فرهنگی


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

استاندار حلبچه عراق وارد ایلام شد

به گزارش ایرنا، عبدالله محمد به همراه ارکان حسن مشاور وی عصر امروز یکشنبه 26 اردیبهشت وارد استان شده و با مقامات استانداری ایلام دیدار کرد.قرار است استاندار میسان، واسط، ...



اندیشه های شهید مطهری در دانشگاه ها تدریس می شود


حجت الاسلام روح الله حریزاوی روز شنبه با اشاره به ضرورت تبیین معارف اسلامی در دانشگاه ها به خبرنگار معارف ایرنا گفت: اولین دوره سیر اندیشه مطهر با رویكردی متفاوت از سوی حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان و به منظور تربیت مربی و استاد برای نقاط مختلف كشور از هفته گذشته آغاز شده است.
وی افزود: این دوره با همكاری كانون اندیشه مطهر و كانون اندیشه اسلامی برگزار می شود و فارغ التحصیلان علوم اسلامی در دانشگاه ها برای حضور در این دوره از اولویت برخوردار هستند.
حریزاوی همچنین گفت: نظام اندیشه مطهر با یك نگرش موضوعی به مباحث اعتقادی و اسلامی از منظر استاد شهید مرتضی مطهری از میان 120 كتاب آن شهید انتخاب شده است.
وی افزود: در این دوره كه به تازگی شروع شده، 80 دانشجو حضور دارند و به شكل تخصصی و بنیادین، بحث های مختلف دینی را دنبال می كنند.
این پژوهشگر مذهبی هدف از برگزاری این دوره را تربیت مربی و مدرس كتاب های شهید مطهری با همكاری دانشگاه امام صادق(ع) عنوان كرد تا دانشجویان برای تدریس اندیشه های شهید مطهری به نقاط مختلف كشور و به مساجد، مدارس و پایگاه های فرهنگی اعزام شوند.
وی همچنین از برگزاری دوره تابستانی این طرح سخن گفت و افزود: بعد از ماه مبارك رمضان به منظور آشنایی دانشجویان با اندیشه های شهید مطهری همچون مباحث انسان كامل، فلسفه غرب و سایر مباحث اعتقادی و دینی، دوره هایی پنج روزه برگزار خواهد شد.
به گفته حریزاوی، تمامی دانشجویان می توانند برای شركت در دوره های تابستانی به مراكز حوزوی دانشگاه ها كه در 40 دانشگاه فعال است، مراجعه كنند.

** نگاهی به برنامه های سال 95
مدیر حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان با اعلام برنامه های سال 95 گفت: تبیین ماموریت حوزه و جایگاه آن، یكی از مهمترین برنامه های این مركز در سال جدید است تا ‌با سفرهای استانی و تعامل با هیات رئیسه دانشگاه های كشور و همچنین تولید مستندهای تخصصی و فیلم‌كوتاه به معرفی حوزه به عنوان مركز نشر نظام اندیشه دینی بپردازیم.
وی از گسترش فعالیت های تبلیغی در فضای مجازی و همچنین برگزاری نشست های اختصاصی روسای دانشگاه ها و دفاتر محل استقرار حوزه به عنوان برنامه های این مركز یاد كرد.
حریزاوی افزود: پیگیری گفتمان دانشگاه اسلامی و تمدن اسلامی از طریق برگزاری كنگره ملی دانشگاه تمدن ساز با استفاده از ظرفیت استادان وگروه های جهادی حوزه از دیگر برنامه های سال جاری است.
وی با اشاره به ضرورت تعالی منابع انسانی به ارتقای نقش آفرینی مدیران مراكز حوزه به سطح راهبر فكری تربیتی اشاره كرد و گفت:‌ ارتقای نقش شاگردپروری استادان حوزه با تاكید بر اولویت تربیت انقلابی و ایفای نقش جریان سازی و گفتمان سازی انقلابی در سطح حوزه های علمیه و دانشگاه های كشور از اولویت های امسال است.
این كارشناس مذهبی از جهاد علمی و فرهنگی در دانشگاه ها نیز سخن گفت و اظهار داشت: سازماندهی گروه های جهاد فرهنگی بر اساس گرایش های تحصیلی و اثرگذاری در عرصه تخصصی، ساماندهی هسته های تربیتی مراكز، سازماندهی دانش آموختگان حوزه و استفاده از ظرفیت آنان در ارتقای برنامه های جهادی و همچنین گسترش پوشش هسته های تربیتی و گروه های جهادی به دو برابر ظرفیت سال قبل از دیگر برنامه های این مركز است.
وی آموزش و تربیت را از برنامه های مهم حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان دانست و گفت:‌ در این زمینه تلاش داریم تا ضمن توسعه فعالیت های حوزه مجازی و استفاده از ظرفیت آن برای دوره های حضوری به اصلاح و ارتقای الگوی ارزشیابی تحصیلی معرفت جویان و انطباق آن با رویكرد تربیتی حوزه بپردازیم.
حریزاوی همچنین از ضرورت اصلاح و ارتقای نظام محتوایی دروس حوزه در دانشگاه ها سخن گفت و افزود: به همین منظور برنامه احیای گروه های علمی حوزه و برگزاری نشست های تخصصی ارتقای اساتید در برنامه های امسال دیده شده است.
در حال حاضر هشت هزار دانشجو در مركز حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان تحصیل می كنند و هر سال سه تا چهار هزار نفر جذب می شوند كه دو هزار و 500 نفر در فضای مجازی مشغول به تحصیل در این حوزه هستند.
هرچند این حوزه، زیرمجموعه مركز مدیریت حوزه های علمیه نیست اما مركزی فعال در به كارگیری طلاب است، به طوری كه از میان 500 استاد فعال در این مركز، 350 نفر و همه 65 مدیر و مربی آن، حوزوی هستند.
در حال حاضر 42 مركز حوزوی در دانشگاه های دولتی كشور فعالیت دارند كه عمده آنها در مركز استان است و در برخی شهرستان ها مانند كاشان، سبزوار، شاهرود، بابل و رفسنجان نیز مراكز علوم اسلامی دانشگاهیان فعالیت دارند و قرار است شعبه هایی در اهواز، رشت، سنندج، كرمانشاه، بجنورد و ارومیه دائر شود.
فراهنگ**1003**1569

انتهای پیام /*


ویدیو مرتبط :
بر بال اندیشه - شهید مطهری