معادل پنج سال اعتبارات دانشگاه، به آستان قدس بدهکار هستیم


معاون اداری و مالی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: در صورتی که بودجه مناسبی برای سال آینده به دانشگاه‌ها تزریق نشود، مشکلات گریبانگیر دانشگاه‌ها خواهد شد.

ابوالفضل باباخانی در گفت و گو با خبرنگار دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه اصفهان، اظهار کرد: در حال حاضر اگر 100 درصد اعتبارات دانشگاه‌ها نیز طبق بودجه سال 94 تخصیص داده شود، باز هم دانشگاه‌ها با کسری مواجه خواهند شد.

وی با بیان اینکه دانشگاه فردوسی مشهد در حال حاضر با کسری بودجه 24 میلیارد تومانی رو به رو است، افزود: در حال حاضر 100 درصد بودجه پیش بینی شده به حساب دانشگاه‌ها واریز نشده و اعتباراتی که برای دانشگاه‌های برتر در نظر گرفته شده بود نیز تاکنون تأمین نشده است.

معاون اداری و مالی دانشگاه فردوسی مشهد ادامه داد: با توجه به اینکه در سال آینده حقوق کارکنان 10 تا 12 درصد افزایش خواهد یافت، اگر بودجه مناسبی به دانشگاه‌ها تزریق نشود، مطمئناً دانشگاه‌ها در سال آینده با مشکلات فوق‌العاده جدی رو به رو خواهند شد.

باباخانی به بدهی‌های دانشگاه به پیمانکاران بابت پروژه‌های عمرانی دانشگاه اشاره و اضافه کرد: وزارت علوم اعلام کرده بود که اگر دانشگاه‌ها بتوانند از محل دریافت وام و یا از محل اعتبارات موجود برای ادامه پروژه‌های عمرانی نقدینگی ایجاد کنند و یا با پیمانکاران توافق کنند که پروژه‌ها را ادامه دهند، تأمین اعتبار توسط وزارتخانه انجام خواهد شد. در دانشگاه فردوسی این کار را انجام دادیم اما در حال حاضر تنها بدهی به پیمانکاران برای دانشگاه باقی مانده است.

وی با بیان اینکه دانشگاه فردوسی مشهد علاوه بر شهرداری به آستان قدس رضوی نیز بدهکار است، خاطرنشان کرد: دانشگاه فردوسی حدود یک هزار و 118 میلیارد تومان معادل حدود پنج سال اعتبارات دانشگاه، به آستان قدس بدهکار است.

معاون اداری و مالی دانشگاه فردوسی مشهد با بیان اینکه رقم بدهی به شهرداری نیز بسیار زیاد است، اظهار کرد: در دانشگاه فردوسی ساختمان‌های قدیمی نیز وجود دارد که پروژه‌هایی برای مقاوم‌سازی آنها تعریف شده است. اگر از محل اعتبارات مقاوم‌سازی، اعتباراتی به دانشگاه‌ها تخصیص داده شود می‌توان ساختمان‌های قدیمی را بازسازی و حداقل تا 15 سال آینده از این ساختمان‌ها استفاده کرد.

باباخانی رقم درآمدهای دانشگاه از طریق پروژه‌های پژوهشی را بسیار اندک عنوان کرد و گفت: در دانشگاه فردوسی مشهد به دنبال ایجاد اعتبارات پایدار برای تأمین بودجه هستیم. بر اساس برنامه پنج‌ساله چهارم و پنجم توسعه، دانشگاه‌ها موظف هستند، 30 درصد اعتبارات خود را از محل درآمدهای اختصاصی خود تأمین کنند که این درآمدها بیشتر از طریق برنامه‌های آموزشی مانند پردیس و دوره‌های مجازی و شبانه است.

وی با تاکید بر اینکه بسیاری از پرداختی‌های دانشگاه‌ها صرف پرداخت حقوق پرسنلی می‌شود، اضافه کرد: حدود 80 تا 85 درصد اعتبارات دانشگاه فردوسی مشهد برای پرداخت حقوق کارکنان صرف می‌شود. همچنین باید 15 درصد اعتبارات صرف مباحث پژوهشی شود، اما با وضعیت موجود که کسری بودجه وجود دارد این موضوع عملی نخواهد شد و افزایش هشت درصدی اعتبارات دانشگاه‌ها در سال آینده نیز برای رفع این مشکلات مؤثر نیست.

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
گزارش حواشی جالب راهپیمایی قدس مشهد آستان قدس رضوی