در سینما و تئاتر چه خبر است؟


فرهنگ > تئاتر - ایسنا نوشت: فیلم کوتاه «سایلنت» سومین ساخته پویا نبی در بخش مسابقه داستانی سی و دومین جشنواره فیلم کوتاه تهران نمایش داده خواهد شد.

«سایلنت» در بخش مسابقه داستانی سی و دومین جشنواره فیلم کوتاه تهران به نمایش گذاشته خواهد شد.

این فیلم روایتگر داستان سه دوست است که گذشته‌ای مشترک وقایع امروز آنها را رقم می‌زند.

«سایلنت» پس از فیلمهای «ماه عسل» و«شبی که زمین ایستاد» سومین ساخته پویا نبی است که بهار سال گذشته مقابل دوربین رفت و پیش از این جز فیلمهای نهایی جشن خانه سینما بوده است.

دو فیلم قبلی این کارگردان در بیش از چهل جشنواره داخلی و خارجی نمایش داشته است

عوامل این فیلم کوتاه عبارتند از:کارگردان : پویا نبی ، نویسندگان : پوریا شجاعی . محمد علی حسینی ، مدیر فیلمبرداری : علیرضا برازنده ، تدوین : سهراب خسروی ، طراحی و ترکیب صدا : سید علیرضا علویان ، طراح صحنه و لباس : آیدین ظریف ، طراح چهره پردازی : محمد قومی . سیامک احمدی ، سازنده موسیقی متن : بهزاد عبدی ، صدابردار : بابک اردلان ، عکاس : سیامک قدکچیان ، اصلاح رنگ : هوتن حق شناس ، بازیگران : محمد رضا غفاری . حسام محمودی . ندا جبریلی . سیامک احمدی . نوید دانش منوچهری ، تهیه کننده و سرمایه گذار : پویا نب

«رو به رو»مقابل دوربین رفت

«رو به رو»نخستین تجربه کارگردانی فیلم بلند رایا نصیری مقابل دوربین رفت و مرضیه وفا مهربه عنوان یکی از بازیگران اصلی به جمع بازیگران پروژه ملحق شد.

مهدی احمدی،رویا افشار،هلیا رفاهی،ملودی آرام نیا،سیامک با حجب،امیر فرزان احسانی،ثمینه پهلوانی زاده،بازیگر خردسال: آرش فرجی از بازیگران «رو به رو»هستند..

در خلاصه داستان این فیلم آمده است:در پس هر گفت و گویی رازی است که معنای حقیقی رابطه است .سارا بعد از سالها در جستجوی مفهوم عمیق تری از گذشته رنج اورش است تا شاید اینده اش سرشار از ارامش باشد.

عواملی که تا کنون حضورشان در پروژه قطعی شده است عبارتند از:نویسنده و کارگردان:رایا نصیری،مدیر فیلمبرداری: علی محمد قاسمی، طراح گریم و لباس:گیتا شکری، مشاور گریم:پرویز شکری، دستیار و برنامه ریز: حمیدرضا ازوجی، طراح صحنه:رایا نصیری، مدیر تدارکات:امیر رضایی، دستیاران فیلمبرداری: احمد رضا اکبری، کاظم فرامرزی,نوید به توئی؛ منشی صحنه: آسیه حیدری، مدیر صحنه: محسن زنجانی، دستیار صحنه: وحید علیخانی، امور تدارکات: میلاد دین دوست،مدیر تولید:محمد جعفر نژاد، دستیار تهیه:ثمینه پهلوانی زاده، دستیار تولید:داوود طهماسب، مشاور رسانه ای:بهنازشیربانی،مشاور پروژه:محمد شهبازی، مجری طرح:سیامک با حجب، تهیه کنندگان:علیرضا شادیزاده, مهدی شادیزاده، سرمایه گذار: محمد جعفر نژاد.

رایا نصیری تا کنون نویسندگی، کارگردانی و تدوین فیلم های داستانی کوتاهی چون،بجنگ زمینی!،حجم فلزی ،شهر سربی،خاک سرد ،فیلم های مستند مضرات سیگار،چوب سرخ،یک آن،دخترم،باران،فرناز،کوچِ خاک و همچنین بازی در فیلم های چون چکمه،کیسه برنج،امتحان،صبحی دیگر،تنها دو بار زندگی می کنیم،دختر، پدر، دختر، وقتی باران می بارید و... را در کارنامه هنری خود دارد.

امیر توسلی آهنگساز «رسوایی 2» شد

به گزارش روابط عمومی فیلم سینمایی «رسوایی 2»، امیر توسلی آهنگساز کشور در پروژه سینمایی «رسوایی 2» به کارگردانی مسعود ده نمکی به عنوان آهنگساز حضور دارد.

