احتمال اعمال محدودیتهای قانونی برای بازداشت اسرای جنگی توسط نظامیان انگلیسی


بر اساس استدلالهای مطرح شده در دادگاه عالی انگلیس سربازان این کشور ممکن است در صورتی که بازداشت زندانی‌های جنگی موجب نقض حقوق بشر آنها باشد مجبور به آزاد کردن آنها شوند.

به گزارش خبرگزارش دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از روزنامه دیلی میل،‌ این استدلال به دنبال شکایت یک عضو برجسته طالبان افغانستان از وزارت دفاع انگلیس در پی دستگیر شدنش از سوی نظامیان انگلیسی مطرح شده است.

در جریان رسیدگی به این شکایت در دادگاه عالی انگیس، این استدلال مطرح شده که با استناد به قانون "Lethal Catch 22" سربازان انگلیسی در صورتی که زندانیان جنگی با شکنجه و نقض حقوق بشر روبرو شوند نمی‌توانند نه آنها را در اسارت حفظ کرده و نه به مقامهای مافوق تحویل دهند و به جای آن فرماندهان مجبور به آزاد کردن این شبه‌نظامیان می‌شوند. با این وجود این انتقاد مطرح شده که این کار می‌تواند اقدامات تلافی جویانه آنها در کشتار و نقص عضو سربازان انگلیسی را در پی داشته باشد.

سردار محمد،‌ یک عضو برجسته سابق طالبان افغانستان که به ساخت بمب‌های کنار جاده ای به منظور استفاده علیه سربازان انگلیسی می پرداخته و بعد به اسارت این سربازان در آمده این شکایت را مطرح کرده است. وی در دادگاه اظهار کرده که به این دلیل که بیش از 96 ساعت در بازداشت بوده حقوق بشر اساسی وی نقض شده است. اگر او در این پرونده برنده شود صدها شبه‌نظامی دیگر تحت اسارت نیروهای انگلیسی در عراق و افغانستان که بیش از چهار روز در بازداشت بوده‌اند همگی می توانند غرامتهای چشمگیری دریافت کنند.

پرونده محمد که در اختیار شرکت حقوقی مشهور Leigh Day قرار دارد نخستین چالش علیه اساس قانونی برای بازداشت در انگلیس است و می تواند تاثیر مهمی بر جنگهای آینده ای که انگلیس در آنها حضور پیدا خواهد کرد داشته باشد.

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
بازداشت وحشیانه پیرمردفلسطینی به دست نظامیان رژیم صهیون