ایجاد سازمان پسماند در خراسان‌شمالی


معاون عمرانی استانداری خراسان‌شمالی از ایجاد سازمان پسماند در این استان خبر داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه خراسان‌شمالی، محمدحسین علی‌نیا در جمع روسای شورای شهر و شهرداران این استان با اشاره به این‌که زباله به عنوان طلای کثیف مطرح است، گفت: اما این درآمد در این استان عاید افرادی می‌شود که زباله‌ها را به صورت غیرقانونی از جلوی درب منزل و یا محل دفن زباله‌ها می‌برند و هیچ چیزی از این موضوع عاید شهرداری‌ها نمی‌شود.

وی افزود: به همین دلیل تصمیم گرفته شد که سازمان پسماند با مشارکت تمامی شهرداری‌ها راه اندازی شود که اساس نامه آن نهایی شده و برای تایید، تصویب و ابلاغ به سازمان شهرداری و دهیاری ارسال شده است.

علی‌نیا ادامه داد: راه‌اندازی این سازمان حداقل منفعتی که برای شهرداری‌ها خواهد داشت این است که هزینه‌ای برای جمع‌آوری زباله‌ها پرداخت نخواهند کرد.

وی با اشاره به این‌که درآمد پایدار یکی از موضوعاتی است که همیشه توسط شهرداری‌ها بیان می‌شود، اظهار کرد: به طور معمول افرادی که دارای کارخانه‌های سنگ شکن هستند از وضعیت مالی خوبی برخودار هستند اما این جای تعجب است که چرا شهرداری‌ها با وجود دارا بودن کارخانه آسفالت، سنگ شکن، پمپ بنزین و ... همیشه 8 شان گرو 9 ‌شان است.

این مقام مسئول ادامه داد: بودجه سال آینده در حال نهایی شدن است و به دنبال آن هستیم تا این بودجه واقع بینانه درنظر گرفته شود و در حقیقت بیشتر چالش‌هایی که شهرداری‌ها با اعضای شورای شهر با آن مواجه هستند بر سر این بودجه‌هاست.

وی بر همکاری و همدلی اعضای شوراهای شهر و شهرداری ها تاکید کرد و گفت: وجود اختلاف نظر و سلیقه می‌تواند به توسعه شهری به شرط وجود همکاری منجر شود.

استاندار خراسان‌شمالی: شهرداری‌ها باید روش‌های خدمات رسانی را اصلاح کنند

استاندار خراسان‌شمالی تاکید کرد: شهرداری‌ها باید روش‌های خدمات رسانی را اصلاح کنند.

به گزارش ایسنا، منطقه خراسان‌‎شمالی، سیدعلی‌اکبر پرویزی در جمع روسای شوراهای اسلامی شهر و شهرداران با اشاره به این‌که شهرداری‌ها باید از روش‌های سنتی دور شوند، گفت: این امر سبب می‌شود تا انبوهی از نیروهای انسانی، شهرداری‌ها را از پای درآورد.

وی با بیان این‌که باید تصمیم مشترکی برای تعدیل نیروهای این نهاد گرفت، ادامه داد: به عنوان مثال شهرداری بجنورد در برهه‌ای از زمان 1400نفر نیرو را وارد و سپس تعدادی را خارج می‌کند و اگر 700 نفر نیرو خارج شده‌اند 700 نفر دیگر جای آن‌ها را گرفته‌اند که بیشتر این افراد نیز بدون برنامه و نیاز شهرداری وارد بدنه این نهاد شده‌اند.

وی تصریح کرد: ادامه این روند موجب می‌شود تا شهرداری‌ها آبروی خود را ببرند، شهرداری و شورای شهر باید خود را برای ارائه خدمت عرضه کنند و وقتی زمین گیر شوند مورد رویگردانی اکثر مردم قرار خواهند گرفت.

وی درباره کمیسیون ماده 5 گفت: هیچ پروژه‌ای نداریم که در این کمیسیون در نوبت باقی بماند و به تمامی پرونده‌ها رسیدگی شده است.

وی با تاکید بر این‌که باید باب کمیسیون ماده 100 بسته شود، توضیح داد: اجرای این امر به معنای آن است که شهرداری در عملیات ساخت و ساز ساختمان‌ها حضور فعال دارد و از بروز تخلفات جلوگیری می‌کند.

وی افزود: افزایش پرونده در کمیسیون ماده 100 این مفهوم را می‌رساند که ناظران شهرداری‌ها خوابیده‌اند، تخلف صورت گرفته و سپس پرونده تخلف به این کمیسیون برای رسیدگی ارجاع داده شده است.

نماینده عالی دولت در استان تاکید کرد: باید تلاش شود تا جلوی ساخت و سازهای غیرقانونی ساختمان گرفته شود.

وی ادامه داد: شهردارها باید بودجه 95 را به صورت واقعی اعلام کنند و در صورت افزایش درآمد، این امر برای آنها امتیاز محسوب خواهد شد.

پرویزی اظهار کرد: علاوه بر آن بودجه شوراها نیز باید بر طبق برنامه باشد و اگر این طور نباشد، مازاد بر برداشت غیرقانونی است.

وی درباره سرمایه‌گذاری در استان نیز توضیح داد: اگر طرح سرمایه‌گذاری وارد استان شود از آن دفاع خواهیم کرد و زمانی که طرح سرمایه‌گذاری وارد شهرداری شود باید به فراخوان گذاشته شود، چراکه ممکن است در غیر این صورت مورد اعتراض بقیه سرمایه گذارانی که این پروسه را طی کرده‌اند، واقع شود.

استاندار خراسان‌شمالی بیان کرد: اعلام این فراخوان به منظور جلوگیری از بروز هرگونه مشکل همچون تبانی است.

وی گفت: قرار بر این است تا برای حل مشکل تیرهای برقی که در وسط کوچه و خیابان باقی مانده‌اند، ردیف اعتباری قرار دهیم تا این مشکلات نیز حل شوند.

وی در خصوص عوارض آلایندگی کارخانه‌هایی همچون آلومینیای جاجرم و پتروشیمی اظهار کرد: تاکنون این دو کارخانه مشمول عوارض نشده‌اند و اگر پرداخت نیز می‌کنند اولین سهم دریافت آن‌ها متعلق به اولین روستا و یا شهری است که در نزدیکی این کارخانه واقع شده‌اند.

وی درباره مطالبه شهرداری از سایر سازمان‌ها نیز توضیح داد: بدهی دولت به شهرداری‌ها باید به پایان برسد، طی دو سال اخیر دو حوزه خودمان اجازه نداده‌ایم که ساخت و سازی بدون اخذ پروانه انجام شود.

*عکس تزیینی است.

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
سازمان مدیریت پسماند