مهارت زندگی/ چگونه با راه‌اندازی یک کسب و کار اینترنتی کارآفرینی کنیم


مهارت زندگی/ چگونه با راه‌اندازی یک کسب و کار اینترنتی کارآفرینی کنیمآسمونی/ گام اول: پیدا کردن یک نیاز از مشتریان و ارائه‌ی راه‌حل برای آن.
اکثر کسانی که کارآفرینی را برای اولین بار شروع می‌کنند مرتکب این اشتباه می‌شوند که اول به‌ دنبال تولید کالا یا خدمات می‌روند و بعد برای یافتن یک بازار مناسب اقدام می‌کنند.
برای افزایش شانس موفقیت، کارآفرینی را با جستجو برای پیدا کردن یک بازار مناسب شروع کنید. برگ برنده‌ی شما پیدا کردن گروهی از آدم‌هاست که در جستجوی یافتن راه‌حلی برای مشکلی هستند اما نتایج زیادی پیدا نمی‌کنند. اینترنت انجام این نوع تحقیقات بازار را راحت می‌کند:

– به فروم‌های اینترنتی مختلف و متعدد بروید و ببینید کاربران چه سوالاتی می‌پرسند و به‌دنبال حل چه مشکلاتی هستند.
– جستجوی کلیدواژه انجام دهید تا بفهمید کاربران اینترنتی چه کلیدواژه‌هایی را جستجو می‌کنند. بررسی کنید برای کدام کلیدواژه‌ها وبسایت‌های کمتری وجود دارد و کدام نیازها بی‌پاسخ مانده.
– رقبای احتمالی خود را پیدا کنید. از وبسایت‌هایشان بازدید کنید و از آن‌چه آنها برای برآورده کردن تقاضای کاربران و مشتریان انجام می‌دهند یادداشت‌برداری کنید.
از نتایج بررسی‌های خود بازاری را انتخاب کنید و بر اساس توان و تخصص خود یکی از آن نیازهای بی‌پاسخ مانده را هدف قرار دهید و راه‌حلی متفاوت و بهتر از آن‌چه رقبا انجام می‌دهند ارائه دهید.

گام دوم: برای تبلیغ، بازاریابی و فروش برنامه‌ای تهیه کنید.
یک فرمول اثبات‌شده برای فروش وجود دارد که شامل فرآیندی است که طی آن بازدیدکننده‌های سایت شما را از لحظه‌ی ورود به سایت به سوی خرید کالا یا خدمات قدم به قدم همراهی و ترغیب می‌کند. این فرمول شامل رعایت نکات زیر در وبسایت شماست:

۱. با انتخاب سرخط‌ها و جملات جالب توجه، در بین کاربران و بازدیدکنندگان سایت خود علاقه ایجاد کنید.
۲. کالا یا خدمات شما قرار است مشکلی از کاربران را حل کند؛ آن مشکل را به شکل مناسبی توضیح دهید.
۳. با استفاده از محتوای مناسب و قانع‌کننده، اعتبار و صلاحیت خود را به عنوان فرد یا کسب و کاری که قرار است مشکل کاربران را حل کند به آن‌ها اثبات کنید. این محتوا می‌تواند شامل مدارک دانشگاهی، اسنادی که نشان از تخصص شما دارد، پروژه‌های پیشین که توسط کسب و کار شما انجام گرفته، توضیحات تکمیلی درباره‌ی خود و توانایی‌های شخصی و سازمانی و نظرات مشتریان پیشین باشد. می‌توانید برای این منظور از انوع مختلف محتوا از نوشته گرفته تا عکس، ویدئو، اینفوگرافیک و هر مطلب مناسب و خلاقانه‌ی دیگر استفاده کنید.
۴. در صورت وجود، حتماً بخشی را برای قراردادن نظرات مثبت مشتریان پیشین خود اختصاص دهید.
۵. درباره‌ی کالا یا خدمات خود و اینکه چگونه برای کاربران مفید است توضیحات کامل و جذاب قرار دهید.
۶. در بخش‌(های) مناسب وبسایت خو پیشنهاد یا پیشنهادات فروش قرار دهید؛ گزینه‌های مختلف و بسته‌های پیشنهادی یا در صورت لزوم تخفیف‌ها و شرایط ویژه.
۷. برای محصولات خود ضمانتنامه‌ای قوی قرار دهید.
۸. با استفاده از محتوای مناسب و صادقانه برای بازدیدکنندگان وبسایت خود “ضرورت” خرید و استفاده از محصولات خود را ایجاد کنید. به این نکته دقت کنید که کاربران فرصت جستجو درباره‌ی صحت موضوعاتی که به منظور ایجاد ضرورت به آن‌ها اعلام می‌کنید را دارند. پس به آن‌ها احترام بگذارید و صادق باشید، در غیر این‌صورت اعتبار خود را از دست می‌دهید.
۹. درخواست فروش بدهید؛ جملاتی که با آن‌ها به صورت مستقیم کاربران را به خرید یا استفاده از محصولات خود دعوت می‌کنید.
در استراتژی تبلیغ و بازاریابی خود باید روی چگونگی حل منحصربه فرد مشکل مردم یا بهبود زندگی آنها توسط محصول یا خدمات خود تمرکز کنید. مثل مشتریان فکر کنید و بپرسید “برای من چه چیز به درد بخوری در اینجا وجود دارد؟” پاسخ را بیابید و در فرمول بالا لحاظ نمائید.

