فرهنگی


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

استاندار حلبچه عراق وارد ایلام شد

به گزارش ایرنا، عبدالله محمد به همراه ارکان حسن مشاور وی عصر امروز یکشنبه 26 اردیبهشت وارد استان شده و با مقامات استانداری ایلام دیدار کرد.قرار است استاندار میسان، واسط، ...



نظرات فرحبخش درباره سینما، جامعه، اقتصاد و نماز جمعه


به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، نشست خبری فیلم سینمایی «آبنبات چوبی» باحضور عوامل فیلم در سالن سعدی برج میلاد برگزار شد.

روز ششم جشنواره فیلم فجر است و شب گذشته تا ساعت 3 بامداد کاخ جشنواره فیلم فجر با حضور اهالی رسانه شلوغ بود. سحر قریشی، فرهاد اصلانی از بازیگران فیلم، عبداله علیخانی تهیه‌کننده، محمدحسین فرحبخش کارگردان، علی اصغر نویسنده و مستانه مهاجر تدوینگر فیلم در این نشست حضور داشت.

فرح‌بخش در ابتدای این نشست با اشاره به همکاری سی ساله اش با عبدالله علیخانی تهیه‌کننده فیلم گفت: 50 فیلم با عبدالله علیخانی ساختم و بر این معتقدم که عصل سینما بر سرگرمی است. سینما از غرب آمده و بنایش بر این گذاشته شده است. البته از سال 62 به دلیل حضور کسانی که آمده‌اند انحرافی در سینما شکل گرفت که از حالت سرگرمی خارج کردند و فیلم‌ها تبدیل شد به دانشگاه، الهیات و فلسفه. نتیجه‌اش این شد که فیلم‌هایی ساختند که انیشتین هم از گور بیدار شود اینها را نمی‌فهمد و فیلم‌هایی که در آرشیو فارابی باقی مانده است و کسی سراغش نمی‌رود، همین شده است که  سینما به این وضع درآمده است و مسئول‌شان همین‌هایی هستند که خود را معمار سینمای ایران می‌دانند و ریل‌گذاری غلط کردند. البته مرحوم سیف‌الله داد تلاش کرد یک تغییرات جزیی بدهد و کارهایش هم اثر داشت.

وی در ادامه گفت: اگر سینما توانست در قالب سرگرمی پیامی بدهد یا فقط وجه سرگرمی داشت هیچ اشکالی ندارد،‌ در تمام دنیا سینما ابزار سرگرمی است. اگر سر کسی به سرگرمی درست باشد این همه مشکلات و معضلات اجتماعی را نخواهیم داشت. یک زمانی بود می‌گفتند سینماها روز جمعه تعطیل باشد به خاطر اینکه نماز جمعه داریم، آن زمان وزارت اطلاعات آمار گرفت که بیشترین بزه‌ها و مشکلات اخلاقی در همان روز انجام می‌شد، البته الان خدارا شکر این قانون وجود ندارد. البته یکسری‌ها هستند که نگاه درستی به سینما ندارند و اینها هم امیدوارم بروند.

کارگردان فیلم «آبنبات چوبی» با اشاره کنایی به حاشیه‌های حضور یک بازیگر زن در شهر کاشان اظهار داشت: نگاه‌های بدبینانه به سینما وجود دارد مثل اینکه هنرمندی می‌رود شهری، بعضی عزای عمومی اعلام می‌کنند.

علیرضا غفاری منتقد این نشست در ابتدای صحبت‌هایش درباره وضعیت سالن نمایش برج میلاد انتقاد کرد و خواست برای سال‌های بعد تدبیری اتخاذ شود که هر رسانه صندلی خودش را داشته باشد.

این منتقد در مورد فیلم آبنبات چوبی گفت: این تعبیری که آقای فرح‌بخش در مورد فیلمش می‌گوید به عنوان شخصی که از راستگوترین اهالی سینماست، قبول دارم. وقتی ترجیح‌بند حرف فیلمساز سرگرمی می‌شود نشان‌دهنده این است که این نیاز در سینما وجود دارد و فیلم‌ها باید قصه‌ای داشته باشند که مخاطب را درگیر کند.

در ادامه علی اصغری نویسنده فیلم گفت: آقای فرحبخش یک فیلمنامه‌ای از آقای قدکچیان به من دادند و بعد از اینکه فرم جدیدی را با یک روایت غیرخطی نوشتم با استقبال آقای فرح‌بخش روبه‌رو شد.

