فرسوده بودن ‌تاسیسات آبرسانی در روستاهای همدان ‌


‌سرپرست شرکت آب و فاضلاب روستایی استان همدان از فرسودگی تاسیسات آبرسانی در روستاهای استان خبر داد.

"سیدمصطفی هاشمی" در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه همدان، به مشکلات شرکت آبفار اشاره و اظهار کرد: کاهش روزافزون سطح منابع آب‌های زیرزمینی به علت افزایش برداشت بی‌رویه، استفاده از آب شرب در مصارف غیرشرب توسط روستاییان و عدم رعایت الگوی مصرف، فرسودگی تاسیسات آبرسانی در روستاها و بدهی به پیمانکاران بخش خصوصی از جمله مشکلات شرکت آبفار است.

وی عنوان کرد: آب شرب روستاهای استان از طریق 890 منبع تامین می‌شود که شامل 397 حلقه چاه عمیق، 320 حلقه چاه دستی، 143دهنه چشمه و 30 رشته قنات است.

وی با بیان اینکه کل منابع تامین آب روستایی استان دارای ظرفیت نزدیک به سه هزار و 900 لیتر در ثانیه است، افزود: به علت پراکندگی روستاها و مشکلات اجتماعی همه ظرفیت و پتانسیل موجود این منابع قابل استفاده نیست.

هاشمی ادامه داد: امسال برای مقابله با بحران کم‌آبی و تامین نیازهای روستاهای استان 18حلقه چاه مکانیکی و 17حلقه چاه دستی حفاری و کف‌شکنی شده است.

وی با بیان اینکه در همین مدت 7 حلقه چاه تجهیز و راه‌اندازی شده و طول 16 کیلومتر از شبکه‌های فرسوده تعویض شده است، افزود: اجرای 81.5 کیلومتر خط انتقال آب، 14 کیلومتر خط انتقال برق و احداث و بازسازی پنج باب مخزن جزو برنامه‌های شرکت است.

هاشمی تصریح کرد: در سفر ریاست جمهوری مصوب شد 19 مجتمع آبرسانی با پوشش 25 درصد جمعیت روستایی و با اختصاص 40 میلیارد تومان و بهره‌برداری طی سال‌های 94 و 95 به تصویب رسید، همچنین مبلغ 7.5 میلیارد تومان برای تکمیل پروژه جمع‌آوری انتقال و تصفیه فاضلاب روستای بالادست سد اکباتان طی دو سال اختصاص می‌یابد.

وی از واگذاری پروژه‌های آبفار به بخش خصوصی خبر داد و افزود: در حال پروژه احداث یک مجتمع آبرسانی با اعتباری حدود 6 میلیارد تومان با فراخوان به سرمایه‌گذار واگذار شده و در نظر داریم یک مجتمع آبرسانی دیگر با برآورد اولیه حدود 11 میلیارد تومان در صورت تکمیل مطالعات اولیه به بخش خصوصی بسپاریم.

سرپرست شرکت آبفار استان همدان سرانه مصرف به ازای هر نفر را بین 75 تا 90 لیتر در روز اعلام کرد و گفت: حداقل مصرف 95 لیتر، متوسط مصرف 117 لیتر و حداکثر مصرف 140 لیتر است، به طوری‌که متوسط سرانه مصرف برای هر فرد در سال گذشته، 129 لیتر بوده است.

وی میزان هدر رفت آب را 27 درصد دانست و گفت: علت اصلی آن فرسودگی شبکه‌های آبرسانی، انشعابات غیرمجاز و وجود کنتورهای خراب است.

هاشمی افزود: سال گذشته حدود 31 حلقه چاه مکانیکی و 11حلقه چاه دستی حفاری، 23 حلقه چاه لایروبی و کف‌شکنی و 24حلقه چاه تجهیز شده است، همچنین در این مدت 24 کیلومتر شبکه توزیع، 64 کیلومتر خط انتقال آب و 12 کیلومتر خط انتقال برق به انجام رسیده است.

وی در خصوص کمبود آب در فصل تابستان نیز گفت: یکی از دلایل عمده کمبود آب در بخش شرب و بهداشت، استفاده بی‌رویه آب در بخش کشاورزی و حفر چاه‌های غیرمجاز در حریم چاه‌های تامین آب روستاهای استان است، اما به منظور جبران کمبود آب علاوه بر فعالیت‌های اجرایی بیان شده، آبرسانی نیز از طریق تانکر سیار انجام شده که این کار توسط 12 تانکر در سطح شهرستان‌های استان‌ انجام شده است.

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
گشتی در روستاهای فهرج، یکی از قدیمی ترین روستاهای ایران