نام برخی مقام های عالی رتبه چین در اوراق افشا شده پاناما یافت شد


 نام اعضای خانواده برخی مقام های سیاسی عالی رتبه چین از جمله «شی جین پینگ» رئیس جمهوری این كشور در اوراق افشا شده پاناما یافت شده است كه گفته می شود از پناهگاه های مالیاتی برون مرزی برای پنهان كردن میزان دارایی خود استفاده كرده اند.

به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، در اسناد منتشر شده نام 8 تن از اعضای فعلی و پیشین كمیته دائمی پلیتبوروی چین به چشم می خورد.

این كمیته از برخی مقام های ارشد حزب حاكم كمونیست چین تشكیل شده است.

یكی از این افراد، «دنگ جیاگوی» برادر همسر «شی جین پینگ» رئیس جمهوری فعلی این كشور است كه در سال 2009 از طریق موسسه حقوقی «موسك فونسكا» اقدام به تاسیس دو شركت در جزایر ویرجین انگلیس كرده بود.

این شركت ها برای مقاصد مختلف نظیر پنهان كردن میزان واقعی دارایی و فرار مالیاتی در حوزه های قضایی برون مرزی به ثبت رسیده اند.

از دیگر افرادی كه نام آن ها در اسناد منتشر شده قرار گرفته است، دختر «لی پنگ» نخست وزیر پیشین چین است كه از سال های 1987 تا 1998 قدرت را در اختیار داشته است.

همچنین نام «لی شیائولین» معاون رییس یكی از پنج شركت بزرگ دولتی تولید برق چین نیز در این اسناد به چشم می خورد.

وی كه نوه «جیا كینگلین» از اعضای پیشین و صاحب نفوذ كمیته پلیتبوروی چین است، از افراد ذی نفع در یكی از موسسه های واقع در «لیختن اشتاین» شناخته شده كه این موسسه صاحب امتیاز یكی دیگر از شركت های ثبت شده در جزایر ویرجین انگلیس بوده است.

وی همچنین در این اسناد به عنوان تنها سهام دار برخی شركت های برون مرزی چین معرفی شده است كه از طریق آن ها اقدام به مدیریت برخی شركت های داخلی كرده است.

این در حالی است كه «كنسرسیوم بین المللی خبرنگاران تحقیقی» نیز پیش از این در سال 2014 اعلام كرده بود كه حدود 22 هزار مشتری از چین و هنگ كنگ با شركت های برون مرزی در پناهگاه های مالیاتی در ارتباط هستند.

بر اساس بیش از 11.5 میلیون سند افشا شده شركت حقوقی «موساك فونسكا» كه به «اوراق پاناما» شهرت یافته است، حساب های برون مرزی و پناهگاه های مالیاتی برای پنهان كردن دارایی برخی رهبران سیاسی و افراد ثروتمند جهان و نیز پولشویی، دور زدن تحریم ها و فرار مالیاتی مورد استفاده قرار گرفته است.

در این فهرست نام برخی از رهبران سیاسی كشور های جهان از جمله پاكستان، عربستان، اوكراین، مصر و ایسلند نیز به چشم می خورد.


ویدیو مرتبط :
فیلم جنجالی رشوه دادن مقام عالی رتبه دولتی