فرح‌بخش در اینجای بحث گفت: من اصغری را از فیلمنامه دهلیز می‌شناختم. از آن فیلم خوشم آمده بود، وقتی فیلمنامه را دادم گفتم تنها با 4-5 شخصیت فیلم کار دارم، 8 صفحه از فیلمنامه را که برای من خواند گفتم همین خوب است.

سحر قریشی بازیگر نقش نگین در فیلم آبنبات چوبی گفت: فیلمنامه را وقتی به من دادند ورق به ورق که آن را می‌خواندم گریه می‌کردم و با ذهنیت شخصیت نگین می‌خندیدم. اول قرار بود نقش مارال را بازی کنم، اما به اصرار نقش نگین را بالاخره گرفتم.

فرهاد اصلانی که در مقام مشاور کارگردان در این فیلم حضور دارد، گفت: من دوست داشتم در این نشست رضا عطاران باشد و جا دارد از او یاد کنیم که به واسطه بیماری پدرش اینجا حضور ندارد.

وی در مورد همکاری‌اش با فرح‌بخش گفت: از فیلم «زندگی خصوصی» با فرح‌بخش آشنا شدم و در شیوه کار او را مشورت‌پذیر دیدم و بعد از آن با او همکاری کردم.

فرح‌بخش در اینجای بحث گفت: اگر فرهاد اصلانی سر پروژه «زندگی خصوصی» نبود این فیلم را اصلا نمی‌ساختم. اصلانی در انتخاب بازیگران فیلم «آبنبات‌چوبی» هم خیلی کمک کرد. وقتی سحر قریشی را برای بازیگری انتخاب کردیم، اصلانی به دلیل اینکه قریشی جزء سینمای بدنه است، مخالف حضور او بود ولی بعد از اینکه آمد تست بازیگری داد، با راهنمایی خود اصلانی نقشش را به خوبی و متفاوت از کارهای قبلی‌اش ایفا کرد.

عبدالله علیخانی تهیه کننده فیلم گفت: وقتی قصه‌ای به دست من می‌رسد 3 چیز را در نظر می‌گیرم یکی اینکه فیلمنامه بضاعت ساخت یک فیلم سینمایی را داشته باشد، دوم اینکه به تماشاچی همه شهرهای ایران مثل تبریز، ارومیه و اصفهان و... فکر می‌کنم نه تماشاچی برج میلاد. سوم اینکه شرایط سانسور را برای فیلم در نظر می‌گیرم.

در ادامه نشست آریا عظیمی‌نژاد آهنگساز فیلم گفت: فیلم‌ آقای فرح‌بخش را دوست دارم چون یک مریضی دارد و روی معضلاتی انگشت می‌گذارد که جسارت می‌خواهد. جذابیت کار موسیقی برای چنین کارهایی که می‌تواند موضوع را تشدید کند، دوست‌داشتنی است.

وی از وضعیت صدای سالن نمایش برج میلاد انتقاد کرد و گفت: پیش از این هم بارها سال پیش هم گفته‌ام این سالن فقط برای برگزاری همایش خوب است نه برای کنسرت خوب است و نه برای سینما، اینقدر وضعیت صدا بد است که آهنگساز از همه کرده خودش پشیمان می‌شود.

در ادامه نشست فرح‌بخش در مورد احتمال ممیزی‌هایی که به فیلم وارد شود، گفت: آبنبات چوبی جزء 2-3 فیلمی است که پروانه نمایش آن قبل از برگزاری جشنواره صادر شده است و ممیزی ندارد.

وی در مورد دلیل نامگذاری این فیلم گفت: آبنبات و چوب به راحتی از بین می‌روند، شخصیت‌های این فیلم مثل چوب شکننده هستند و مثل و آبنبات هم از بین می‌روند.

وی در پایان گفت: توصیه می‌کنم مسئولان اقتصادی این فیلم را ببینند، چون به نظر من فرهنگ بعد از اقتصاد است. اگر اقتصاد مردم درست نباشد هیچ چیزی باقی نمی‌ماند.

انتهای پیام/


ویدیو مرتبط :
صحبت های جنتی در نماز جمعه در مورد اقتصاد مقاومتی