جوانان تحصیلكرده چه نقشی در بازار كسب و كار دارند؟


براساس جدیدترین آمارهای ارائه شده از سوی وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی رشته محیط زیست با ۴۹.۱ درصد بیشترین میزان بیکاری در ایران را شامل می‌شود.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ برگزاری همایش،راه اندازی جلسات متعدد و ارائه راهكارهای متعدد برای جوانان و برطرف شدن مشكلات پیش روی آن ها تا كنون دردی از مشكلات آن ها دوا نكرده و همچنان این قشر از جامعه در پی راه حلی اساسی و كاربردی جهت برطرف شدن مشكلاتشان هستند.

بیکاری به عنوان یکی از مشکلات اساسی شناخته می شود که به جد آینده را تهدید می كند  و روز به روز به جای آن كه راه حلی برای آن در نظرگرفته شد و كاهش پیدا كند ، در حال افزایش است.

در خصوص روند رو به رشد بیكاری در كشور نباید پدیده تورم را نیز كه بر این رشد دامن زده نادیده گرفت.

*تحصیلكرده های بی كار در جست و جوی شغل دلخواه

در چند سال گذشته جوانان بلافاصله پس از اتمام تحصیلات مدرسه و اخذ مدرك دیپلم خود را برای حضور در دانشگاه و اخذ مدرك دانشگاهی به منظور یافتن شغلی مناسب آماده می كردند.

حال گویا این رویه در طول سال تغییر كرد و افراد زمانی كه با خیل عظیمی از جوان تحصیلكرده بی كار مواجه شدند روش و شیوه ی زندگی خود را تغییر دادند.

جوانان به دو گروه تقسیم شدند،یك گروه آن هایی كه تنها به دنبال اخذ مدرك بودند و گروه دوم گروه هایی كه مدرك برایشان اهمیتی نداشت و از آن جا كه مطمئن بودند پس از كسب مدرك و گذران عمر خود در دانشگاه نمی توانند شغلی برای خود دست و پا كنند تصمیم گرفتند درس و دانشگاه را كنار گذاشته و در پی شغلی مناسب برای خود باشند.

هرچند ناگفته نماند كه گروه اول رفته رفته از تعدادشان كاسته می شود چرا كه دریافتند مدرك دریافتی آن ها صرفا جنبه ی نمایشی داشته و خیلی در عالم واقعیت و كار به كارشان نمی آید.

*مداركی كه پس از اخذ روی دست دارندگانشان باقی می ماند

با تمامی اظهارات فوق مشكل زمانی حاد تر می شود كه برخی از رشته های تدریس شده در دانشگاه ها با این كه مورد تایید وزارت علوم هستند اما جوانان پس از فارغ التحصیلی متوجه می شوند كه زمانی را كه برای تحصیل این رشته گذرانده اند كاملا بی فایده و بدون هیچ ثمره ای بوده است چرا كه هیچ شغلی مرتبط با آن تحصیلات نمی توانند در جامعه پیدا كنند.

و داستان تاسف برانگیز جوانان تحصیلكرده بی كار تا اندازه ای حاد می شود كه اكنون وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی لیستی بلند بالا از بدون كار ترین رشته ها منتشر كرده است.

جدیدترین آمارهای ارائه شده از سوی وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی ایران درباره اوضاع بیکاری در رشته های مختلف تحصیلی نشان می دهد که رشته بهداشت با ۷.۹ درصد، کمترین میزان بیکاری و رشته محیط زیست با ۴۹.۱ درصد بیشترین میزان بیکاری را در ایران دارند.

براساس این آمار در رشته های علوم رفتاری و اجتماعی با نرخ بیکاری 19.7 درصد، بازرگانی و امور اداری با 19.5 درصد، حقوق 21.8 درصد، علوم زیستی 22 درصد، علوم طبیعی 22.4 درصد، کامپیوتر 39.9 درصد، صنعت و فرآوری 32 درصد، معماری و ساختمان 25.9 درصد، کشاورزی، حنگلداری و شیلات با 22 درصد و محیط زیست با 49.1 درصد؛ بالاترین میزان بیکاری فارغ التحصیلان را دارا هستند.

*كدام گروه از زنان یا مردان در جامعه فعالیت بیشتری دارند؟

با توجه به اعلام آمار از افزایش حضور دختران در دانشگاه ها و در مقابل عدم تمایل پسران برای ادامه تحصیل این وزارتخانه آمار جدیدی در خصوص بیكاری آن ها پس از تحصیلات اعلام كرده است.

براساس این آمار از مجموع 6 میلیون و 86 هزار مرد فارغ التحصیل دانشگاهی، 3 میلیون و 262 هزار نفر شاغل و تنها 487 هزار نفر در جستجوی شغل هستند. 

مابقی به تعداد 2 میلیون و 336 هزار نفر کاملا غیرفعال هستند.

در بین زنان نیز از مجموع 5 میلیون و 305 هزار زن فارغ التحصیل دانشگاهی، یک میلیون و 282 هزار نفر شاغل بوده و 546 هزار نفر در جسجوی شغل هستند.

در حال حاضر نرخ عمومی بیکاری زنان و مردان فارغ التحصیل دانشگاهی کشور 18.5 درصد است. 

بر این اساس نرخ بیکاری مردان 13 درصد و این نرخ در مورد زنان درس خوانده 65.5 درصد است. 

تعداد زنان تحصیل کرده در جستجوی شغل در حال حاضر از تعداد مردان تحصیل کرده در جستجوی شغل بیشتر است.

در حال حاضر 5.8 میلیون نفر از فارغ التحصیلان دانشگاهی، معادل 51.02 درصد (بیش از نیمی از کل فارغ التحصیلان) غیرفعال بوده و هیچ نقشی در بازار و كسب و كار ندارند.

ای كاش برای جوانانی كه به قول معروف آینده سازان این مرز و بوم هستند فكری اساسی اندیشیده شود و یا حداقل رشته هایی كه در آینده برای آن ها هیچ كاربردی ندارد از لیست رشته تحصیلی در دانشگاه های كشور حذف شود تا مشكلی بر دیگر مشكلات آن ها افزوده نشود.

انتهای پیام/


ویدیو مرتبط :
 پاورپوینت مديريت فرآيندهاي كسب و كار و معماري سازماني يك كار توام