گام سوم: وبسایت خود را طراحی کنید و بسازید
پس از انتخاب بازار هدف و محصول یا خدماتی که قصد ارائه آن را دارید، و بر اساس برنامه‌ی بازاریابی و فروشی که تهیه کرده‌اید (که در بالا به آن اشاره شد)، وبسایت مناسبی برای کسب و کار خود دست و پا کنید. اگر تخصصی در زمینه‌ی طراحی وبسایت ندارید، سایت‌های مختلفی در اینترنت وجود دارند که با کمک آن‌ها می‌توانید با صرف کمی وقت وبسایت جمع و جوری برای خود طراحی کنید. ولی اگر خود قادر به طراحی و ساخت وبسایت نیستید، باید از یک طراح حرفه‌ای کمک بگیرید.

به‌یاد داشته باشید که در طراحی وبسایت کسب و کار خود همه چیز را ساده نگه دارید. شما برای جلب توجه هر بازدیدکننده تنها ۵ ثانیه فرصت دارید. در غیر این‌صورت آنها می‌روند و به احتمال زیاد دیگر به وبسایت شما بازنمی‌گردند.

چند نکته‌ی مهم که در این موضوع باید در خاطر نگه دارید:
– از فونت‌های ساده بر روی صفحات زمینه‌ روشن (ترجیحاً سفیدرنگ) استفاده کنید.
– ناوبری (navigation) وبسایت را روشن و ساده و در هر صفحه به‌صورت یک‌شکل طراحی کنید.
– فقط برای تبلیغ اهداف اصلی خود از تصاویر گرافیکی، فایل صوتی و یا ویدئو استفاده کنید. (به عبارت دیگر تصاویر و ویدئوها و احیاناً پادکسب‌هایی که در سایت خود قرار می‌دهید باید به نوعی در راستای اهداف بازاریابی و فروش شما باشند.)
– فرصتی برای جمع‌آوری ایمیل بازدیدکنندگان خود فراهم کنید.

– اگر عملیات فروش در وبسایت شما انجام می‌گیرد، فرآیند خرید را برای مشتریان خود ساده طراحی کنید؛ بین مشتری بالقوه و مشتری که از شما خرید می‌کند نباید بیش از دو کلیک فاصله باشد.
– وبسایت شما ویترین اینترنتی شماست؛ در طراحی آن راحتی استفاده مشتریان و بازدیدکنندگان را در نظر بگیرید.

