فرهنگی


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

استاندار حلبچه عراق وارد ایلام شد

به گزارش ایرنا، عبدالله محمد به همراه ارکان حسن مشاور وی عصر امروز یکشنبه 26 اردیبهشت وارد استان شده و با مقامات استانداری ایلام دیدار کرد.قرار است استاندار میسان، واسط، ...



استاد ارتباطات: نقش شبكه های اجتماعی در انتخابات هفتم اسفند برجسته بود


هفتم اسفند انتخابات نهمین دور انتخابات مجلس شورای اسلامی برگزار شد این انتخابات در 56 حوزه انتخابیه به دور دوم (10 اردیبهشت ماه ) كشیده شد .
علیرضا عبداللهی نژاد روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا افزود: در عصری زندگی می كنیم كه همه عرصه ها در محدوده رسانه قرار دارد و در رسانه ای شدن سیاست ، یك اقدام معطوف و مبتنی بر گفتمان قدرت شكل می گیرد، از این رو سیاستمداران از طریق انتخابات به عنوان نماد مشاركت سیاسی، خود را در معرض نقد و قضاوت قرار می دهند.
وی ادامه داد: اتفاقی كه در بستر رسانه های جدید مبتنی بروب 2( web2 ) روی داد، برقراری تعامل و تولید محتواهای دیجیتال بود و بدین ترتیب شبكه های اجتماعی امكان بروز و ظهور یافته ، صدای بی صداها شدند و خرده فرهنگ ها و گفتمان ها از طریق آن توانستند به سپهر سیاست وصل شده و یك نوع گفتمان مخصوص ایجاد كنند تا مطالباتی را شكل داده و به مثابه نیروی وزین اجتماعی و جنبشی بزرگ باشد.
استاد علوم ارتباطات، با بیان اینكه نمی توان زیاد به شبكه های اجتماعی خوش بینانه نگاه كرد، ادامه داد: با توجه به اینكه سنجش میزان تاثیرگذاری رسانه ها به طور عام و شبكه های اجتماعی به طور خاص، ابزارهای نو پدید هستند، خیلی نمی توان تجزیه و تحلیلی داشت.
به گفته عبداللهی نژاد، پس از برگزاری انتخابات هفتم اسفند 94، مقالات زیادی در باب تلگرامی شدن سیاست نگاشته شد، یعنی این شبكه اجتماعی به ابزاری در شكل دهی به نگرش ها مبدل شده است .

** تاثیر شبكه های اجتماعی در انتخابات 94
عبداللهی نژاد با تاكید بر نقش شبكه های اجتماعی در انتخابات اسفند 94 خاطر نشان كرد: سال های زیادی تلویزیون رسمی ایران با ضریب نفوذ بالا به ویژه در مناطق حاشیه ای، نقش عمده ای در شكل دهی به نگرش های سیاسی داشت اما در چند سال اخیر مرجعیت و اعتبار اصلی خود را از دست داده و به نوعی تبدیل به یك رسانه شده كه گفتمان رسمی را بازنمایی می كند.

** وارد عصر مخاطب فعال شده ایم
عضو هیات علمی دانشگاه طباطبایی با بیان اینكه وارد عصری شده ایم كه مخاطب فعال نام گرفته،‌ توضیح داد: این مخاطب از حداقل سواد رسانه ای برخوردار است، دسترسی وسیع به كانال ها، شبكه ها و ابزارهای رسانه ای دارد و به نوعی قدرت انتخاب دارد.

** مخاطبان دروازه بانان خبر
عبداللهی نژاد ادامه داد: درباره اهمیت شبكه های اجتماعی می توان به كاهش تدریجی ظرفیت رسانه رسمی در رقابت با ایستگاه های پخش و ماهواره های بین المللی اشاره كرد.
وی دسترسی وسیع، ارزان و سریع به شبكه های اجتماعی را از ویژگی های آنها دانست و گفت: مخاطب در این شبكه ها به عنوان دروازه بان خبر در جایگاه تولیدكننده و نه صرفا مصرف كننده قرار می گیرد كه این می تواند نقش شبكه های اجتماعی بویژه تلگرام را در انتخابات هفتم اسفند برجسته كند.
این استاد دانشگاه شبكه های اجتماعی را ابزاری دانست كه سبب تغییرات تدریجی در لایه های زیرین جامعه شده و افزود: مردم به وسیله این شبكه ها برای رساندن پیام خود در انتخابات بهره گرفتند.

** 22 میلیون ایرانی عضو تلگرام
این استاد دانشگاه با استناد به آمار رییس شورای عالی فضای مجازی تعداد كاربران ایرانی عضو تلگرام را 22 میلیون نفر عنوان و اضافه كرد: این جامعه وسیعی را در بر می گیرد، كدام رسانه در كدام دوره این اندازه مخاطب داشته است هرچند هنوز نمی توان اثرسنجی كرد و آن را در قالب داده های كمی درآورد اما می توان نسبت به تاثیرگذاری آن در انتخابات نظر داد.
وی شبكه های اجتماعی را پدیده ای نو ظهور خواند كه خیلی هم روی آن كار مطالعاتی عمیق نشده است.
فراهنگ**1880**1027**

انتهای پیام /*


ویدیو مرتبط :
تولید سفال نقش برجسته , نقش برجسته سفالی , نگین سفال