فرهنگی


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

استاندار حلبچه عراق وارد ایلام شد

به گزارش ایرنا، عبدالله محمد به همراه ارکان حسن مشاور وی عصر امروز یکشنبه 26 اردیبهشت وارد استان شده و با مقامات استانداری ایلام دیدار کرد.قرار است استاندار میسان، واسط، ...



داستان زندگی شهید حبیب غنی‌پور در قاب روایت کامران پارسی‌نژاد


به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، «در زندگی حبیب» عنوان تازه‌ترین اثر کامران پارسی‌نژاد از نویسندگان برجسته کشورمان است که با حدود 159 صفحه راهی بازار نشر شده است.

بر اساس این گزارش، داستان «در زندگی حبیب» حسب حال زندگی پر بار شهید بزرگوار حبیب غنی پور است.

در این اثر داستانی سعی شده شخصیت، باورها، رفتار و منش شهید درشت نمایی شود و در قالب کاملا داستانی به تصویر کشیده شود. در این اثر سعی شده ضمن رعایت اصول مستند نگاری و دلالت گری از عنصر تخیل به خوبی استفاده بشود تا اثر از فضای داستانی خود دور نشد.

داستان از جنبه ساختار با سایر آثار مشابه متفاوت است. در این اثر سعی شده از تکنیک‌های داستان نویسی مدرن استفاده شود. از این رو حوادث داستان خطی جلو نمی رود و مخاطب به کرات با برش هایی که در هر صحنه ایجاد شده به زمان و مکان های متفاوتی منتقل می شود.

در این میان ارتباط میان حوادث در زمان ها و مکان های متفاوت بر اساس اصل علت و معلولی رخ داده و نظام درونی داستان به گونه ای طراحی شده که مخاطب بر اساس اصول و قوانین داستان نویسی مدرن در فضا های مختلف در حرکت است.

در این اثر همچنین مخاطب با شکل منطقی و معتدلی از جریان سیال ذهن شهید مواجه است و می تواند مکنونات درونی و قلبی شهید را در مرور خاطرات خود را درک کند . داستان از جایی شروع می شود که شهید چند ساعت پیش از اعزام به جبهه در اتاق خود خلوت کرده است و سعی دارد با دیدن عکس ها و دست نوشته ها و ....گذشته خود را مرور کند. لذا مخاطب اثر در کنار شهید مدام در زمان ها و مکان های متفاوتی سیر می کند و گه گاه به  زمان حال بر می گردد تا برای سفرهای چند وجهی دیگر آماده بشود.

از ویژگی‌های این اثرحرکت داستان به سوی آینده است . در این اثر گاه به زمان آینده هم کشیده می شود. گویی حالا روح شهید نظاره گر حوادث و رویدادهای پس از شهادت خود است. در این اثر به اطرافیان شهید فرصت داده می شود تا باور و حس درونی خود را در خصوص شخصیت شهید بیان کنند.در این اثر سعی شده تا چهره واقعی حبیب به دور از اسطور سازی های افراطی و غیر قابل باوربه تصویر کشیده بشود.

جدای تحقیق کتابخانه ای که بر اساس خاطرات دوستان و نزدیکان ، آثار و صدای ضبط شده شهید سعی شده تا نقطعه نظرات دوستان نزدیک و صمیمی شهید آقایان محمد ناصری و ناصر نادری  در نظر گرفته بشود. این عزیزان به کرات اثر را مطالعه کردند و نظارتشان در اثر اعمال شد. در جای جای داستان گوشه هایی از داستان های شهید آورده شده است .

جدای از این کتاب سفر به جنوب شهید کمک قابل توجی در ترسیم فضای جنگ و نقش آفرینی شهید در برخی عملیات ها  کرده است .کتاب دارای نه  فصل به نام های یک شب بارانی ، آغازی برای یک داستان، آدم هایی از جنس باران، عبور از میان انبوهی از خاطرات، اتاقی کوچکی برای حبیب،یک جاده خاکی بود حبیب بود و آخرین نگاه، یک تکلیف مهم، یک داستان خوب ، باید می رفت  می باشد.  ابتدای داستان اینگونه آغاز می شود:

به آسمان غروب سه شنبه ، ابتدا رنگ خون افتاده بود. ملتهب بود آسمان و کمی وهم انگیز. لکه‌های ارغوانی به ناگاه دردل آسمان نمایان شدند و تا ساعتی ماندگار بودند. انگاری لکه های ارغوانی، پیکر شهیدی را ساخته بودند افتاده دردریایی از خون.انگاری لکه های ارغوانی آتش و انفجارهای پیاپی خمپاره ها و دوشکاهای دشمن را نشان می دادند.

انگاری لکه ها می خواستند ساقه های گندم برافروخته در آتش را نمایان سازند. پشت پنجره ایستاده بود و چشم از رگه های خونی آسمانی که می رفت تا ساعتی دیگر با ابرهای تیره پر شود بر نمی داشت .خودش بود و آسمانی که انگاری قصد داشت با او حرف بزند.انگاری آسمان قصد داشت از سفری بی بازگشت سخن بگوید. و بگویدکه آنچه شب و روز در پی اش بوده قرار است بزودی به سرانجام برسد.چشمانش را بست.پیشانیش را روی شیشه پنجره چسباند .از لبخند خاصی که همیشه با او بود خبری نبود. انگاری این صدای غرش آسمان بود که او را با خود به منطقه می برد.

گفتنی است کامران پارسی نژاد این اثر را از سوی نشر هنر سیمرغ در 159 صفحه و قیمت 8000 تومان روانه بازار نشر کرد.


انتهای پیام/


ویدیو مرتبط :
سخنرانی زنده یاد امیرحسین فردی در جشنواره شهید غنی پور