بین دختر و پسرتان فرق می‌گذارید؟


یک روانپزشک گفت: باید ضمن تلاش برای پیشرفت رفتاری فرزندان، آنها را همانطور که هستند بپذیریم، نه آن طور که آرزو داریم.

قاسم دستجردی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه یزد، در خصوص رفتارهای تبعیض‌آمیز والدین بین فرزندان دختر و پسر، با اشاره به نقش سنگین والدین در سلامت روان فرزندان، اظهار کرد: امروزه با وجود شبکه‌های مجازی متعدد و پیشرفت و گسترش فناوری اطلاعات و ارتباطات، تربیت و ارتباط صحیح با نوجوان و جوان، کار حساسی است و در این میان، نقش والدین بسیار پررنگ است.

وی معتقد است که ارتباط صحیح باید در خانواده‌ها آموزش داده شود و والدین باید بدانند رفتار آنها در تعامل با جنس مخالف، اعتقادات و رفتار با یکدیگر، الگوی فرزندان خواهد شد.

دستجردی در مورد ویژگی‌های یک خانواده موفق، اظهار کرد: در خانواده‌ی موفق علی‌رغم امکان وجود برخی محدودیت‌ها نیز باید استقلال، همدلی و بیان احساسات و پویایی وجود داشته باشد، به عبارتی هر چند خط قرمزها و اقتدار و قاطعیت والدین هم لازم است ولی در عین حال باید به بیان احساسات، انتقاد و پیشنهاد نیز احترام گذاشت.

وی با بیان این که در یک خانواده موفق، رفتارهای مستبدانه از موضع بالا به پایین وجود ندارد، اضافه کرد: رفتار بیمارگونه در خانواده می‌تواند نسل به نسل منتقل شود و عوارضی نظیر انحرافات و اختلالات بیمارگونه و مفاسد اخلاقی را در آینده فرزندان به همراه داشته باشد.

دستجردی تصریح کرد: در خانواده‌ای با تربیت صحیح، حریم‌ها و نقش‌ها محترم شمرده می‌شود ولی در صورتی که در خانواده، اصول صحیح ارتباطی و تربیتی با فرزندان رعایت نشود، فرزندان در آینده دچار انحرافاتی می‌شوند و نهایتاً نیز به پدر و مادری معیوب تبدیل می‌شوند.

این روانپزشک برای رفع برخی تبعیض‌ها از سوی والدین نیز توصیه کرد: توجه به تفاوت شخصیت فرزندان به ویژه تفاوت شخصیتی دختر و پسر و احترام به این تفاوت‌ها از سوی والدین لازم و ضروری است چرا که تفاوت از اقتضاعات جنسیتی است. همچنین تفاوت شرایط زمانه و شکاف نسل‌ها باید مورد توجه گیرد. به طور مثال دختران از ظرافت‌های شخصیتی برخوردار هستند که باید رعایت شود و تنها در این صورت کانون خانواده، گرم‌تر و عوارض اجتماعی و روانشناختی هم در دختران کمتر خواهد شد.

دستجردی عنوان کرد: پدر و مادر نقش سنگینی در سلامت روان فرزندان خود دارند ولی نقش مادران حساس‌تر است و باید همواره بدانیم که ضمن تلاش برای پیشرفت رفتاری فرزندان، آنها را همانطور که هستند بپذیریم نه آن طور که آرزو داریم. در حین اینکه حریم پدر و مادر حفظ می‌شود باید دوستانه و بدون تبعیض با فرزند برخورد کنیم.

وی خاطرنشان کرد: تعامل و مسئولیت دادن به دختران و مشارکت دادن آنها در امور ورزش، خرید و کارهای منزل می‌تواند در تعمیق روابط آنها در خانواده موثر باشد، ضمن این که باید عشق و علاقه خانواده به دختران اظهار شود.

این روانپزشک با اشاره به افزایش سن ازدواج و استرس در انتخاب همسر از سوی فرزندان، تصریح کرد: گوش دادن و وقت گذاشتن به صحبت‌های دختران در مورد ملاک‌های انتخاب همسر و چالش‌هایی که با آن مواجه هستند، همراه با احترام به طرز تفکر آنها ضروری است چرا که فرزندان حق دارند، متفاوت فکر کنند و پدر و مادر باید آنها را نه به شیوه دستوری و به دور از سخنرانی کردن بیش از حد برای آنها، هدایت کنند.

وی با اشاره به نقش مهم و انکار ناپذیر مادران در پرورش صحیح، اظهار کرد: عدم احترام به احساسات فرزند دختر و برخی برخوردهای سنتی در جامعه کنونی و آزاد نبودن در چارچوب خانواده، باعث شده نسل جوان به ویژه دختران از والدین دور شوند که لازمه‌ی رفع آن، آموزش پدر و مادر برای برقراری ارتباط صحیح با فرزندان است.

دستجردی تاکید کرد: توجه نکردن به دغدغه نسل جوان، گوش ندادن به صحبت‌های آنها، برخورد از موضع بالا و باید و نبایدهای مطلق از سوی والدین باعث می‌شود که خانواده‌ای ناموفق به همراه فرزندانی ناهنجار از نظر تربیتی و روانشناختی داشته باشیم.

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
اگر دوست پسرتان گوشی موبایل شما بود!