آموزش مهارت‌های زندگی نرخ طلاق را کاهش می‌دهد


معاون اجتماعی بهزیستی ایلام گفت: با وجود تأثیرگذاری چندین عامل در وقوع طلاق، نداشتن مهارت زندگی مشترک لازم و کافی درد مشترک و دلیل اصلی شکل‌گیری این پدیده در جامعه و کل استان‌های کشور است.

«زهرا همتی» در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه ایلام، در مورد علت افزایش طلاق اظهار کرد: دلایل طلاق از یک منطقه به یک منطقه دیگر متفاوت است اما نداشتن مهارت زندگی مشترک دلیل مشترک تمام طلاق‌ها است که این موضوع مسئولیت همه‌ی ما را بیشتر می‌کند.

وی بابیان اینکه عدم مهارت زندگی لازم در زوجین برای تشکیل زندگی مشترک یک دلیل مشترک و مهم طلاق در کل کشور است، افزود: متأسفانه آموزش کافی مهارت‌های زندگی در جامعه به زوجین داده نمی‌شود.

همتی پایین آمدن آمار ازدواج و روند روبه رشد طلاق را خطری جدی برای جامعه دانست و تصریح کرد: بنا بر آمارها در چند سال اخیر ازدواج کاهش و طلاق افزایش‌یافته است.

معاون بهزیستی ایلام با اشاره به اینکه پایین آمدن دوام زندگی مشترک در استان ایلام تهدیدی جدی است که نباید از آن غافل بود، خاطرنشان کرد: بسیاری از ازدواج‌ها کمتر از یک سال دوام‌ دارند و این تهدیدی جدی برای از هم پاشیدن نظام خانواده و دیگر مشکلات اجتماعی است.

وی افزایش سن ازدواج را از دیگر تهدیدات اجتماعی دانست و گفت: سن ازدواج‌ها بالا رفته و این روند هم روبه رشد است که مشکلاتی را در زندگی مشترک بوجود می‌آورد.

همتی خاطرنشان کرد: همه مشکلات طلاق باید ریشه‌یابی و اقدام جدی برای کنترل و مهار این آسیب انجام شود و باید دانست که هیچ ازدواجی بدون اصول و منطق دوام نمی‌آورد بنابراین باید شئون زندگی مشترک رعایت شود و گرنه نتیجه آن طلاق و جدایی می‌شود.

معاون اجتماعی بهزیستی استان با تأکید بر اینکه تفاوت‌ها در زندگی مشترک باید رعایت شود، افزود: نیاز جدی به سیاست‌گذاری کلان برای حل این آسیب داریم.

وی بابیان اینکه وضعیت طلاق در ایلام نسبت آمارهای کشور پایین است اما در مقایسه با سال‌های گذشته و تعداد طلاق‌های شکل‌گرفته در استان روند این پدیده پرشتاب شده است، ادامه داد: نباید ازدواج را امری ساده گرفت بلکه باید با کسب دانش و مهارت به سراغ آن بروند و توجه کنند وقتی می‌خواهند مهم‌ترین سرمایه‌ی زندگی را به‌پای کسی بگذارند بهتر است با اطلاعات و دانش وارد شوند تا به آرامش واقعی در زندگی منجر شود.

همتی ادامه داد: در میان خانواده‌های ایلام به‌ویژه در مرکز استان نسبت به دیگر استان‌ها فرصت شناخت به دختر و پسر داده نمی‌شود برای همین نیز طرفین یا به سمت ازدواج نمی‌روند یا بدون آمادگی به زندگی زناشویی ورود پیدا می‌کنند.

وی تصریح کرد: در این حالت دوران آشنایی و نامزدی را یک فرصت و یا تهدید می‌توان تلقی کرد از این حیث فرصتی است که اگر دختر و پسر همدیگر را نپسندند چون هیچ امر رسمی در میان نبوده است طلاق محسوب نشده و به‌تبع بار اجتماعی، عاطفی و روانی در پی ندارد.

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
نرخ سود بانکی باید متناسب با نرخ تورم کاهش یابد