فرهنگی


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

استاندار حلبچه عراق وارد ایلام شد

به گزارش ایرنا، عبدالله محمد به همراه ارکان حسن مشاور وی عصر امروز یکشنبه 26 اردیبهشت وارد استان شده و با مقامات استانداری ایلام دیدار کرد.قرار است استاندار میسان، واسط، ...



دکتر رفیعی؛ حافظ فرهنگ و تاریخ شرق کشور


ادامه مطلب به این شرح است: امروزه همه آگاهان اذعان دارند که تاریخ و تمدن هر ملت سند و معیار تشخص، اصالت، فرهیختگی، تلاش و مجاهدت آنان برای نیل به فروغ و دانایی، حمیت و آزادگی و تکیه گاه مقاومت و پایمردی ایشان در راه حفظ استقلال است.
از همین رو نگاهداشت تاریخ و فرهنگ هر ملت در حقیقت پاسداشت هویت و اصالت آن ملت، سبب ساز اعتلای فرهنگ ملی هر کشور و اجر نهادن به مساعی مردان و زنانی است که در گستره تاریخ، فرهنگ و علم و دانش رنج بسیاربرده و یادمان های ارزشمندی برای آیندگان به میراث گذاشته اند.
با استناد به همین سخن است که می توان ادعا نمود در طی سالیان اخیر و در اطلس علمی و فرهنگی خراسان جنوبی کمتر کسی است که توانسته باشد به مانند دکتر محمود رفیعی با درکی عالی از این مهم و با صرف هزینه های سنگین و بیدریغانه از منابع شخصی خود بی آنکه منتظر حمایت نهادها و دستگاههای دولتی بماند.
آثار پرفخامت نسل امروز و دیروز این خطه را از خطر زوال و نیستی حفظ کرده و با انتشار این آثار فاخر که ماحصل سالها تلاش، تحقیق و تألیف توام با رنج و تعب اهل اندیشه است، نام سترگ خود را با افتخار بر بلندای دفتر معرفت و خردمندی و در سرلوحه حامیان علم و فرزانگی این دیار بنگارد.
علاوه بر دانش و بینش گسترده و همه جانبه، شرف و بزرگی، دانایی و فطانت، رأفت و مهربانی، صلح طلبی گسترده و جهانی، وحدت انسانی، تلاش و ممارست بی وقفه علمی و فرهنگی، وطن دوستی و آرمان خواهی، خیرخواهی و دلسوزی، رادمردی و سخاوتمندی شاکله اصلی شخصیت وی را تشکیل می دهد.
او که در دی ماه 1318 شمسی در روستای درخش بدنیا آمد نیکمردی است از تبار بزرگان درمیان و طبیب انساندوستی است از دیار فرزانگان درخش.
دوران تحصیل را در دبستان درخش، حکیم نزاری بیرجند، دبیرستان شوکتی بیرجند و البرز تهران سپری نموده و سپس برای ادامه تحصیل عازم کشور سوئیس شد و در سال 1337 شمسی تحصیل در رشته پزشکی را در دانشگاه ژنو شروع کرده و از درس استادانی برجسته و بین المللی بهره برد.
پس از اتمام دوره دکتری برای گرفتن تخصص و ادامه تحصیلات عازم انگلستان شد و به مدت سه سال در بیمارستان کودکان گریت اورموند لندن و یک سال هم در شفلید نزد استادان سرشناس طب کودکان دوره تخصصی طب کودکان را گذراند و موفق به اخذ درجه علمی تخصص طب اطفال شد.
دکتر رفیعی پس از بازگشت به ایران در سال 1351 شمسی در مرکز طبی کودکان دکتر اهری وابسته به دانشگاه تهران با سمت استادیار مشغول به کارگردید و پس از 32 سال تلاش علمی، آموزشی، پژوهشی، درمانی، و نیز تربیت صدها پزشک جوان در سال 1383 با سمت استادی از دانشگاه علوم پزشکی تهران بازنشسته شد اما این به معنای پایان خدمات ارزشمند او در این حرفه نبود.
