فرهنگی


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

استاندار حلبچه عراق وارد ایلام شد

به گزارش ایرنا، عبدالله محمد به همراه ارکان حسن مشاور وی عصر امروز یکشنبه 26 اردیبهشت وارد استان شده و با مقامات استانداری ایلام دیدار کرد.قرار است استاندار میسان، واسط، ...



آخرين وضعيت بيماري سل در ايران


ايسنا/ رييس اداره سل و جذام وزارت بهداشت ضمن اعلام اينکه دو استان سيستان و بلوچستان و گلستان رتبه اول ابتلا به سل را در کشور دارند، سوء تغذيه و همجواري با کشورهاي پرخطر را دو دليل مهم براي شيوع بالاي سل در اين دو استان دانست.

دکتر مهشيد ناصحي درخصوص عوامل شيوع بالاي سل در استان‌هاي گلستان و سيستان و بلوچستان گفت: ما درهمه استا‌ن‌هاي کشور موارد ابتلا به سل داريم، اما در بعضي از استان‌ها شيوع اين بيماري بيشتر است. رتبه اول و دوم به ترتيب متعلق به استان‌هاي سيستان و بلوچستان و گلستان است. بر اساس گزارشات سازمان جهاني بهداشت، 80 درصد موارد سالانه سل دنيا در 22 کشور بروز کرده است. دو کشور افغانستان و پاکستان که ميزان شيوع سل در آنها بيش از 10 برابر کشور ما است و با استان سيستان و بلوچستان نيز هم مرزند در زمره اين 22 کشور قرار دارند. اين همجواري و ترددهاي مرزي در دهه‌ها و سال‌هاي گذشته مي‌تواند بر ميزان ابتلا به سل در اين استان تاثير داشته باشد.

وي افزود: ميکروب سل در بدن يک سوم جامعه بشري وجود دارد، ولي اين معادل داشتن بيماري نيست؛ چراکه سيستم دفاعي بدن در غالب موارد به اين ميکروب‌ها غلبه مي‌کند و آنها را در حلقه محاصره خود بصورت غيرفعال و خفته در مي‌آورد. لذا چنين فردي نه بيمار است و نه قادر است ميکروب يا بيماري را به شخص ديگري منتقل کند. اما اگر به هر دليل سيستم ايمني بدن اين فرد به قدري ضعيف شود که ميکروب‌هاي موجود در بدن بتوانند حلقه محاصره سيستم دفاعي را شکسته و شروع به تکثير کنند، بيماري ايجاد مي‌شود. از مجموعه عللي که مي‌تواند سبب چنين ضعف دفاعي شود، مي‌توان به سوء تغذيه، ابتلا به اعتياد، ويروس اچ آي وي، نارسايي کليه، ديابت، سيگار، استرس، سرطان و دريافت داروهاي تضعيف کننده سيستم ايمني بدن اشاره کرد که متاسفانه سيستان و بلوچستان از اين نظر نيز رتبه اول را در کشور داراست.

سوء تغذيه و همجواري؛ دوپاي حرکت به سمت سل در سيستان و گلستان


ناصحي با اشاره به تاثير سوء تغذيه در افزايش احتمال ابتلا به سل گفت: سيستان و بلوچستان با مساله همجواري با کشورهاي پر شيوع سل روبرو است و در دهه‌هاي گذشته ميزبان جمعيت قابل توجهي از اتباع کشورهاي افغانستان و پاکستان بوده است. همچنين اين استان دست به گريبان خشکسالي، فقر و سوء تغذيه نيز در چند دهه گذشته بوده است، به طوري که بر اساس آمارهاي موجود رتبه اول از نظر شاخص‌هاي سوء تغذيه نيز متعلق به اين استان است.

ناصحي در مورد علل احتمالي بالا بودن سل در استان گلستان نيز گفت: اين استان علاوه بر همجواري با کشور ترکمنستان که ميزان شيوع سل بالايي دارد و همچنين شيوع برخي از علل ضعيف کننده سيستم ايمني، تحت تاثير مهاجرت‌هاي 40 سال قبل هموطنان سيستان و بلوچستان که به دنبال بروز يک دوره خشکسالي شديد رخ داد، نيز بوده است.

آمادگي شبکه بهداشت کشور براي رويارويي با سل


رييس اداره کنترل سل و جذام وزارت بهداشت با بيان اينکه کليه سطوح در شبکه بهداشت کشور اعم از خانه‌هاي بهداشت در مناطق روستايي و مراکز بهداشتي درماني در شهرها، آموزش‌هاي لازم براي شناسايي موارد مبتلا به سل را دريافت کرده‌اند، ادامه داد: ‌در زمينه برنامه کنترل سل، برخي فعاليت‌ها و خدمات بصورت جاري در کشور ارائه مي‌شوند؛ مثلا اگر کسي با علايم مشکوک به سل به مراکز بهداشتي و درماني مراجعه کند، پرسنل بهداشتي مطلع هستند که بايد براي چنين فردي آزمايش تشخيصي رايگان انجام دهند. اگرنتيجه اين آزمايش مثبت باشد و ابتلا به سل در فرد تائيد شود، درمان را نيز بطور رايگان ارائه مي‌دهند و در طول دوره درمان نيز نظارت‌ لازم براي اطمينان از مصرف منظم و روزانه داروها انجام مي‌شود. همچنين اگر بيمار مبتلا به سل ريوي تشخيص داده شود، افراد خانواده او هم به صورت رايگان مورد بررسي قرار خواهند گرفت.