قدم چهارم: از موتورهای جستجو برای جذب خریداران به سایت خود استفاده کنید

شیوه‌ی تبلیغ پرداخت با هر کلیک (pay-per-click) آسان‌ترین راه جلب ترافیک به یک سایت تازه کار است. این شیوه در مقایسه با صبر و تلاش مستمر برای جذب طبیعی ترافیک اینترنتی به سمت سایت شما دو مزیت دارد؛ اول، این نوع تبلیغ فوراً بر روی صفحات جستجو ظاهر می‌شوند، و دوم اینکه آنها به شما اجازه می‌دهند کلیدواژه‌ها و سرخط‌های مختلف و قیمت‌ها و روش‌های فروش متفاوت را امتحان کنید. نه تنها وبسایت شما به‌سرعت بازدیدکننده می‌گیرد بلکه می‌توانید از این تبلیغ‌ها برای کشف کلیدواژه‌هایی که بیشترین تاثیر در افزایش نرخ‌های تبدیل سایتتان دارند استفاده کنید؛ مثلاً نرخ تبدیل ظاهر شدن در بین نتایج جستجوی گوگل به کلیک، نرخ تبدیل بازدیدکنندگان یکی از محصولات به خریداران آن و تبدیل‌های دیگری که خود هدف‌گذاری می‌کنید. سپس می‌توانید کلیدواژه‌ها را در سطح سایت خود در بین محتوای تبلیغاتی و اطلاعات ارائه شده و نیز در قسمت متادیتا و ابزارهای موجود در سیستم مدیریت محتوای سایت خود پخش کنید. این کار به رتبه‌بندی شما در نتایج جستجوی طبیعی در موتورهای جستجو از قبیل گوگل، یاهو و بینگ کمک خواهدکرد.

گام پنجم: برای خود یا کسب و کارتان شهرت ایجاد کنید.
اغلب کاربران از اینترنت برای جمع‌آوری اطلاعات و پیداکردن پاسخی برای سوالات خود استفاده می‌کنند. فروم‌ها یا وب‌سایت‌هایی که حوزه‌ی فعالیتشان با شما مشترک است را شناسای کنید و اطلاعاتی که بیشتر کاربران درباره‌ی آن‌ها در اینترنت جستجو می‌کنند را به‌طور رایگان برای آن‌ها فراهم کنید. با این راه ترافیک بیشتر و رتبه‌بندی بهتری در موتورهای جستجو به‌دست می‌آورید. رمز موفقیت قراردادن لینکی از سایت خود در لا به لای محتوایی که برای سایت‌های دیگر فراهم می‌کنید است. از این طریق خوانندگان سایت‌های صاحب‌نام و مرجع را به سمت سایت خود سرازیر خواهید کرد.

– مجتوای تخصصی مجانی ارائه دهید. مقاله بنویسید، ویدئو یا هر محتوای دیگری که به نظر مردم مفید است تهیه کنید. در محتوای تولید شده نام و نشانی از کسب و کار خود یا وبسایتتان قرار دهید. آن محتوا را در سایت خود و یا سایت‌های مرجع، یا شبکه‌های اجتماعی پخش کنید. به این کار بازاریابی محتوا می‌گویند.
– برای آن دسته محتوای باارزشی که تولید کرده‌اید یا در صفحات مهم وبسایت خود، گزینه “ارسال برای دوستان” قرار دهید تا کاربران و بازدیدکنندگان در صورت تمایل به اشتراک گذارن آن محتوا این کار را بلافاصله و در همان لحظه‌ای که در سایت شما قرار دارند انجام دهند.
– در فروم‌های صنعتی و شبکه‌های اجتماعی که بازار هدف شما در آنها فعال است به‌صورت یک متخصص ِصاحب‌نظر فعال شوید. بدین ترتیب کم‌کم شهرتی مبتنی بر تخصص و صلاحیت خود کسب خواهید کرد.

با رعایت نکات فوق، وبسایت کسب و کار شما خوانندگان جدیدی پیدا خواهد کرد. از آن بهتر، سایت‌های بیشتری محتوای شما را پست می‌کنند ئ به شما لینک خواهندداد


ویدیو مرتبط :
راه اندازی کسب و کار اینترنتی