سلامت


2 دقیقه پیش

لیپوماتیک

لیپوماتیک به عنوان یک روش مناسب برای لاغری موضعی شکم، پهلو، ران و اطراف ران ، ناحیه پشت، غبغب و بازو شناخته می شود ، لیپوماتیک در واقع یک دستگاه قدرتمند و هوشمند است که ...
2 دقیقه پیش

با شجاعت پایان همکاری منفعلانه نظام پزشکی با وزارت بهداشت را اعلام کنید

سلامت نیوز:رییس نظام پزشکی‌ مازندران با ارسال نامه ای به علیرضا زالی رئیس کل نظام پزشکی طرح تحول سلامت را همانند طرح مسکن مهر و پرداخت یارانه عمومی دانست و با تاکید بر ...



تغذیه/ روغن جامد موجب تشدید بیماری‎ قلبی میشود


تغذیه/ روغن جامد موجب تشدید بیماری‎ قلبی میشود

خبرگزاری دانشجو/ دکتر عزت‎الله فاضلی‎مقدم عضو هیأت علمی دانشگاه لرستان گفت: تغذیه نامناسب، سبک زندگی، عدم تحرک، استفاده از غذاهای پرکالری از جمله عواملی هستند که منجر به ایجاد بیماری قلبی و عروقی و تشدید این بیماری شده است.

وی اظهار کرد: به علت زندگی شهری و ماشینی فعالیت بدنی اکثر افراد کم شده و در کنار این کم‎تحرکی میل به استفاده از فست‎فودها و غذاهای پرکالری بیشتر شده که این دو عامل سبب افزایش وزن و ریسک‌فاکتورها برای افزایش بیماری‎های قلبی و عروقی شده است.

این عضو هیأت علمی دانشگاه لرستان با بیان اینکه نوع روغن‎ها می‎تواند تاثیر سوء بر سلامت قلب داشته باشند، افزود: استفاده از روغن‎های جامد اعم از حیوانی و گیاهی در مدت زمان طولانی باعث افزایش چربی‎های بد خون شده و در طولانی ‎مدت موجب انسداد و سختی عروق و نهایتا ایجاد و تشدید بیماری‎های قلبی می‎شود.

این عضو هیأت علمی دانشگاه لرستان اضافه کرد: در بین روغن‎ها، روغن پالم و نارگیل را داریم که دارای اسید چرب اشباع هستند که به مرور زمان مصرف آنها باعث افزایش چربی‎های بد خون شده و ایجاد و تشدید بیماری‎های قلبی و عروقی را به دنبال دارد.

فاضلی‎مقدم با تاکید بر اینکه هر نوع روغن جامدی اعم از حیوانی و گیاهی دارای اسید چرب اشباع هستند، تصریح کرد: افراد مسن و مخصوصا کسانی ‎که سابقه بیماری‎های قلبی و عروقی و پرفشاری خون دارند باید مصرف روغن‎ها را به حداقل برسانند؛ چرا که بخشی از غذاهایی که روزانه مصرف می‎کنیم دارای روغن گیاهی یا حیوانی غیرقابل رؤیت هستند (شیر، پنیر و گوشت) و نباید روغن مصرفی روزانه، جامد گیاهی یا حیوانی باشد بلکه باید از روغن‎های مایع نظیر زیتون، کانولا (کلزا، آفتابگردان و ذرت) که روغن‎های مناسبی هستند، استفاده کرد.

این متخصص تغذیه و رژیم‎درمانی خاطرنشان کرد: پیشنهاد می‎شود از غذاهای دریایی نظیر ماهی که دارای امگا 3 بوده و جزو مواد غذایی سالم هستند و به سلامت قلب کمک می‎کند، استفاده شود. باید افراد در هفته یکی دو بار مصرف ماهی را در سبد غذایی خود قرار دهند.

فاضلی‎مقدم با تأکید بر اینکه در مصرف شیرینی‎جات دقت شود؛ چرا که مصرف شیرینی در بدن تبدیل به چربی می‎شود، اذعان کرد: مصرف شیرینی سلامت قلب را به مخاطره می‎اندازد.


ویدیو مرتبط :
مضرات استفاده از روغن جامد...