فرهنگی


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

استاندار حلبچه عراق وارد ایلام شد

به گزارش ایرنا، عبدالله محمد به همراه ارکان حسن مشاور وی عصر امروز یکشنبه 26 اردیبهشت وارد استان شده و با مقامات استانداری ایلام دیدار کرد.قرار است استاندار میسان، واسط، ...



معاون وزیر راه و شهرسازی: 20 اثر ایرانی در میان آثار ثبت شده دنیا


به گزارش ایرنا ، پیروز حناچی سه شنبه شب در نشست بررسی پرونده ثبت جهانی بافت تاریخی یزد با بیان اینكه یزد نخستین شهر خشتی جهان است ، گفت: هم اكنون 890 اثر ثبت شده جهانی در دنیا وجود دارد كه 32 مورد آن از آثار مدرن و بدون ارزش تاریخی است، 139 مورد ثبت منظر فرهنگی است كه در ایران ارگ بم در این جرگه است.
وی با اشاره به ثبت جهانی یك اثر تاریخی افزود: چرخه ای كه برای ثبت جهانی یك اثر تاریخی طی می شود این موضوع را می رساند كه این اثر تاریخی تنها متعلق به مردم یك محله ،منطقه ،شهر یا كشور نیست بلكه متعلق به مردم دنیا است و ویژگی های منحصر به فردی دارد كه قابلیت ثبت جهانی رادارد و بافت تاریخی یزد از آن جمله است .
معاون وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: براساس تحقیقات كشورهای اروپایی ، خشت و خاك می تواند در كاهش گازهای گلخانه ای اثر گذار باشد و بر این اساس یزد می تواند به كانون تحقیقات سازه های رسین تبدیل شود .
حناچی تصریح كرد: همكاری های بین بخشی می تواند به حفظ و احیای آثار و میراث های تاریخی و فرهنگی كمك كند به ویژه اینكه آثار ثبت شده جهانی می توانند موتور محركه اقتصادی در كشورها باشند و تاثیرات جدی اقتصادی ایجاد كنند.
وی درباره تبعات ثبت جهانی یك اثر هم گفت: ثبت جهانی یك اثر تاریخی آن هم اثری نظیر بافت تاریخی یزد می تواند هم كاركرد فرهنگی و هم كاركرد اقتصادی داشته باشد ضمن آنكه برای گردشگران خارجی، آثار ثبت شده توسط یونسكو از اهمیت بالایی برخوردار است از این رو ثبت جهانی بافت تاریخی می تواند یك فرصت برای استان یزد باشد.
این مسئول با بیان اینكه یزد جزو شهرهای پیشتاز در حوزه گردشگری است، تصریح كرد: زمینه ایجاد تحولات اقتصادی و فرهنگی در این استان فراهم است ولی در ثبت جهانی بافت تاریخی یزد باید به الزامات بعدی آن توجه كرد تا مسائل جهان‌نمای اصفهان دوباره تكرار شود.
معاون شهرسازی و معماری وزیر راه و شهرسازی همكاری بین دستگاهی قبل و بعد از ثبت جهانی بافت تاریخی را خواستار شد و تاكید كرد: میراث فرهنگی به تنهایی نمی تواند متولی این موضوع باشد و همكاری همه را می طلبد.
وی یكی دیگر ازمهمترین ابعاد اقتصادی ثبت جهانی بافت تاریخی یزد و دیگر آثار تاریخی در سراسر كشور را قطع وابستگی از صنعت نفت دانست .
** حفظ بافت تاریخی یزد نیازمند مدیریت صحیح
استاندار یزد هم در این نشست با تشكر از ارسال پرونده بافت تاریخی یزد به یونسكو برای ثبت جهانی اظهار داشت: جهانی شدن بافت تاریخی، قوانین و مقررات مخصوص خود را دارد و با ثبت جهانی این بافت مسئولیت جدیدی برای حفظ بافت تاریخی پیدا می كنیم.
سیدمحمد میرمحمدی افزود: اگر بافت تاریخی یزد ثبت جهانی شود نشان دهنده این است كه مردم یزد از دوره های گذشته تاكنون به شایستگی برای حفظ بافت تاریخی تلاش كرده و این میراث ارزشمند را سلامت به دست نسل امروز رسانده اند و ما نیز وظیفه سنگینی برای رساندن سلامت این بافت به آیندگان خواهیم داشت.
وی تاكید كرد: نسل امروز و آیندگان باید به شیوه ای برای حفظ بافت تاریخی تلاش كنند كه هم زندگی در این بافت جاری باشد و هم مردم و گردشگران از ویژگی های فرهنگی، معماری، هنری، ادبی و حتی فناوری بافت تاریخی بهره مند شوند، هم اجزای بافت تاریخی حفظ و نگهداری شود و از تخریب و آسیبها دور بماند.
