فرهنگی


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

استاندار حلبچه عراق وارد ایلام شد

به گزارش ایرنا، عبدالله محمد به همراه ارکان حسن مشاور وی عصر امروز یکشنبه 26 اردیبهشت وارد استان شده و با مقامات استانداری ایلام دیدار کرد.قرار است استاندار میسان، واسط، ...



همسر زنده یاد محمد بهمن بیگی عضو افتخاری کتابخانه های عمومی فارس شد


به گزارش دریافتی ایرنا ، به نقل از نمابر جمعه پایگاه اطلاع رسانی کتابخانه های عمومی فارس این بانوی فرهنگی ضمن پذیرفتن عضویت افتخاری کتابخانه های عمومی فارس به بیان خاطراتی از توجه کم نظیر زنده یاد محمد بهمن بیگی به امر کتاب و کتابخوانی پرداخت.
کیانی با بیان اینکه برای هدایت امر کتابخوانی در دوران مدارس عشایری دو کتابدار ویژه در نظر گرفته شده بود افزود: زنده یاد بهمن بیگی در دهه 50 دو کتابدار متخصص را با خودرویی که در اختیار آن ها قرار داده بود به میان عشایر می فرستاد و علاوه بر تامین نیازهای عشایر در حوزه کتاب، به آن ها اموزش های لازم نیز داده می شد.
کیانی پس از تکمیل فرم عضویت کتابخانه های عمومی فارس طی یادداشتی در دفتر کتابخانه ها نوشت: بدون تردید انس با کتاب و ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی زمینه ساز آگاهی بخشی به جامعه و زدودن جهل و گمراهی از بستر جامعه می باشد.
به امید روزی که سبد زندگی تک تک شهروندان و هم استانی های فارس، مهد تمدن و فرهنگ پر از لاله ها و واژه های کتاب و کتابخوانی باشد و پیرو ایده، نگاه و دیدگاه والای استاد محمد بهمن بیگی باشیم که ایشان نهضت الفبا را در عشایر ایران به راه انداختند.
زنده یاد استاد محمد بهمن بیگی بنیانگذار آموزش عشایر در ایران و از ایل قشقایی در شهرستان فیروزآباد استان فارس بود، کارش را از سال 1331 به تنهایی آغاز کرد و در طول 28 سال مدیریت بر اداره آموزش عشایر ایران بیش از 10 هزار معلم را تربیت کرد.
وی موسسات مختلف مانند دبیرستان شبانه روزی عشایری شیراز، مرکز آموزش فنی و حرفه ای عشایر دختران و پسران، موسسه تربیت مامای عشایر و مرکز تربیت روستا پزشک و دامپزشک را بنیان گذاشت.
بهمن بیگی توانست نخستین جایزه فرهنگی یونسکو را در سال 1353 به دلیل پیکار با بیسوادی دریافت کند.
شاگردان و علاقمندان به محمد بهمن بیگی بیش از دهها کتاب ، مستند و فیلم از ایشان نوشته و یا تهیه کرده اند که در بازار نشر انتشار یافته و یا از طریق سیمای جمهوری اسلامی در چندین نوبت پخش شده است .
همچنین بخش هایی از تالیفات پنجگانه استاد محمد بهمن بیگی پدر تعلیمات عشایر ایران که توسط فرزندش الله وردی بهمن بیگی گردآوری و به زبان انگلیسی ترجمه شده با عنوانˈ The Story Of Lucky Mad Nomadˈ منتشر و بر روی شبکه جهانی اینترنت قرار گرفته است .
همچنین از این اثر نفیس نیز به زبان فارسی با عنوان 'بهمن بیگی باشکوه' در چهاردهمین نمایشگاه بین المللی کتاب استان فارس با حضور معاون وزیر ارشاد و استاندار فارس و جمعی از فرهنگواران این استان نیز رونمایی گردید .
استاد محمّد بهمن بیگی معروف به پدر تعلیمات عشایر ایران در ایل قشقایی در منطقه ای بین شهرک های خنج و فیروزآباد یکی از چهره های محبوب و آشنای عرصه فرهنگ و ادب و از بنیانگذاران آموزش عشایری با تلاش و کوششِ وصف ناپذیر در جهت پرورش استعدادهای درخشانِ فرزندان عشایر ایران، قدم های ماندگار و ریشه ای برداشته است.
استاد بهمن بیگی که خود پرورده درد و رنج بود به خوبی می دانست که کسی آستین بالا نخواهد زد و دولتمردان را نیز در سر، سودای تعلیم و تربیت و پروراندن استعدادهای افراد ایلیاتی نیست؛ از این رو دست به کار شد. تصمیم گرفت به جای چوب شبانی، قلم در دست کودکان عشایری نهد و خواندن و نوشتن را به طریق خاصّ خود به میان عشایر بَرَد تا جهل و بی سوادی را ریشه کن کند. شاید خود نیز در آن زمان بر این باور نبود که قدمی که برداشته است چگونه به بار خواهد نشست امّا مصمّم بود و با تمام توان در این عرصه قدم گذاشت.
خدمات استاد بهمن بیگی با وجود همه دشواری ها به زودی نتیجه داد. بچّه های محروم ایلیاتی، مراحل دبستانی و دبیرستانی را پشت سر گذاشتند و راهیِ دانشگاه شدند. استاد به خوبی می دانست که بر ایل و تبارش چه گذشت و چگونه در سایه تلاش وی مردانی فرهیخته، و استادانی گرانقدر و جوانانی برومند تربیت شدند و اینک هر کدام در گوشه ای از این کهن سرزمین ایران در اداره این مرز و بوم سهیم هستند و این برای استاد بزرگ ترین هدیه الهی بود که به بار نشستن تلاش های بی وقفه و شبانه روزی خود را مشاهده می کرد.
براساس این گزارش هر ساله در روز معلم دوستداران و دانش آموختگان مدارس عشایری به صورت خودجوش ضمن حضور بر روی آرامگاه ایشان ،آیین نکوداشتی را به پاس زحمات این معلم بزرگ و تلاشگر برگزار می کنند .
محمد بهمن بیگی یازدهم اردیبهشت سال 1389 در شیراز درگذشت.ک/1
5054

انتهای پیام /*


ویدیو مرتبط :
ویدیوی کوتاه از روز تشییع پیکر زنده یاد محمد بهمن بیگی