وی همچنان به خدمات علمی و پژوهشی و درمان بیماران در بیمارستان تخصصی کودکان ایران مهر تهران ادامه می دهد.
این فرهیخته چندین کتاب در زمینه دانش پزشکی تالیف و ترجمه کرده و ده ها مقاله پژوهشی را در مجلات معتبرعلمی داخلی و خارجی منتشر ساخته است.
25 پایان نامه پزشکی عمومی و تخصصی طب اطفال را راهنمایی کرده و در طول 32 سال خدمت پزشکی مسئولیت های فراوانی در دانشگاه داشته است.
اما طبابت به تنهایی همه دلبستگی او نبود، علاوه بر پزشکی اطفال، وی علاقه خاصی به تاریخ وادبیات دارد که به نظر می رسد آن را از گذشتگانش به میراث برده است.
برجسته ترین ِ این نیاکان ، جد بزرگش محمدرفیع بن عبدالکریم درمیانی متخلص به «لامع» است.
رویکردش به فرهنگ و خدمات فرهنگی را باید در باورهای سترگش جستجو کرد، وی به جد معتقد است که زیرساخت هر پیشرفتی بر پایه های تعالی فرهنگی استواراست.
از همین رو معتقد است که هرفردی در هر رشته و هر شغلی که هست باید به وظایف اجتماعی و فرهنگی خود هم آگاه باشد.
به زعم وی بیرجند شهر یادگارهایی تاریخی و مهد فرزانگان زیادی بوده است که درعرصه علم و فرهنگ خوش درخشیده اند و آثاری گرانبها از خود برجای گذاشته اند.
اگر این آثار منتشر نشود و در اختیار نسل جوان قرار نگیرد، این نسل از گذشته خود بی خبر و ناآگاه باقی می ماند.
با همین نیت است که طی 23 سال تلاش پیگیر و مستمر، آثار گرانسنگی از شخصیت های علمی و ادبی منطقه و یا آثاری که درباره فرزانگان این دیارنوشته شده را با دعوت از اساتید برجسته ای همچون دکتر مظاهر مصفا، دکتر جمال رضایی، دکترغلامرضا تهامی و ... و با صرف هزینه های شخصی به زیور طبع آراسته است.
مهمترین این آثار عبارتند از: دیوان لامع، زندگی و آثارحکیم نزاری، واژه نامه گویش بیرجندی، بررسی گویش بیرجندی واج شناسی – دستور، بیرجند نامه، دیوان شیخ عبدالحسین فنودی، زندگی و اشعار سری (بدیع الزمان نور بخش)، دیوان صفوی، جستارهایی در باره بیرجند، شرح بیرجندی بر تذکره طوسی، فارسی در گویش بیرجند، ادب نامه نزاری، شرق ایران(گوشه ای از جنگ جهانی اول)، تاریخ قائنات، اسماعیلیان پس از مغول، سفرنامه حکیم نزاری، دیوان عظیمی، مجموعه مقالات همایش بین المللی عبدالعلی بیرجندی، از شوکتی تا دولتی، نمایندگان بیرجند در مجلس شورای ملی، یادداشت های محرمانه ی کنسولگری انگلستان در سیستان و قائنات، ازهر و مزهر حکیم نزاری و ...
لذا به منظور پاسداشت تلاش ها و خدمات فراوان و بیدریغانه دکترمحمود رفیعی به فرهنگ، تاریخ وادبیات شرق ایران، برای نخستین بار مراسم بزرگداشت این استاد فرزانه در اوایل اسفندماه 1386 در بیرجند برگزار شد.
در این مراسم که با حضور جمع کثیری از اساتید، دانشگاهیان، مهمانانی از داخل و خارج استان ، علماء، بزرگان و معتمدین درمیان ودرخش، دوستان و ارادتمندان استاد، اهالی فرهنگ، هنر و اندیشه و تعدادی از مسئولین استان برگزارشد تعدادی از سخنرانان از جمله خود استاد به گوشه ای از تلاشهای فرهنگی ایشان اشاره کردند.
2047/7559/

انتهای پیام /*


ویدیو مرتبط :
تاثیر فرهنگ و تاریخ ایران در فرهنگ ترکیه