«رسوایی 2» جدیدترین کار سینمایی مسعود ده نمکی است که فیلمبرداری آن تابستان امسال انجام شد. تدوین فیلم نیز توسط امیرشیبان خاقانی در حال انجام است تا برای نمایش در جشنواره فیلم فجر آماده شود.

بیست و دومین حضور بین‌المللی «آغی» در مجارستان

فیلم کوتاه آغی به نویسندگی و کارگردانی یوسف کارگر از تولیدات انجمن سینمای جوانان ارومیه به بخش مسابقه نوزدهمین دوره جشنواره فیلم «فالودی» مجارستان راه یافت.

فیلم کوتاه آغی در ادامه حضورهای بین‌المللی خود به بخش مسابقه جشنواره بین‌المللی «فالودی» راه‌یافته و به‌عنوان نماینده ایران با فیلم‌هایی از کشورهای مختلف به رقابت خواهد پرداخت.

پرداخت نسیه و نقد به یک منتقد سینما در سینماحقیقت!

مستند بلند «نسیه و نقد» ساخته‌ی مرجان گلستانی و پیام مستوفی که پرتره‌ای از «خسرو دهقان» منتقد قدیمی سینمای ایران است، به دبیرخانه نهمین دوره جشنواره بین‌المللی سینماحقیقت ارائه شده است.

این فیلم که تولید سال 1394 است و توسط «علی جویا» در مؤسسه «نگاه فردا» تهیه شده، اولین مستند بلند سینمای ایران است که به زندگی یک منتقد سینما خسرو دهقان می‌پردازد.

خسرو دهقان یکی از معدود منتقدان سینمای ایران است که ملاک نقدهایش، خود سینماست. هرگز پای کارگردان خاصی نایستاده و سلایق و دوستی‌های شخصی‌اش را با نقدهایش نیآمیخته است. سبک کارش بیشتر نئوفرمالیستی است و نقدهای او ساختار، روایت و اسلوب داستان‌پردازی‌ فیلم‌ها را به چالش می‌کشد.

خسرو دهقان متولد شهر شیراز و دانش‌آموخته‌ی رشته حسابداری صنعتی در مقطع کارشناسی ارشد است. وی در خصوص نگارش، ترجمه، نقد و تدریس سینما از سابقه دیرینه‌ای برخوردار است. از جمله فعالیت‌های دهقان می‌توان به این موارد اشاره کرد: عضو شورای مرکزی کانون فیلمنامه‌نویسان خانه سینما، عضو انجمن منتقدین خانه سینما، نویسنده نشریات تخصصی سینما، تدریس در مراکز فرهنگی‌ هنری و دانشگاهی نظیر باغ فردوس، حوزه هنری، دانشکده سوره، دانشکده صداوسیما و...

مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی سازمان امور سینمایی کشور، نهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» را طی روزهای 22 تا 28 آذرماه 1394 و با شعار «حقیقت بهترین راهنماست» که از فرمایشات حضرت علی(ع) است، در سینما فلسطین و سینما سپیده شهر تهران برگزار خواهد کرد.

رقص کاغذپاره ها توسط بهزاد فراهانی افتتاح شد

زنگ افتتاح نمایش رقص کاغذپاره ها نوشته محمد یعقوبی و به کارگردانی سیاوش اسد توسط بهزاد فراهانی نواخته شد.

آیین افتتاح نمایش رقص کاغذپاره‌ها در روز سه شنبه 12 آبان توسط بهزاد فراهانی باحضور هنرمندان انجام شد.

بهزاد فراهانی بعد از دیدن این نمایش گفت:جنبش تیاتر ایران که بخش عمده برعهده جوانان است حرکت خوبی را آغاز کرده و به جاهای بهتری هم خواهد رسید.

وی افزود: رقص کاغذپاره‌ها ، به مسایل درونی خانواده خصوصا نسل جوان پرداخته و تحلیل بسیار زیبایی دراین مورد انجام داده و به نظرم هر تیاتربینی باید این تیاترو تماشاکند.

روز فیلم کوتاه در خانه هنرمندان ایران

10 فیلم کوتاه در خانه هنرمندان ایران به نمایش در می‌آید.

در یکصد و سی و چهارمین برنامه سینماتک خانه هنرمندان ایران که با همکاری انجمن فیلم کوتاه ایران پنج‌شنبه 14 آبان در تالار استاد شهناز خانه هنرمندان ایران برگزار می‌شود، 10 فیلم کوتاه برگزیده هفدهمین جشن خانه سینما و ششمین جشن فیلم کوتاه به روی پرده می‌رود.

