اماکن مذهبی گیلان راهی برای شناخت و تأمل به فرهنگ کهن است


مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گیلان با مهم تلقی کردن نقش مساجد در شناخت فرهنگ غنی گذشتگان، از این بناهای ارزشمند به‌عنوان یادمانی از اندیشه مذهبی نیاکانمان یاد کرد.

«رضا علیزاده» در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه گیلان، گفت: مساجد قدیمی با ارزش معماری فوق‌العاده، کاخ های تاریخی با معماری بی‌نظیر، کاروانسراهای تاریخی، عمارت‌های قدیمی با معماری خاص، پل‌های تاریخی با ساختی بی‌بدیل همراه با دیدنی ترین و کهن‌ترین بازارها تنها قسمتی از جاذبه های تاریخی خطه سبز گیلان هستند که در کنار سایر دیدنی ها، مجموعه ارزشمند و قابل عرضه به گردشگران را فراهم کرده است.

وی با بیان این‌که بیش از 1000 اثر فرهنگی گیلان در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است، افزود: مساجد و تکایای بسیاری از جای جای استان در این فهرست قرار دارد.

علیزاده با تأکید بر ضرورت حراست همگانی از آثار تاریخی به ویژه اماکن مذهبی، خاطرنشان کرد: این بناها فرهنگی غنی دارد که تحقیق و کشف جنبه‌های مختلف آن می‌تواند برای آیندگان به‌عنوان یک هویت ارزنده مفید باشد.

این مقام مسئول هم‌چنین اماکن مذهبی کهن را عاملی در جذب گردشگر خواند و خاطرنشان کرد: گیلان با داشتن تعدد بقاع متبرکه و مساجد قدیمی در زمره استان‌های مذهبی قرار دارد و گردشگری مذهبی در استان رونق مطلوبی را سپری می‌کند.

وی تصریح کرد: بدون شک حیات و بقای هر جامعه به حفظ و بزرگداشت نمادهای فرهنگی آن باز می‌گردد و ایجاد چالش معرفتی نسل‌ها نسبت به میراث فرهنگی از راهکارهای تهاجم فرهنگی است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گیلان با اشاره به تلاش این اداره‌کل برای احیا و مرمت ابنیه تاریخی گیلان به‌ویژه مساجد، یادآور شد: این میراث ارزشمند متعلق به همگان است، از این‌رو باید همتی همگانی برای حفاظت از آن انجام شود.

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
راهی ساده برای پایین اومدن از پله در اماکن عمومی