پافشاری مجدد بر تولید عروسک‌های دارا و سارا


معاون تولید سابق کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با اشاره به آتش‌ زدن عروسک‌هایی از نوع خاص در یکی از مدرسه‌ها، این حرکت را به‌شدت محکوم کرد و آن را حرکتی غلط توصیف کرد.

مهدی باقری در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، گفت: چنین حرکت‌هایی نه تنها حسنی ندارد، بلکه معایب زیادی را هم به لحاظ روانشناختی برای کودکان به دنبال دارد. اسباب‌بازی وسیله‌ای است که کودکان با آن همزاد پنداری می‌کنند و بخش اصلی شخصیت‌شان به وسیله اسباب‌بازی‌ها شکل می‌گیرد.

وی گفت: باید با مسائل فرهنگی به گونه‌ای فرهنگی برخورد شود. اگر اسباب‌بازی را مناسب تشخیص نمی‌دهیم، باید جایگزین مناسبی برای آن بسازیم تا بچه‌ها بتوانند با اسباب‌بازی‌های ما ارتباط برقرار کنند و این موضوع رفته رفته باعث کنار گذاشتن اسباب‌بازی‌هایی می‌شود که به زعم ما غیر فرهنگی است.

معاون تولید سابق کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با اشاره به تولید عروسک‌های «دارا و سارا» در این مرکز، گفت: تولید عروسک‌های دارا و سارا پروژه‌ی بزرگی بود که همکاری همه نهادها و سازمان‌ها را می‌طلبید. به نظر من علی‌رغم این که این حمایت‌ها صورت نگرفته است، باز هم تولید عروسک‌های مذکور توانسته است روند خوبی را طی کند. امروز نسل سوم این عروسک‌ها که عروسک‌های مفصلی هستند وارد بازار شده‌اند و در قیاس با نسل اول خود دارای ویژگی‌ها و وجوه ممتازی هستند.

مهدی باقری گفت: البته ما نباید عروسک‌های باربی را با سابقه 60 ساله با عروسک‌های دارا و سارا قیاس کنیم. باید این عروسک‌ها مورد حمایت قرار می‌گرفتند. حمایت‌هایی که صدا و سیما و گمرک می‌توانست از این عروسک‌ها داشته باشد ولی انجام نشد اما ،در چنین تنگنایی تولید عروسک‌های دارا و سارا تداوم داشته و دارد و امروز فروش این عروسک‌ها حدود 200 هزار عروسک می‌باشد که به نظر من رقم قابل تاملی است و نباید از آن به سادگی صرف نظر کرد.

در پی رخداد آتش زدن جمعی عروسک‌های باربی در یکی از مدرسه‌ها و در پی آن واکنش برخی از فعالان و نویسندگان ادبیات کودک و نوجوان، پیگیری خبرنگار ایسنا برای گفت‌وگو با مسئولان فعلی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تاکنون به نتیجه نرسیده است.

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
رونمایی از نسل سوم عروسک های دارا و سارا