8 دلیل برای نادرست بودن ساخت نیروگاه اتمی در آفریقای جنوبی


به نظر می‌رسد دولت آفریقای جنوبی بدون توجه به افزایش مخالف و انتقادات اجتماعی قصد دارد تا طرح‌هایش برای ساخت تاسیسات جدید انرژی هسته‌ای را به تصویب برساند.

تازه‌ترین نشانه‌ای که انرژی هسته‌ای هدف ثابت سیاست ملی باقی می‌ماند. انتشار سندی در مجله گاورنمنت گازته چند روز پیش از کریسمس بود که در آن تولید 9600 مگاوات انرژی از طریق انرژی هسته‌ای شرح داده شده بود.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) به نقل از نیوز 24، انرژی اتمی برای آفریقای جنوبی به چند دلیل مهم گزینه‌ای ضعیف به حساب می‌آید.

1- انرژی هسته‌ای بسیار گران است.

صنعت هسته‌ای برای مثال برای ساخت تاسیسات راکتور جدید سرمایه سرسام آوری را طلب می‌کند. طرح تدارکاتی کنونی دولت هزینه‌ای بالغ بر یک تریلیون راند (واحد پول آفریقای جنوبی) را تخمین می‌زند. با فرض این که ارزش واحد پولی سقوط کند و نیز با توجه به تجربیات گذشته دیگر کشورها که ساخت تاسیسات هسته‌ای جدید را آغاز کرده‌اند، این رقم عظیم به شدت دست کم گرفته شده است.

متصدیان انرژی اتمی یارانه زیاد دولتی را دریافت کرده‌اند. این تکنولوژی به کمال رسیده است و احتمالا شاهد کاهش قیمت آن نخواهیم بود. در مقابل انرژی‌های تجدیدپذیر جایگزین همیشه در دسترس هستند. شکافت هسته‌ای یک منبع تجدیدپذیر انرژی به حساب نمی‌آید. ذخایر اورانیوم جهان محدود شده و به شدت کمیاب و گران خواهد شد.

2- انرژی هسته‌ای بسیار خطرناک است.

پیامدهای فجایع چرنوبیل و فوکوشیما به صراحت یادآور مخاطرات ایمنی تاسیسات نیروگاه انرژی هسته‌ای است. هیچ تضمینی وجود ندارد که حوادث مشابه یا بدتر از آن در آینده رخ ندهد.

به علاوه صنعت انرژی هسته‌ای پیوندهای استواری با تجارت تسلیحات هسته‌ای دارد. گسترش تسلیحات هسته‌ای به خصوص در کشورهایی که دارای برنامه انرژی هسته‌ای فعالی هستند، مشکل جهانی به شمار می‌آید.

درطول زنجیره تولید انرژی هسته‌ای از غنی سازی گرفته تا تولید انرژی، صنعت انرژی هسته‌ای در برابر حملات تروریستی آسیب‌پذیر است.

3- انرژی هسته‌ای بسیار سری است.

به دلیل نگرانی‌های امنیتی و ایمنی، تولید انرژی هسته‌ای بر حسب تعریف غیردموکراتیک است و به شرایط سری، متمرکز سختگیرانه و کنترل جمعی نیاز دارد. روند پیشنهاد قیمت و تدارکات برای برنامه‌ی هسته‌ای پیشنهادی جدید آفریقای جنوبی شفافیت ندارد و برای بررسی عمومی علنی نیست. در این شرایط فرصت‌ها برای توافق‌های پنهانی و پرداخت رشوه بسیار زیاد است.

4- انرژی هسته‌ای بسیار آلوده است.

تاسیسات انرژی هسته‌ای زباله‌هایی را به وجود می‌آورند که این مواد رادیواکتیو خطرناک برای هزاران سال باقی می‌مانند و تاکنون هیچ راه حل ایمن و بلند مدت برای ذخیره آن‌ها در هیچ جای جهان یافت نشده است.

استخراج و فرآوری اورانیوم خطرات بهداشتی و سلامتی جدی را برای کسانی که درگیر این کار هستند و نیز جوامع در مجاورت آن‌ها به همراه دارد. در همین حال تولید کوهی از پس‌مانده‌های رادیواکتیو و حجم عظیمی از مواد آلوده که تهدیدهای زیست محیطی زیادی را ارائه می‌کند باعث مخاطرات بهداشتی می‌شود.

5- انرژی هسته‌ای بسیار کند است.

دولت ادعا می کند که کاهش انتشار دی اکسید کربن دلیل اصلی طرح‌هایش برای حرکت به سمت انرژی هسته‌ای است. اما ساخت نیروگاه‌های انرژی هسته‌ای زمان زیادی به طول می‌انجامد در زمانی که ما ناامیدانه به انرژی بدون کربن و پاک نیاز داریم تا عملا با گرمایش جهانی مبارزه کنیم.

تکنولوژی‌های انرژی تجدیدپذیر تحقق این امر را می‌تواند سرعت بخشد.

6- انرژی هسته‌ای از رواج افتاده است.

تولید الکتریسته از طریق شکافت هسته‌ای یادآور تکنولوژی‌ قرن بیستم منسوخ شده است. سرمایه گذاری زمانی و مالی در این صنعت غول‌پیکر توانایی برای پیشرفت در یافتن راه‌حل واقعی را دشوار می‌کند. آینده تولید الکتریسته از طریق انرژی تجدید پذیر به دست می‌آید.

7- ارزیابی اثرات محیطی خدشه‌دار است.

در اظهارنامه شرکتی که روند ارزیابی اثر محیطی بر برنامه پیشنهادی ساخت انرژی هسته‌ای آفریقای جنوبی را بررسی می‌کند. برخی از مشکلات شرح داده شده است. این اسناد نگرانی‌ها را درباره‌ی فقدان بررسی خطر زمین لرزه بیان می‌کند و اقنتداتی را درباره‌ی صداقت مطالعات علمی در این زمینه را ابراز می‌دارد.

8- ما گزینه‌های جایگزین بهتری داریم.

منابع تجدیدپذیر انرژی به خصوص انرژی خورشیدی و بادی، توانایی تولید الکتریسته ایمن پاک و ارزان و به مراتب سریع‌تر از راکتورها را دارند. این ادعا که ما به انرژی اتمی به عنوان بخشی از منابع مختلف انرژی نیاز داریم، ادعایی سفسطه آمیز است. مطالعات بسیاری نشان می‌دهد که انرژی‌های تجدیدپذیر پتانسیل تامین بسیاری از نیازهای الکتریسته را دارا هستند. انرژی هسته‌ای در قرن بیست و یکم زیادی است.

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
تاریخچه ساخت نیروگاه اتمی بوشهر