فارسی اظهار کرد: هزینه‌های دریافتی در این مرکز از دیگر دانشگاه‌ها کمتر است به طوری که برای دوره سه ماهه مبلغ یک میلیون و 500 هزار تومان و دانشجویان در طول 9 ماه آموزش چهار میلیون و 500 هزار تومان پرداخت می‌کنند و این رقم در طول دو سال اخیر هیچ تغییری نکرده است.

وی اظهار کرد: توافق هسته‌ای نتایج مثبتی را در بحث توسعه زبان فارسی داشت به گونه‌ای که تعداد دانشجویان و داوطلبانی که مایل به تحصیل زبان فارسی در کشورمان هستند، به طور چشمگیری افزایش یافته است.

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
نحوه ی تدریس اساتید دانشگاه در خارج از کشور