میرمحمدی تصریح كرد: بافت تاریخی و میراث فرهنگی یزد توجه بسیاری از ملتها را به خود معطوف كرده و مدیریت صحیح از ضروری ترین اقداماتی است كه باید برای جلوگیری از تخریب بافت تاریخی و حفظ این میراث ارزشمند به كار گرفته شود.
عالی ترین مقام اجرایی استان با اشاره به اینكه گردشگران خارجی به مكانی سفر می كنند كه آنجا امنیت كامل داشته باشد ، گفت : اگر در اماكن تاریخی امنیت كامل داشته باشیم و هر گردشگری بتواند آزادانه در بافت تاریخی رفت و آمد كند و از هنرها ، سبك زندگی ، موزه ها و صنایع دستی این بافت بهره مند شود ، آنگاه بافت تاریخی شهرتی بین المللی پیدا می كند و می توانیم در ترویج فرهنگ و تمدن غنی ایران اسلامی موفق باشیم.
میر محمدی با تاكید بر اینكه آثار تاریخی به جا مانده از نیاكان و گذشتگان ما نباید از بین برود ، افزود: شایسته است به مسائل محیطی بافت تاریخی توجه ویژه ای صورت گیرد و به نحوی عمل شود كه این بافت دچار آسیب و تخریب نشود.
استاندار یزد در پایان سخنان خود اظهار امیدواری كرد : با هماهنگی ، همكاری ، تعامل و همدلی همه دستگاههای مرتبط با پرونده جهانی شدن بافت تاریخی یزد ، مقدمات ثبت جهانی این بافت فراهم شود .
** ثبت جهانی بافت تاریخی یزد یك فرصت بزرگ برای استان
در ادامه این جلسه معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار گفت : اگر این پرونده در یونسكو مورد پذیرش قرار گیرد ، فرصت بزرگی را به دست آورده ایم .
سیدمحمدرضا سیدحسینی افزود: ضروری است هر دستگاه سهم اعتباری خود را برای مشاركت در پرونده ثبت جهانی بافت تاریخی مشخص كند و سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان نیز در تخصیص بودجه به ادارات این موضوع را در دستور كار قرار دهد تا در هزینه ها و بودجه ها دچار مشكل نشویم .
وی اضافه كرد : سهم شهرداری و شورای شهر در این پرونده از همه دستگاهها و نهادها بیشتر است زیرا پس از ثبت جهانی بافت تاریخی ، كل این بافت تحویل شهرداری می شود و شهرداری باید از هم اكنون آمادگی اداره و حفظ این بافت را داشته باشد .
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار اظهار داشت : مهم ترین پروژه ای كه امسال در حالی پیگیری آن هستیم همین پرونده ثبت جهانی بافت تاریخی یزد است و باید این پروژه ، هرچه زودتر از گزارش های روی كاغذ بیرون آید و روند اجرایی به خود بگیرد .
سید حسینی تاكید كرد : اگر بافت تاریخی یزد ثبت جهانی شود مهم ترین رویدادد در چند سال گذشته در حوزه شهری برای شهرداری ، شورای شهر و مردم شهر یزد اتفاق افتاده است .
در پایان این نشست از دست اندركاران تكمیل پرونده ثبت جهانی بافت تاریخی یزد با اهدای لوح تقدیر و هدایایی تجلیل شد .
استان یزد هم اكنون در كنار استانهای فارس و اصفهان به عنوان مثلث طلایی گردشگری ایران مقصد اول گردشگران خارجی و اروپایی بوده به گونه ای كه استقبال گردشگران خارجی از این شهر تا پنج برابر افزایش داشته و همین امر گردشگری را محور توسعه استان قرار داده است.
این استان 2270 هكتار بافت تاریخی دارد كه شهر یزد به عنوان نخستین شهر خشت خام و دومین شهر تاریخی جهان دارای بافت تاریخی به مساحت عرصه 743 هكتار و مساحت حریم پنج هزار هكتار در فهرست آثار ملی كشور به ثبت رسیده است.
یزد با عناوینی همچون شهر بادگیرها، شهر كار و كاریز و كاهگل، دارالعباده، دارالعلم و دارالعمل، حسینیه ایران، شهر دوچرخه ها، شیرینی، شهر قنات و قنوت و قناعت و شهر آتش و آفتاب شناخته می شود.
195 هكتار عرصه و 665 هكتار حریم بافت تاریخی یزد و در مجموع 860 هكتار از این بافت تشكیل پرونده شده و برای ثبت جهانی به یونسكو ارسال شده است.
1968/8068

انتهای پیام /*


ویدیو مرتبط :
بررسی راههای دشتستان باحضور معاون وزیر راه شهرسازی