بر این اساس در بخش اول برنامه فیلم‌های «کشتارگاه» ساخته بهزاد آزادی، «تاریک روشن» به کارگردانی بهنام عابدی، «بیماری» ساخته مشترک میلاد ستوده و سجاد ستوده، «نفس» به کارگردانی منا مرادی و «چله» ساخته داوود خیام به نمایش در می‌آید.

در پایان بخش اول، نشست نقد و بررسی فیلم‌ها با حضور کارگردانان برگزار می‌شود. در بخش دوم این برنامه نیز فیلم‌های کوتاه «جای منو توی اتاق بنداز» به کارگردانی امیر توده روستا، «روشویی» ساخته جابر رمضانی، «قمارباز» به کارگردانی کریم لک‌زاده، «آرداک» ساخته اسماعیل منصف و «کودکان ابری» به کارگردانی رضا فهیمی به روی پرده می‌رود. در ادامه نیز نشست نقد و بررسی این فیلم‌ها با حضور کارگردانان برگزار خواهد شد.

بخش نخست برنامه از ساعت 14 پنج‌شنبه 14 آبان در تالار استاد شهناز آغاز می‌شود و تا ساعت 17 ادامه خواهد داشت. بخش دوم برنامه نیز از ساعت 17 تا 20 برگزار می‌شود.

نمایش "آب، آینه و اثر پیگمالیون" به صحنه می‌رود

نمایش "آب، آینه و اثر پیگمالیون" نوشته و کار امیر احمد قزوینی در سالن ارغنون به صحنه می‌رود.

به گزارش روابط عمومی گروه، این نمایش بر اساس اسطوره "پیگمالیون" نوشته شده است از 16 آبان ماه در سالن ارغنون به صحنه می‌رود.

آیدین بهاری، آذین نظری، پوریا بشری مقدم بازیگران این نمایش‌اند.

همچنین علی کجباف (تهیه کننده)، امیر احمد قزوینی (طراح صحنه)، علی کوزه گر (طراح نور)، نیما محبی (مدیر تولید)، سینا عدلی (عکاس)، زهرا طباطبایی (پوستر)، عماد سالکی (گرافیک و مهرانگیز قهرمانی (مشاور امور رسانه) دیگر عوامل اجرایی این اثرند.

این نمایش در شانزدهمین جشنواره تئاتر دانشگاهی نامزد دریافت بهترین کارگردانی و بازیگری زن شده و تقدیر نویسندگی و تندیس بهترین پوستر را از آن خود کرد بود.

نمایش "آب، آینه و اثر پیگمالیون" نوشته و کار امیر احمد قزوینی 16 آبان تا ششم آذرماه ساعت 17 در سالن ارغنون واقع در خیابان حافظ، نوفل لوشاتو، بعد چهارراه رازی، نرسیده به خیابان ولیعصر، کوچه زیبا، پلاک ۱ اجرا می‌شود.

علاقمندان می‌توانند جهت رزرو بلیت الکترونیکی این نمایش به سایت تیوال مراجعه نمایند.

حضور چهار اثر از کانون پرورش در جشنواره فیلم کوتاه

یک کارشناس کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان از حضور چهار اثر از این مرکز در سی و دومین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران خبر داد.

هدی اثنی‌عشری گفت: «چهار اثر شامل «قلب مترسک» به کارگردانی غلامرضا کزازی، «وقتیکه بچه بودم» به کارگردانی مریم کشکولی‌نیا، «پدربزرگ» از شیوا صادق اسدی و «مومو» از هادی طبسی و رسول زرین به این دوره از جشنواره فیلم کوتاه تهران راه‌یافته‌اند.»

این مدرس افزود: «این جشنواره یکی از حرفه‌ای‌ترین جشنواره‌های فیلم کوتاه است و بخش مستند آن یکی از بهترین‌ها است. من شخصاً اگر بخواهم روند تولید فیلم کوتاه در ایران را پیگیریکنم، به اولین جاییکه مراجعه می‌کنم جشنواره فیلم کوتاه است. معمولاً فرصت دیدن فیلم‌هایکوتاه کمتر پیش می‌آید ولی در خصوص انیمیشن این‌گونه نیست. فکر می‌کنم فیلم‌هاییکه در جشنواره فیلم کوتاه شرکت می‌کنند روند رو به رشدی داشته‌اند که طبیعی است؛ چراکه یکی از ویژگی‌ها و اهداف جشنواره‌ها این است که در بالا رفتن کیفیت فیلم‌ها تأثیر بگذارند.»

