چه کسی مجلس دهم را اداره خواهد کرد،اصولگرایان یا فهرست امید


همه بحث ها در این زمینه هنگام انتخاب ریاست مجلس دهم مشخص خواهد شد. اینکه چه تفکری در مجلس تعیین کننده است و چه فراکسیون هایی با چه تعداد نماینده شکل خواهد گرفت و در انتخاب ریاست و هیات رئیسه و کمیسیون ها چه تفکری حرف آخر را می زند مشخص می کند که آیا اصولگرایان از نظر عددی حضور جدی در مجلس دهم دارند یا خیر. واکنش ها به این گزارش ها که فهرست امید در انتخابات اکثریت را به دست آورده از سوی اصولگرایان ادامه دارد و هنوز هم بسیاری از رسانه های اصولگرا، سعی دارند با اضافه کردن مستقل ها به اصولگرایان، وزنه عددی این طیف سیاسی را بیشتر کنند.


واکنش سخنگوی ائتلاف اصولگریان به انتخابات مجلس

 سخنگوی کمیته ساماندهی اصولگرایان بعد از دور دوم انتخابات، در خصوص لیست نمایندگان مستقل مجلس مدعی شده: اکثریت قابل توجه از 55 نماینده منتخب مستقل کسانی هستند که به دلایل محدودیت در لیست ائتلاف اصولگرایان در لیست این جبهه سیاسی قرار نگرفته و طبق آنچه خودشان گفته‌اند به جریان سیاسی اصولگرایان گرایش دارند.

سیدحسین نقوی، در همین زمینه به تسنیم گفته: اگرچه جریان اصولگرایی در مجلس دهم به تنهایی حائز اکثریت است، اما برخی دیگر از نمایندگان منتخب که در لیست ائتلاف اصولگرایان حضور نداشتند، اصولگرا هستند و خودشان برای پیوستن به فراکسیون اکثریت مجلس اعلام آمادگی کردند و لذا اصولگرایان در مجلس صاحب فراکسیون اکثریت خواهند بود.


واکنش اصولگرایان سنتی به پیروزی لیست امید
یحیوی: تنها 50 درصد مردم تهران در انتخابات شرکت کردند

نماینده ادوار گذشته مجلس، نزدیک به اصولگرایان سنتی، درباره پیروزی اصلاح طلبان در مجلس گفته: دلیل پیروزی اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس دهم، تبلیغات گسترده این جریان بود.
محسن یحیوی درگفت و گو با خبرآنلاین در مورد آینده جریان اصولگرایی با توجه به شکست و ناکامی این جریان در تهران و اغلب استانها در دهمین دوره از انتخابات مجلس شورای اسلامی گفت: اصل نتیجه انتخابات افتخار آمیز است، چرا که منجر شد مشارکت بالایی صورت گیرد و گفته مقام معظم رهبری در خصوص اینکه اگر من و نظام را قبول ندارید باز هم در انتخابات شرکت کنید نیز محقق شود.
وی افزود: نتیجه انتخابات بیانگر مردم سالاری است. افراد زیادی با تبلیغات و تنوع دیدگاه هایشان، در انتخابات شرکت کردند و برخی رای آوردند و برخی دیگر نه. البته نتایج انتخابات در تهران با دیگر شهرستانها متفاوت بود.
نماینده مجلس هفتم در مورد حضور اصولگرایان و اصلاح طلبان در مجلس دهم گفت: میزان اصولگرایان و اصلاح طلبان در مجلس دهم برابر خواهد بود . البته اصولگراها توفیق بیشتری خواهند داشت.
وی در مورد تندروی در جریان اصولگرایی که برخی آن را منتج به شکست این جریان در تهران می دانند، گفت: به اعتقاد من تنها تبلیغات اصلاح طلبان آن هم در آخرین زمان مانده به انتخابات منجر به  پیروزی آنان در تهران شد.
یحیوی با بیان اینکه که مردم در تهران لیستی رای می دهند نه با توجه به سابقه افراد، تاکید کرد: ما در جریان اصولگرایی چهره های شاخص و با سابقه ای داریم اما آن جریانی که بیشتر تبلیغ کرد رای آورد. همچنین باید به این نکته توجه داشت که در کلان شهر تهران تنها 50 درصد مردم در انتخابات شرکت کردند و این نتیجه نمی تواند نمایانگر اقبال بیشتر مردم به جریان مقابل اصولگرایی باشد.
ابوترابی فرد: امیدوارم مجلس دهم نماد عقلانیت باشد
سید محمد حسن ابوترابی فرد، نماینده شاخص طیف اصولگرایان نیز که نتوانست از لیست تهران وارد مجلس دهم شود، اشاره ای به پیروزی اصلاحطلبان نکرده و تنها اظهار امیدواری کرده که مجلس دهم نماد عقلانیت باشد.
حجت الاسلام ابوترابی فرد در ابتدای جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی با اشاره به برگزاری دور دوم انتخابات مجلس دهم شورای اسلامی گفت: انجام شایسته انتخابات دوره دهم مجلس با مشارکت گسترده مردم عزیز را محضر رهبر معظم، نمایندگان مردم در خانه ملت و منتخبان دوره دهم و آحاد ملت بزرگوار تبریک می گویم.
وی تاکید کرد: امیدوارم همکاران ما در مجلس دهم با تکیه بر آموزه های دینی و بر محور علم و دانش و عقلانیت راه را برای اقتصاد مقاومتی برای افزایش اقتدار ملی هموار بنمایند.

