فرهنگی


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

استاندار حلبچه عراق وارد ایلام شد

به گزارش ایرنا، عبدالله محمد به همراه ارکان حسن مشاور وی عصر امروز یکشنبه 26 اردیبهشت وارد استان شده و با مقامات استانداری ایلام دیدار کرد.قرار است استاندار میسان، واسط، ...



انتشار کتابی از «پرویز تناولی» با موضوع زنان اروپایی در خانه‌های ایرانی


به گزارش خبرگزاری فارس، مراسم رونمایى از کتاب و نمایش آثار «پرویز تناولى» یکی از برنامه‌های جمعه گذشته بود که در این رونمایی کتاب تازه منتشر شده «نمکدان» با نمایش تصویری گسترده‌تری از نمکدان‌ها به صورت رنگی به نقش فرهنگی این دست‌بافت‌ها پرداخته بود.

این اثر همراه با کتاب دیگری از پرویز تناولی به نام «مقدمه‌ای بر تاریخ گرافیک ایران» به نمایش گذاشته شد.

پرویز تناولی در این مراسم، درباره ضرورت های پرداختن به فعالیت‌های پژوهشی خود گفت: بخشی از وقتم را صرف مجسمه هایم می کنم که از این بابت خوشحالم اما بخش دیگری از وقت خود را صرف کارهای پژوهشی صرف این هنرها می کنم چراکه فکر می کنم اگر من انجام ندهم چه کسی آنها را انجام خواهد داد.

او با اشاره به ثبت بسیاری از میراث فرهنگی و هنری ایران بیان کرد: بسیاری از هنرهای سنتی و معماری ما شامل فرش های صفویه، کاخ ها، مساجد و ...  به ثبت رسیده و روی آنها کارهای پژوهشی بسیاری صورت گرفته است اما هیچ کس به هنرهای عامیانه ما توجهی نشان نداده است، هنرهای عامیانه همان هنرهایی است که مردم عادی با ذوق و سلیقه خود انجام می دادند. اگر ما این آثار را جمع آوری نکنیم چه کسی باید انجام دهد. آثاری که مجموعه داران اروپایی ها و آمریکایی ها بسیار به آن توجه کرده اند اما در ایران توجهی به آنها نشده است.

وی افزود: هنری که در گرافیک سنتی ایران، سنگ قبرها و ... وجود دارد، همه از دل همین مردم برخاسته است، مردمی که دانشگاه نرفته اند و آموزش ندیده اند اما خود به خود جوهر وجود آنها با عشق توأم بوده است و باعث شده تا آثاری بوجود آورند که نام هنر بر آنها بنهیم.

تناولی ادامه داد: این آثار در زمان خود کاربردی بودند مثل قفل ها، اما اکنون کسی چنین آثاری را تولید نمی کند و شهر از قفل های چینی پر شده است، بنابراین اکنون باید به دید هنری به این دست ساخته ها نگاه کرد و از آنها حفاظت کرد.

تناولی درباره کتاب «نمکدان» نیز توضیح داد: این کتاب دو زبانه است و مشتری اصلی آن نیز خارجی ها هستند که برای دست بافته های عشایری و روستایی ایرانی ارزش قائلند، چرا که این آثار سفارشی و کارخانه ای نیست و کار دل است.

وی افزود: هر یک از این نمکدان ها با دیگری متفاوت است و هر زنی برای بافت این نمکدان ها نقوش و رنگهای مورد علاقه خودش را بکار برده است، بنابراین هیچ یک شبیه دیگری نیست. اما این دست بافته ها تاکنون در ایران مورد توجه قرار نگرفته است و گاه نیز با نگاه تحقیرآمیز به آنها جل و پلاس اطلاق می کردند در حالی که خارجی ها به این دست بافته ها ارج می گذارند و در مجموعه های آثار هنری خود نگهداری کرده و در حراج ها به فروش می رسانند، به همین دلیل فکر کردم حیف است که ایرانی ها این دست بافته ها را نشناسد اگر چه تاکنون چندین جلد کتاب درباره دست‌بافته‌های عشایری از جمله گبه چاپ کرده ام اما تصمیمم دارم که هر یک از این  دست بافته ها را نظیر خورجین، سفره ها، نمکدان و ... به طور جداگانه در قالب کتاب منتشر کنم.

مدیر حراج تهران درباره بازار آثار هنری پرویز تناولی در سطح بین المللی گفت: مجسمه سازان چندانی در منطقه خاورمیانه وجود ندارد و بیشتر ایرانی ها این هنر را دنبال کرده اند چرا که در منطقه این هنر با ممنوعیت هایی مواجه بود اما در ایران به طور طبیعی تاریخ شکوفایی داشته است.

وی ادامه داد: سرآمد هنرمندان ما نیز پرویز تناولی است که آثارش شهرت بسیاری دارد و بعد از رکورد او در سال 2008 در حراجی کریستی همچنان این رکورد حفظ شده است اگر چه آثار بسیاری وجود دارد از هنرمندان منطقه که در موزه های نگهداری می شود و اگر وارد حراج شود می تواند این رکورد را بشکند اما به هر حال تناولی جایگاهی استثنایی در بازار آثار هنری منطقه دارد، او نمایشگاه های بسیاری از آثارش را در کشورهای مختلف از جمله بوستون آمریکا برگزار کرده و موزه های بسیاری از جمله از جمله متروپولیتن و نیویورک آثار او را نگهداری می کنند و از این بابت مهمترین هنرمند منطقه خاورمیانه است که آثارش در موزه های مدرن و معاصر دنیا جای گرفته است.

وی افزود: او آثار متنوعی خلق کرده که حالا به برند معروفی در منطقه تبدیل شده و کمتر مجموعه داری در منطقه خاورمیانه است که دلش نخواهد اثری از او را داشته باشد.

سمیع آذر درباره کتاب دیگری از این هنرمند که در لندن منتشر شده است، توضیح داد: کتاب دیگر این هنرمند که جلسه رونمایی و معرفی آن در لندن خواهد بود، درباره زنان اروپایی در خانه های ایرانی است که شامل تصاویر زنان غربی در نقاشی های دوره قاجار و صفویه است و این کتاب از سوی یک ناشر انگلیسی منتشر شده است.

وی در ادامه درباره فعالیت های چندوجهی پرویز تناولی اظهار کرد: آقای تناولی را بیشتر به عنوان مجسمه ساز می شناسیم و باشکوه ترین آثار را از او دیده ایم و آوازه اش در ایران، منطقه و جهان بر همگان آشکار است اما او میراث بزرگ دیگری هم دارد و آن مجموعه هایی است که او در طول سالیان دراز گردآوری کرده است. مجموعه ای ارزشمند از دست بافته های عشایری، قفل ها، کلیدها و گبه‌ها که اشیایی حجمی و کاربردی بوده‌اند.

انتهای پیام/


ویدیو مرتبط :
انتشار کتابی با موضوع ادعای دروغین ارامنه در ایران