اثنی‌عشری در خصوص حضور بخش انیمیشن در جشنواره فیلم کوتاه گفت: «این که انیمیشن هم به‌عنوان یکی از ژانرها و بخشی از این جشنواره در نظر گرفته است بسیار خوب است و امیدوارم که ادامه پیدا کند؛ چراکه حذف انیمیشن به‌عنوان یکی از ژانرهای سینما به‌هیچ‌وجه صحیح نیست. طبیعتاً دیدن فیلم‌هایکوتاهیکه در یک سال تولید شده‌اند در کنار هم یک دید کامل از وضعیت فیلم کوتاه در کشور ارائه می‌دهد.»

عضو هیأت انتخاب هشتمین دوره جشنواره پویانمایی تهران افزود: «متأسفانه انیمیشن کوتاه کمی تخصصی است و تقریباً تنها فرصتیکه برای اکران فیلم کوتاه وجود دارد، همین جشنواره‌ها هستند. اصولاً مقوله اکران فیلم کوتاه در تمام جهان مشکلات زیادی دارد ولی پخش ویدیویی و پخش مستقل امکان دیده شدن آثار فیلم کوتاه را بیشتر فراهم می‌کند که متاسفأنه ما این امکان را کمتر در ایران داریم. شاید یک دلیلش کپی‌رایت است. اگر فیلم‌سازان فیلم کوتاه بدانند از محل ساختن فیلم کوتاه حقوقشان حفظ می‌شود و بخشی از فروش به آن‌ها تعلق می‌گیرد شاید خودشان برای توزیع فیلم‌هایشان تلاش بیشتریکنند.»

وی با اشاره به اینکه فیلم‌هایکوتاه در ایران اکران مناسبی ندارند افزود: «اکران‌های تخصصی می‌تواند بسیار تأثیرگذار باشد. مدت‌ها در کشورهای اروپای شرقی قبل از نمایش فیلم‌های بلند در سینما یک فیلم کوتاه نمایش می‌دادند که در جذب مخاطب بسیار مؤثر بود.»

این کارگردان پخش در شبکه‌های ویدیویی را یکی دیگر از راه‌های افزایش مخاطبان فیلم کوتاه دانست و ادامه داد: «فضای پخش فیلم‌هایکوتاه در ایران باید جدی گرفته شود. به نظرم این کار دشواری نیست و یک متولی می‌خواهد که جریان را سازمان‌دهیکند. البته اکران چند فیلم کوتاه در کنار هم همانند جشنواره پویانمایی نیز بسیار مؤثر است؛ فقط به‌جای اینکه به روزهای جشنواره معطوف باشد در هفته یک سانس را به این‌گونه فیلم‌ها اختصاص بدهند. در آیین صورت می‌تواند فضا را برای جذب مخاطب فراهم کند.»

بر اساس این گزارش، نمایندگان کانون پرورش فکریکودکان و نوجوانان در جشنواره امسال، «مومو» برنده جایزه بهترین گرافیک در جشن خانه سینما، «وقتیکه بچه بودم» برنده جایزه سیفژ و بهترین فیلم در جشنواره پویانمایی و بهترین تهیه‌کننده در جشن خانه سینما، «پدربزرگ» برنده جایزه بهترین فیلم تجربی جشنواره پویانمایی و «قلب مترسک» برنده تندیس برنزی جایزه هیأت داوران هستند.

گفتنی است؛ سی و دومین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران از تاریخ 20 تا 26 آبان ماه در پردیس سینمایی چارسو، برگزار خواهد شد.

سازمان اوج از از اجرای عمومی آثار منتخب تئاتر مقاومت حمایت می‌کند

سازمان هنری رسانه ای اوج طی تفاهنامه‌ای با دبیرخانه پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مقاومت از این رویداد هنری حمایت می‌کند.

در جلسه‌ای که با حضور احسان حسنی رئیس هنری رسانه ای سازمان اوج، علیرضا کوه فر رئیس مرکز هنرهای نمایشی انقلاب و دفاع مقدس و حسین پارسایی دبیر پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مقاومت برگزار شد.

حمایت از اجرای عمومی 15 گروه نمایشی منتخب جشنواره، پخش ویژه برنامه درباره جشنواره تئاتر مقاومت از شبکه افق، استفاده از حداکثر ظرفیت تبلیغات شهری، پخش تیزر و ... از جمله توافقات این مشارکت است.

پیش از این مرکز هنرهای نمایشی، موسسه توسعه هنرهای معاصر حمایت خود را از برگزاری این جشنواره اعلام کردند.

پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مقاومت به همت انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس و بنیاد فرهنگی روایت با دبیری حسین پارسایی در قالب اجرای عمومی آثار منتخب تهران و سایر شهرهای ایران از 31 شهریور تا هفتم آذر 1394 در حال برگزاری است.

۵۷۲۴۴


ویدیو مرتبط :
تئاتر فاجعه سینما رکس