فرهنگی


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

استاندار حلبچه عراق وارد ایلام شد

به گزارش ایرنا، عبدالله محمد به همراه ارکان حسن مشاور وی عصر امروز یکشنبه 26 اردیبهشت وارد استان شده و با مقامات استانداری ایلام دیدار کرد.قرار است استاندار میسان، واسط، ...



پل12چشمه ومعلق آمل در کانون توجه مسافران نوروزی


پل های تاریخی 12چشمه و معلق آمل و همجواری آن با مجموعه پارک و دهکده بزرگ شهربازی آمل در تمام ساعات شبانه روز میزبان جمع زیادی از گردشگران داخلی است.
پل 12 چشمه که به نیت دوازده معصوم این نام را بر خود دارد به عنوان یکی از جاذبه های مهم تاریخی و نماد شهرستان آمل ، چشمه امید میهمانان و مسافران نوروزی است.
این پل در دوران شاه عباس صفوی بر روی رود پرآب و بزرگ هراز در مرکز شهر آمل احداث و در دوران قاجاریه به طور کامل مرمت و بازسازی شد و اکنون دو بخش شرقی و غربی این شهر را به هم متصل می کند.
این پل دارای 12 طاق و دهنه است که هر یک بر پایه های مستطیل شکل استوار شده اند به صورتی که ارتفاع آخرین نقطه طاق های قوسی شکل در محل تیزی تا سطح رودخانه حدود 7 متر است .
فاصله بین هر پایه با پایه دیگر 6 متر است که در ضلع جنوبی و در قسمت مخالف جریان آب دارای سیل برگردان نیز است .
طول این پل تاریخی و دیدنی 120 متر و عرض آن 40/6 متر است.
** پل معلق، نخستین نمونه پل های مدرن ایرانی
در قسمت دیگر پل 12 چشمه آمل ، پل معلقی بنا شده که زیبایی خاصی به قسمت های مرکزی شهر آمل بخشیده است .
این پل که اکنون حدود یک قرن از قدمت آن می گذرد، مربوط به دوره پهلوی اول است که توسط گروهی از مهندسان آلمانی طراحی وساخته شده است.
پل معلق در واقع شامل دو پل یک سان در کنار هم است و یکی از بناهای با شکوه و ارزشمند توریستی شهر آمل و ایران و جزء یکی از نخستین نمونه های پل های بزرگ و جدید ایران به شمار می رود .
به این علت این پل را معلق می نامند که اگر پایه های زیرین آن بر اثر سیل تخریب شود ، کمان های بالایی ، آن را نگه می دارند.
این اثر در تاریخ سوم اسفند سال 53 با شماره 1524 در فهرست آثار ملی ثبت شد.
یکی از دغدغه های سال های اخیر شهروندان و دوستداران آثار تاریخی، ادامه تردد وسایل نقلیه بر روی هر دو پل 12 چشمه و معلق آمل بود که با وجود هشدارهای مکرر در این باره تاکنون مورد توجه جدی مسئولان قرار نگرفته است.
علاوه براین ، تجاوز به حریم و اطراف این دو پل در سال های اخیر با نصب بیلبورد و سازه های سنگین تبلیغاتی از سوی یک شرکت بخش خصوصی وجمع آوری آن در بهمن ماه امسال از سوی شهرداری از چالش های جدیدی بود که نمادهای تاریخی شهر آمل را به لرزه آورده است.
در مسیر و اطراف این دو پل تاریخی که جلوه زیبایی به آنها بخشیده، وجود پارک چند ده هکتاری و شهربازی دهکده طلائی، دریاچه، امکانات ورزش های فکری، فروشگاههای مختلف و کافی شاپ است که هرمسافری را برای اقامت حتی چادری هم مجذوب می کند.
گزارش: مهدی غلامی
7327/1654

انتهای پیام /*


ویدیو مرتبط :
برنامه های ستاد نوروزی برای مسافران نوروزی در اصفهان