فرهنگی


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

استاندار حلبچه عراق وارد ایلام شد

به گزارش ایرنا، عبدالله محمد به همراه ارکان حسن مشاور وی عصر امروز یکشنبه 26 اردیبهشت وارد استان شده و با مقامات استانداری ایلام دیدار کرد.قرار است استاندار میسان، واسط، ...



موسوی: «‌باشگاه ادبی فارس»به عنوان مکمل خدمت به فرهنگ کشور افتتاح شد /قرایی: برخی می‌خواهند انقلابی بودن را از ادبیات بگیرند


به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، آئین افتتاحیه «باشگاه ادبی فارس»،‌ با حضور چهره‌های مختلف فرهنگی در خبرگزاری فارس برگزار شد.

سیدنظام الدین موسوی مدیرعامل خبرگزاری در ابتدای این مراسم ضمن تشکر از شرکت‌کنندگان در این مراسم و با اشاره به حضور غلامعلی حداد عادل رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی گفت: غلامعلی حداد عادل یکی از انگیزه‌ها و پشتوانه‌های جریان مؤمن انقلاب در این سال‌ها بوده‌اند به خصوص در جاهایی که نیاز داشته‌ایم ایشان از حمایت کرده و به پشتوانه ایشان دلگرم شده‌ایم.

وی در ادامه با اشاره به «باشگاه ادبی فارس» گفت: این باشگاه گامی است به کمک و ادب ایرانی و میزبان اصلی این برنامه شاعران و نویسندگان هستند که با قدم‌های خود پیش از این عصرانه‌های ادبی فارس را مزین و منور کردند در طول 4 سالی که از برگزاری عصرانه‌های ادبی می‌گذرد قدم های خوبی برداشته شده و در این روزگار که کمتر به ادبیات پرداخته می‌شود شمعی افروخته شده تا به واسطه آن خدمتی صورت گیرد تا صدا و نوای هنرمندان در سطح جامعه طنین‌انداز شود.

مدیرعامل خبرگزاری فارس گفت‌: تشکیل «باشگاه ادبی فارس» به معنای خدشه وارد کردن به سایر مؤسسات نیست در حالی که کارهای قوی و خوبی در دیگر مؤسسات مانند حوزه هنری، شهرستان ادب و ... صورت می‌گیرد که انصافاًَ باید مورد تقدیر قرار گیرد اما به نظر می‌رسد این دریای ادبی و فرهنگی ظرفیت دارد که در گوشه گوشه کشور مجامعی شکل گیرد تا همه از آن بهره ببرند.

او اضافه کرد: در گذشته هر خانه ایرانی سرایی برای پرداختن به ادبیات و شعر بوده است شعر و ادبیات با اجزای جامعه ایرانی عجین بوده‌اند و این باب گشوده بود. اما در این سال‌ها به آن بی‌مهری شده است وب ه تدریج به سمت و سویی می‌رود که بیشتر تبدیل به یک کالای لوکس شده است.

موسوی در ادامه با اشاره به سخنان قبلی خود گفت:‌ شاید همین امر موجب شد که خبرگزاری فارس هم در کنار سایر جریان‌های موثر قرار بگیرد تا بتواند این مسیر را تقویت کند و عصرانه‌های ادبی که نمادی بر این فعالیت است. دغدغه‌ای که برخی دوستان داشتند این بود که نباید تنها در بزرگداشت شاعران متوقف شد و همین سبب شد تا در گام بعدی اقدام به راه‌اندازی این باشگاه کنیم. در این گام در نظر داریم تا دست به انتقال تجارب پیشینیان به نسل‌های جوان بزنیم. باز هم تأکید می‌کنم که فعالیت‌های خوبی در سایر نهادها که وظیفه ذاتیشان توجه به ادبیات است صورت گرفته اما به نظرم ظرفیت این حوزه بیش از آن چیزی است که تا امروز انجام شده است.

مدیر عامل خبرگزاری فارس در بخش دیگری از سخنانش گفت:‌ با صاحب نظران مطرح شد که محفلی تدارک دیده شود که استعدادهای جوان نیز وارد این جریان شوند و پرورش پیدا کنند و در حوزه شعر و داستان تقویت شوند. مانند همان فعالیتی که ما در حوزه رسانه پیش از این در باشگاه خبری توانا انجام داده‌ایم و به واسطه آن تجربیات بزرگ رسانه را به نسل جوان منتقل کردیم.

وی گفت:‌برگزاری نشست‌های این چنینی در رسانه‌ها بی‌ربط نیست چون در گذشته روزنامه‌ها نیز برای مثال صفحات ادبیشان تبدیل به یک محفل ادبی می‌شده است. همچنین صفحات فکری برخی روزنامه‌ها زمینه‌ساز تبدیل شدن آن روزنامه به خاستگاه یک اندیشه می‌شده است.

موسوی در پایان گفت:‌البته ما داعیه‌دار این نیستیم که می‌خواهیم پا در کفش نهادهای متولی کند بلکه به عنوان یک مکمل در این مسیر وارد شده‌ایم تا خدمتی به فرهنگ کشور کرده باشیم و به واسطه آن نسل پیشین ما با نسل جوان روبه‌رو شوند و جوانان از تجربه‌های پیشینیان بهره گیرند و ثمرات این نشست‌ها در خدمت نظام و انقلاب قرار گیرد.

* برخی می‌خواهند انقلابی بودن را از ادبیات بگیرند

حسین قرایی دبیر باشگاه ادبی فارس، در بخش دیگری از این مراسم گفت:‌ مرحوم قیصر امین‌پور به همراه رفقایش در حوزه هنری ادبیاتی به نام ادبیات انقلاب اسلامی درست کردند در حالی که امروز خیلی‌ها می‌‌خواهند انقلابی بودن را از ادبیات بگیرند که تنها راه مبارزه با این اتفاق تمکین بزرگان است.

وی افزود:‌در دیدار شاعران با رهبر انقلاب لحظاتی که به محضر ایشان رسیدم عرض کردم که مشغول تدوین کتاب تاریخ شفاهی انقلاب اسلامی هستند که آقا فرمودند کتاب را آورده‌ای تا من هم بخوانم در حالی که همین مسئله را به بسیاری از مدیران گفتم و هیچ واکنشی نشان ندادند.

قرایی گفت:‌اگر تمام ادبیات انقلاب را با هم ببینیم پازل شکوهمندی را شکل داده‌ایم که تمام سلایق ادبی را پای کار می‌کشد و ما در عصرانه‌های ادبی فارس در طول این 4 سال به این نکته توجه کرده‌ایم. هر چند شاعران انقلاب این روزها در مظلومیت به سر می‌برند البته ادبیات داستانی انقلاب نیز در مظلومیت به سر می‌برد و این را باید در حرف‌های نویسندگان دید و شنید. این شاعران و نویسندگان هستند که در فرهنگ، امنیت ملی ما را تأمین می‌کنند و باید به آنها توجه کرد اما کسی به این چاه‌های نفت ما توجه نمی‌کند.

او در پایان گفت:‌ رهبر انقلاب وقتی می‌گوید جناح مؤمن فرهنگی یعنی به برخی از چهره‌های قدیمی دیگر امیدی ندارد و جوان‌ها باید کاری بکنند نقد ادبی، داستان، شعر و تاریخ ادبیات انقلاب اسلامی 4 حوزه‌ای هستند که در «باشگاه ادبی فارس» آن را پیگیری خواهیم کرد.

انتهای پیام/ن


ویدیو مرتبط :
سوقندی محمدرضا درروز فرهنگ عمومی فرهنگ خدمت به مردم