ابتلا به سل در زندان‌ها، 100 برابر بيشتر از جامعه عمومي


ناصحي درباره روند غربالگري سل در زندان‌ها نيز گفت: ما به دلايل مختلفي انتظار داريم سل در زندان‌ها آمار بيشتري داشته باشد؛ چراکه ساختار زندان طوري است که افراد به طور متراکم زندگي مي‌کنند. زندانيان از سطح بالاتري از استرس نسبت به جامعه عمومي رنج مي‌برند. سابقه اعتياد به موادمخدر، محرک و دخانيات در اين افراد به مراتب بيشتر از عموم مردم است و ما هم مي‌دانيم که تمامي اين موارد از عوامل ايجاد بيماري سل در يک فرد هستند. اين افراد ممکن است به صورت مبتلا وارد زندان شوند يا اين که در زندان به دلايلي مبتلا شوند. در کل دنيا گفته مي‌شود ابتلا به سل در زندانيان حدود 100 برابر بيشتر از جامعه عمومي است. در کشور ما چندين سال است که بيماريابي از نظر ابتلا به سل هنگام ورود به زندان‌ها انجام مي‌شود و درمان نيز بطور رايگان ارائه مي شود.

ناصحي تاکيد کرد: در مورد بعضي از جمعيت‌هاي پرخطر مانند زندانيان و افراد اچ آي وي مثبت، در هر بار مراجعه، فرد بايد از نظر سل بررسي شود.

بيماريابي فعال در سيستان و بلوچستان، براي تمام خانواده‌ها


وي همچنين به فعاليت‌هاي ويژه‌اي نظير بيماريابي فعال خانه به خانه در سيستان و بلوچستان بويژه در حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکي زابل در سال‌هاي اخير اشاره کرد و گفت: نيروهاي بهداشتي همزمان با سرشماري بهداشتي سالانه در مناطق روستايي و برخي مناطق شهري، از خانواده‌ها درباره داشتن علائم مشکوک به سل مثل سرفه طولاني مدت، تب، تعريق شبانه و کاهش وزن سوال مي‌شود و در صورت وجود علايم براي آنها آزمايش رايگان انجام مي‌دهند.

فعاليت دو آزمايشگاه پيشرفته سل در سيستان و گلستان


رييس اداره کنترل سل و جذام وزارت بهداشت همچنين در خصوص امکانات اين دو استان براي کنترل وضعيت سل، گفت: استان‌هاي سيستان و بلوچستان و گلستان به طور خاص مد نظر قرار گرفته‌اند. دو مورد از 9 مورد آزمايشگاه‌هاي مرجع منطقه‌اي سل در کشور که داراي تجهيزات و سطح ايمني زيستي پيشرفته هستند در اين دو استان راه‌اندازي شده‌اند و آزمايشگاه ديگري نيز در همين سطح تا سال 1395 در شهرستان زابل راه‌اندازي خواهد شد. آزمايشگاه‌هاي مزبور، جداي از شش آزمايشگاه کشت و .... آزمايشگاه ميکروسکوپي رايگان سل فعال در اين دو استان هستند.

ارائه خدمات غربالگري سل در حاشيه شهر‌ها


وي با اشاره به برنامه وزارت بهداشت درباره اجراي غربالگري سل در مناطق حاشيه نشين گفت: به دليل احتمال بالاتر بروز سل در جمعيت‌هاي حاشيه نشين، برنامه سل جزو بسته‌هاي خدمت تيم‌هاي سلامت براي حاشيه نشين‌ها ديده شده است.

سرفه طولاني، شاه علامت ابتلا به سل


ناصحي درباره علايم ابتلا به سل نيز گفت: اگرچه بيماري سل هر عضوي از بدن را مي‌تواند درگير کند، اما در 85 درصد موارد ريه‌ها را مبتلا مي‌کند و به همين دليل علايم آن هم عمدتا تنفسي است. شاه علامت شک به سل ريوي، داشتن سرفه طولاني به مدت دو هفته يا بيشتر است. البته اين سرفه ممکن است با تب، خلط، عرق شبانه، کاهش اشتها، ضعف و کاهش وزن همراه باشد.

وي ادامه داد: از آنجا که بيماري سل کاملا قابل درمان است، ضرورت دارد همه کمک کنند تا تصوير قديمي و اشتباهي که مردم نسبت به اين بيماري دارند، اصلاح شود. اگرچه طول دوره درماني اين بيماري حداقل شش ماه است، اما اين بيماران غالبا پس از دو هفته از آغاز رژيم درماني استاندارد، مي‌توانند به شغل و زندگي عادي خود در کنار سايرين بازگردند.

برنامه وزارت بهداشت تا 2035، کاهش 95 درصدي مرگ و مير و 90 درصدي ابتلا به سل

رييس اداره کنترل سل و جذام وزارت بهداشت درباره همکاري وزارت بهداشت ايران براي اجراي استراتژي جهاني بيماري سل تا سال 2035 گفت: سال گذشته در مجمع جهاني بهداشت وزراي بهداشت کشورها متعهد شده‌اند که استراتژي جديد جهاني بيماري سل را پذيرفته و از آن تبعيت کنند. مضمون اين استراتژي اين است که ما تا سال 2035، بايد 95 درصد مرگ و مير سل و 90 درصد بروز موارد جديد سل را نسبت به سال 2015 کاهش دهيم. برنامه‌هاي جاري ما به دليل اين تعهد جديد تغيير کرده و بصورت تقويت شده بازطراحي شدند.


ویدیو مرتبط :
ویولن سل از سل گابتتا - Oblivion,Astor Pantaleon Piazzolla