واکنش موتلفه به پیروزی اصلاح طلبان

در این میان واکنش موتلفه ای ها از احزاب سر شناس اصولگرایی، بعد از دور دوم انتخابات مجلس تا به امروز سکوت بوده است. این طیف که معتقد بودند پیروزی در دور دوم انتخابات مجلس دهم با اصولگرایان است، به نظر می رسد بعد از برگزاری انتخابات سرخورده شده اند.
پیش از برگزاری دور دوم انتخابات مجلس، حمیدرضا ترقی عضو شورای مرکزی حزب موتلفه در خصوص دور دوم انتخابات مجلس و تعیین تکلیف کرسی‌های باقی مانده بهارستان گفته بود: در سطح استان ها از 69 حوزه ای که باقی مانده است در 11 حوزه رقابت میان دو اصولگرا و در 8 حوزه رقابت میان دو اصلاح‌طلب است، این قطعا نشان می‌دهد که 11 اصولگرا و 8 اصلاح‌طلب راهی مجلس خواهند شد؛ در دیگر حوزه‌ها نیز رقابت میان اصولگرایان، اصلاح‌طلبان و مستقلین خواهد بود.
وی همچنین ادامه داده بود: به نظر می‌رسد در مجموع در دور دوم حداقل بالغ بر 40 اصولگرا داشته باشیم و دیگر کرسی‌ها نیز به دست اصلاح‌طلبان و مستقلین خواهد بود.
معاون بین الملل حزب موتلفه اسلامی با بیان اینکه اصولگرایان به دنبال جبران شکستشان در تهران هستند،خاطرنشان کرده بود: یقینا با این ترکیب و افزایش اصولگرایان در دور دوم اکثریت کرسی‌های مجلس به دست اصولگرایان خواهد بود.
البته ترقی با اشاره به اینکه ریاست مجلس دهم از آن چه کسی خواهد بود، گفته بود: معتقدم اکثریت بر روی آقای لاریجانی توافق دارند تا آقای عارف.اعضای هئیت رئیسه نیز طبیعتا میان دو طیف تقسیم می‌شود و تعدادی از نمایندگان که سرشناس هستند ممکن است که عضو هیات رئیسه و نائیب رئیس‌مجلس شوند، که باید دید آیا این پیشبینی ترقی سرنوشتی مانند پیش بینی اش از پیروزی اصولگرایان خواهد داشت یا خیر؟

واکنش طیف پایداری به پیروزی لیست امید


جبهه پایداری نیز که بیشترین لطمه را از انتخابات مجلس دهم خورد و نمایندگان شاخصش مانند حمید رسایی نیز رد صلاحیت شدند، واکنشی جز اظهار نگرانی از وضعیت مجلس دهم نداشته و اعضای این طیف از برخی نمایندگان اصولگرای ادوار قبل مجلس که به لیست امید پیوستند گلایه های جدی دارند.
در تازه ترین واکنش ها، حجت‌الاسلام حمید رسایی نماینده مردم تهران در مجلس پیش از پایان نشست علنی روز دوشنبه پارلمان در تذکری شفاهی پیروز واقعی دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی را مقام معظم رهبری و مردم خواند چرا که مدعیان عدم سلامت ساختار انتخابات را پای صندوق‌های رأی کشاندند و آنها هم رأی دادند.
وی با بیان اینکه بازنده حقیقی این انتخابات کسانی بودند که خود را وام‌دار کانون زر، زور و تزویر کرده و برای به دست آوردن آرای بیشتر هویت گذشته خود را به تاراج گذاشته و به آن لگد زدند، افزود: برخی کاندیدا که در تهران رأی آورده‌اند اعلام کرده‌اند که ما می‌خواهیم مجلسی تشکیل دهیم که نه از دولت سؤال بپرسد و نه وزیری را استیضاح کند.
نماینده تهران در مجلس تصریح کرد: من معتقد به تعبیر وکیل‌الدوله نیستم، چرا که هم مجلس و هم دولت، هر دو از مردم رأی می‌گیرند، اما قانون وظایفی برای نمایندگان تعیین کرده است که از جمله آنها نظارت بر دولت است و اگر لازم شد مجلس باید از وزرا سؤال کرده و یا آنها را استیضاح کنند و به دنبال حل مشکلات مردم باشند.

اصولگرایان معتدل و ریاست مجلس دهم فلاحت‌پیشه: مجلس آینده شاهد توازن قدرت در هیئت رییسه خواهد بود

حشمت الله فلاحت پیشه که در ادوار گذشته مجلس؛ نماینده اصولگرایان بود و این بار نیز نماینده اسلام آباد غرب در مجلس دهم است، در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان، پیرامون چینش مجلس دهم اظهار داشته: در مجلس آینده یک اکثریت ضعیف از اصلاح طلبان و یک اقلیت قوی از اصول گرایان تشکیل می‌شود.
وی با اشاره به اینکه حدود 80 نفر از کاندیدهای مستقل هستند، گفته: مستقلین در طول انتخابات جزو هیچ کدام از دو جناح قرار نگرفتند و اگر بتوانند ساختار و سازمانی ایجاد کنند در مجلس آینده صاحب نقش و تاثیر گذار خواهند بود ولی اگر ساختاری ایجاد نکنند احتمال جذب آنها توسط یکی از دو جریان وجود دارد.
نماینده منتخب اسلام آباد غرب در مجلس دهم در خصوص ریاست آینده مجلس نیز گفته: آقای لاریجانی برای تصدی بر کرسی ریاست مجلس دهم بر بخشی از افراد لیست امید حساب باز می‌کند و در عین حال هم آقای عارف تلاش می‌کند از میان مستقلین یارگیری کند. این یارگیری‌ها تا زمانی ادامه پیدا می‌کند که یکی از طرفین بتواند حمایت اکثریت مورد نیاز خود کسب کند در غیر این صورت امکان مذاکره جدی برای ری


ویدیو مرتبط :
بازدید امید کریمیان و رئیس اداره اوقاف ازروستای سرنژمار