توسعه پایدار با تکیه بر منابع طبیعی از اهداف کلان آمایشی توسعه لرستان


عضو کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی خرم‎آباد گفت: پیش‌تازی در حفاظت و حراست از منابع طبیعی و محیط‌زیست از زیر بخش‎های عمده توسعه استان است.

«سمیه قربانی» در گفت‎وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه لرستان، اظهار کرد: در راستای تحقق اهداف چشم‌انداز جمهوری اسلامی ایران و ضوابط ملی آمایش سرزمین و با توجه به ویژگی‎های لرستان، پیش‌تازی در حفاظت از محیط‌زیست و حراست از منابع طبیعی و ایجاد محیطی پایدار و پویا، از زیر بخش‎های عمده توسعه لرستان است.

وی خاطرنشان کرد: هم‌چنین توسعه پایدار استان با تکیه بر منابع طبیعی(آب، خاک، پوشش گیاهی و اقلیم) و محوریت کشاورزی، جنگل‎داری و دامداری پیشرفته، از اهداف کلان آمایشی توسعه استان بشمار می‎رود.

قربانی از اهداف آمایش در بخش کشاورزی به جلوگیری از هدررفت آب‎های سطحی و مهار آن‌ها و افزایش بهره‎وری و بهره‌برداری بهینه از منابع طبیعی و کشاورزی به‎ویژه منابع آب اشاره کرد و افزود: ذخیره سیلاب‎ها و افزایش سطح آگاهی عمومی در مدیریت بهینه مصرف آب کشاورزی از جمله راهبردهای آمایش در این بخش است.

وی ادامه داد: هم‌چنین سیاست‎های اجرایی آمایش در بخش کشاورزی شامل افزایش سطح زیرکشت اراضی آبی، استفاده از سامانه‎های آبیاری نوین به‎ویژه سیستم آبیاری تحت فشار و بهسازی کانال‎های آبرسانی، تبدیل اراضی دیم واقع در شیب‎های تند به باغ‌های مثمر و تهیه و اجرای طرح اصلاح الگوی کشت در راستای استفاده بهینه از عوامل تولید و الگوی بهینه مصرف است.

قربانی با اشاره به آمایش بخش کشاورزی استان گفت: تسریع در ساخت و بهره‌برداری از سد کاکارضا برای گسترش سطح اراضی آبی، زهکشی، تسطیح فنی اراضی پرآب، کاشت محصولات مقاوم به کم آبی و احداث شبکه‎های آبیاری از برنامه‎های اولویت‎دار است که هرچه سریع‎تر باید پیگیری شود.

قربانی با بیان این‌که در بخش منابع آب نیز باید آمایش انجام شود در ادامه به اهداف آمایش در این حوزه اشاره کرد و گفت: حفاظت کمی و کیفی منابع آب سطحی و زیرزمینی، تأمین منابع آب لازم برای حفظ و توسعه مراکز زیستی، ارتقای بهره‎برداری و بهره‎‏وری منابع آب موجود با تأکید بر طرح‎های تصفیه فاضلاب و آب‎های نامتعارف از جمله این اهداف است.

این پژوهشگر تصریح کرد: تهیه طرح‎های توسعه پایدار به‌منظور اعمال مدیریت منابع آب در واحد حوزه بدون در نظر گرفتن مرزهای سیاسی، مهار آب‎های سطحی با ساخت سدهای مخزنی و ایستگاه پمپاژ بر روی رودخانه‎ها، افزایش سطح آگاهی عمومی در استفاده بهینه مصرف آب و گسترش شیوه‎های نوین آبیاری از جمله راهبردهای آمایش در بخش منابع آب است.

وی یادآور شد: هم‌چنین سیاست‎های اجرایی آمایش در بخش منابع آب شامل اجرایی شدن طرح‎های مطالعه شده و سرعت بخشیدن به طرح‎های آبی در دست اجرا، ایجاد شبکه‎های آبیاری و زهکشی در اراضی زیرپوشش سدها و بندهای انحرافی و پوشش انهار و بهره‎برداری بهینه از منابع آب با تأسیسات مهار آن است.

قربانی از دیگر سیاست‎ها به جلوگیری از ساخت و ساز در حریم رودخانه‎ها و چاه‎های آب، تهیه و اجرای طرح‎های تأمین آب و جمع‎آوری، تصفیه فاضلاب و بهبود و تقویت روش‎های استفاده مجدد از پساب و آب‎های نامتعارف اشاره و خاطرنشان کرد: توسعه فعالیت‎های آبخیزداری و آبخوان‎داری و حفاظت از آن‌ها و بهره‌برداری اصولی و نظام یافته از آب‎های زیرزمینی با حفظ تعادل تخلیه و تغذیه سفره‎های آب زیرزمینی نیز از دیگر سیاست‎ها محسوب می‎شوند.

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
سامی یوسف- اهداف جهانی برای توسعه پایدار