92درصد بافندگان فرش دستباف گیلان، بانوان هستند


رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان گفت: به منظور ‌ترویج فرهنگ بافت فرش دستباف دوره‌های آموزشی منجر به تولید‌ در گیلان در حال برگزاری است.

مجتبی مهری در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه گیلان،گفت: در مجموع در گیلان 40هزار و 800متر مربع فرش بافته شده و بیشترین فرش‌ها در شهرستان رشت بافته می‌شود.

وی افزود: 92درصد بافندگان فرش دستباف گیلان را بانوان و 8درصد را مردان تشکیل می‌دهند و در مجموع 13هزار و 396نفر بافنده فرش دستبافت در گیلان، فرش می‌بافند.

رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان خاطر‌نشان کرد: 24درصد کارگاه‌های فرش دستباف استان گیلان در شهرستان رشت فعالیت دارند.

مهری با بیان اینکه 90درصد بافندگان فرش دستباف شهرستان رشت را بانوان تشکیل می‌دهند، خاطر‌نشان کرد: شهرستان رشت 2هزار و 894نفر بافنده فرش دارد و در این شهر‌ستان 8هزار و 700متر مربع فرش بافته می‌شود.

وی از برگزاری دوره‌های آموزشی منجر به تولید فرش دستباف با هدف ترویج فرهنگ بافت فرش دستباف و آموزش هنر جویان، علاقمندان و بافندگان این هنر صنعت در گیلان خبر داد و با اشاره به برگزاری 4 دوره آموزشی رایگان برای 160 نفر از هنرجویان در شهرستان‌های لاهیجان، لنگرود، صومعه سرا و فومن گفت: ارتقاء سطح علمی واحدهای فعال تولید فرش دستباف در راستای کاهش هزینه‌ها، تأمین نیروی انسانی ماهر متناسب با تولید و ارتقاء سطح مهارت قالیبافان از اهداف برگزاری این دوره‌ها در گیلان است.

رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان افزود: از دوره‌های مذکور، هنرجویان شرکت کننده در شهرستان‌های لنگرود، صومعه سرا و فومن تماماً از بانوان حوزه‌های بسیج هستند که در راستای تفاهم منعقده با یک شرکت وابسته به بنیاد تعاون بسیج در این دوره‌ها حاضر شده‌اند.

مهری خاطر نشان کرد: هزینه برگزاری این دوره‌ها بالغ بر 320 میلیون ریال است که قبلاً از طرف مرکز ملی فرش ایران تأمین اعتبار شده و از طریق سازمان صنعت، معدن و تجارت به مجریان این دوره‌ها پرداخت خواهد شد.

وی تصریح کرد: مربیان این دوره‌ها، از فارغ التحصیلان رشته فرش دستباف هستند که دوره‌های تربیت مربی را نیز گذرانده‌اند و علاوه بر آن برای هر دوره یک نفر از اساتید با تجربه فرش به عنوان ناظر فنی برگزاری این دوره‌ها در نظر گرفته شده است تا تجارب عملی خود را درکنار تجربه علمی مربی، به هنر جویان انتقال دهد.

رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان تصریح کرد: برگزاری این دوره‌ها برای هر هنرجو 122 ساعت است که جمعاً 19هزار و 520 ساعت آموزش برای این 4 دوره پیش‌بینی شده است و پس از پایان دوره، گواهینامه آموزش منجر به تولید فرش دستباف به واجدین شرایط اعطاء می‌شود.

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
فرش چینی معضل فرش دستباف ایرانی است