فرهنگی


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

استاندار حلبچه عراق وارد ایلام شد

به گزارش ایرنا، عبدالله محمد به همراه ارکان حسن مشاور وی عصر امروز یکشنبه 26 اردیبهشت وارد استان شده و با مقامات استانداری ایلام دیدار کرد.قرار است استاندار میسان، واسط، ...



بازیگر سریال شب دهم: ساخت تكیه برای اجرای تعزیه ضروری است


به گزارش خبرنگار سینمایی ایرنا، علاءالدین قاسمی طراح و بازیگر صحنه های تعزیه سریال به یاد ماندنی «شب دهم» با حضور در موسسه هنرمندان پیشكسوت، اظهار كرد: همواره این هنر با فراز و نشیب های بسیاری مواجه بوده، برای همین هم در چند دهه پیش و زمان حكومت پهلوی سعی بر حذف انواع تكایا شد، یعنی در همین تهران صد و چند تكیه بود كه همگی خراب شدند، به همین دلیل هم تعزیه خوان ها به اجرا در میادین روی آوردند، چندی بعد با محكم تر شدن حلقه محاصره و محدودیت و افزایش مخالفت ها از سوی حكومت وقت، این هنر به شكل انجمنی درآمد و به خانه های تعزیه خوان ها و افرادی كه عاشق این هنر و امام حسین (ع) بودند پناه برد.
وی افزود: با انقلاب در ایران و باز شدن فضای فرهنگی جامعه تعزیه دوباره از حیاط خانه ها به جامعه بازگشت و شرایط بهتری را نسبت به گذشته یافت.
تعزیه خوان نقش امام حسین(ع) در سریال شب دهم، با بیان این مطلب كه تكیه معروف دولت در عصر قاجار ساخته شد، اضافه كرد: انتظار می رفت كه در عصر حاضر تكاپوی بیشتری در این زمینه ببینیم و شاهد ساخت و اضافه شدن تكیه ها در سطح شهرهای كشور باشیم، اما متاسفانه امروز به جز همان تكایای قدیم كه مربوط به چند دهه قبل است و اكنون یا مخروبه ای هستند یا غیر قابل استفاده، تكیه ای جدید كه در خور شان نام والای حضرت سیدالشهداء (ع) و كشور جمهوری اسلامی ایران باشد ساخته نشده است.
قاسمی گفت: تكیه ابعاد مختلفی چون انتقال این هنر به نسل بعد و همچنین آموزش و پرورش تعزیه خوان ها به شكل اصولی و... دارد، كه درباره این موضوعات باید بحث و تامل كرد.
وی كه در كارنامه كاری خود سابقه اجرای صحنه ای در حضور «عباس كیارستمی» در «رم» ایتالیا و همچنین «سیسیل» و «پارما» و... را دارد، در خصوص امكان استفاده از مجموعه های تازه ساخته شده تئاتر «صبا» و «خاوران» برای این هنر نمایشی تصریح كرد: در بسیاری از انواع تعزیه و در بسیاری از روایت ها و داستان های آن الزام به استفاده از اسب و چادر زدن و ... وجود دارد و در ضمن سالن های نمایش عموما شكل سینمایی و دارای سن هستند كه برای اجرای تعزیه مناسب نیستند.
پیشكسوت تعزیه ایران با مثال زدن تكایای دولت در قرون گذشته و اشاره به اینكه برخی از آنها حتی تا 4000 نفر تماشاچی را در خود جای می دادند، به محیطی چون «بوستان ولایت» اشاره و بیان داشت: من پیشنهاد می كنم كه متولیان، دیگر سستی در این زمینه را كنار گذاشته و آستین همت را برای ساخت تكیه ای چند منظوره بالا زنند، تكیه ای كه نه فقط در محرم بلكه در تمام طول سال فعالیت داشته باشد و شامل بخش هایی همچون بازار، بازارچه، جایگاه نقالی، پرده خوانی ، سیاه بازی و حتی رو حوضی یا حجره هایی برای نقاشی به ویژه سبك های نقاشی قهوه خانه ای و ... باشد و هر جمعه تعزیه برپا شود.
قاسمی بار دیگر با نام بردن از طرح «تكیه ولایت» تاكید كرد: در صورت جدی نگرفتن موضوع تعزیه، كم كم شاهد انحراف این هنر چند بعدی خواهیم بود، همانطور كه در قدیم یك تبل و یك شیپور ساده تنها سازهای مورد استفاده در تعزیه بودند اما امروز به دلیل عدم آموزش و نبود پایگاهی برای آن بعضا شاهد ورود ساز های برقی همچون كیبورد و نواخت آهنگ هم در آن هستیم كه هشداری بسیار جدی است.
این دیدار سید عباس عظیمی مدیرعامل موسسه و تنی چند، از دیگر هنرمندان پیشكسوت چون اسماعیل خلج، محمدحسین عطارچیان، داود فرشباف رواسانی و حسینعلی پرستار نیز حضور داشتند.
فراهنگ**9246**1569

انتهای پیام /*


ویدیو مرتبط :
اجرای بی نظیر آهنگ تكیه كن ستار با صدای میثم مقدم