فرهنگی


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

استاندار حلبچه عراق وارد ایلام شد

به گزارش ایرنا، عبدالله محمد به همراه ارکان حسن مشاور وی عصر امروز یکشنبه 26 اردیبهشت وارد استان شده و با مقامات استانداری ایلام دیدار کرد.قرار است استاندار میسان، واسط، ...



برپایی نمایشگاهی از آثار نقاش ۹۱ ساله/ محرومیت برخی از هنرمندان از بازار هنر/ به دنبال اعتماد خریدار و فروشنده اثر هنری هستیم


به گزارش خبرنگار هنرهای تجسمی خبرگزاری فارس، نشست خبری انجمن مجموعه‌داران ایران، امروز با حضور منوچهر لطفی رئیس انجمن مجموعه‌داران ایران، مظفر رؤیایی از اساتید اقتصاد هنر و عضو کمیته نقاشی انجمن مجموعه‌داران و محمدرضا منزه رئیس کمیته نقاشی انجمن مجموعه‌داران برگزار شد.

* برپایی نمایشگاهی از آثار «لئون کهن»

منوچهر لطفی در ابتدای این نشست اظهار داشت: نمایشگاه آثار هنرمند نقاش خودآموخته «لئون کهن» در روز 29 بهمن‌ماه ساعت 16 در گالری ژینوس با تقدیر از این هنرمند برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: در این نمایشگاه 30 اثر از این هنرمند به قیمت یک میلیون تا سه میلیون قیمت‌گذاری شده و به فروش می‌رسد. البته قابل ذکر است که آثار این هنرمند در گالری‌ها به قیمت 2 تا 7 میلیون به فروش گذاشته شده بود؛ ما هم طی صحبت با لئون کهن، برای داد و ستد این آثار قیمت را پایین‌تر آوردیم.

* طرحی برای بازگشت آثار هنری

رئیس انجمن مجموعه‌داران ایران، گفت: این انجمن، سازمانی مردم‌نهاد است که با مجوز وزارت کشور در رشته‌های مختلف مجموعه‌داری از جمله تمبر، سکه، اسکناس، اسناد تاریخی و ده‌ها اثر فرهنگی ـ هنری و همچنین در رشته‌های هنرهای تجسمی فعالیت می‌کند که یکی از کمیته‌های فعال این انجمن کمیته نقاشی است.

وی با اشاره به یکی از طرح‌های این انجمن بیان داشت: این طرح، طرح برگشت آثار هنری در نمایشگاه‌ها یا اکسپوها یا حراج‌ها به صورت اختصاصی است، که این آثار به فروش می‌رسد.

لطفی ادامه داد: یکی از اهداف طرح به نوعی حمایت از هنرمندان است؛ هنرمندانی که در کشور تاکنون طرح‌شان دیده نشده‌اند. یکی دیگر از دغدغه‌های انجمن، کارشناسی دقیق آثار هنرمندان است. در این طرح می‌خواهیم به خریدار اطمینان دهیم که با خیال راحت این آثار را خریداری کند و هر زمان که احساس کند احتیاج به پول دارد، آن اثر با آن قیمتی که در حراج و اکسپو این اثر خریداری شده و طبق شناسنامه، به انجمن مجموعه‌داران قابل برگشت است.

وی یادآور شد: یعنی این آثار هنری قیمت‌گذاری شده است و در واقع خرید این آثار مثل خرید سکه است که در صورت نیاز، خریدار می‌تواند آن را بفروشد. ما در این طرح از خریدار دفاع می‌کنیم و به او اطمینان می‌دهیم که ارزش آن اثر همین‌قدر است که آن را در اختیارش قرار دادیم.

رئیس انجمن مجموعه‌داران بیان داشت: تضمین درباره ارزش آثار هنری این است که ارزش این آثار به هیچ عنوان کمتر نخواهد شد؛ ضمن اینکه شروع برای فروش آن هم هیجانی نیست و مبنای آن منطق است.

* به دنبال اعتماد خریدار و فروشنده اثر هنری هستیم

وی خاطرنشان کرد: زمانی می‌توانیم به عرصه هنر و هنرمند کمک کنیم که آثارش را به دقت ارزیابی کرده و در محیط سالم عرضه کرده و پس بگیریم؛ این را هم باید بگوییم که هیچ موقع دنبال تجارت و مال‌اندوزی نیستیم و بر مبنای احساس وظیفه، وارد اجرای این طرح شده‌ایم. در واقع می‌خواهیم اعتماد بین خریدار و فروشنده را گسترش دهیم.

لطفی در خصوص ارزش افزوده این آثار گفت: مهم‌ترین بخش در خرید و فروش آثار، ارزش افزوده است که همان تعیین ارزش واقعی کالا به شمار می‌رود. وقتی آثار هنرمند در بین مردم توزیع شد، ارزش آن پایین نمی‌آید.

* اهداف اجرای طرح داد و ستد آثار هنری

وی درباره اهداف این طرح اضافه کرد: حمایت از هنرمندان، کارشناسی دقیق آثار هنری، صدور گواهینامه آثار، تضمین درباره ارزش آثار هنری، حمایت از مجموعه‌داران، بالا بردن اعتماد بین خریداران و فروشندگان آثار هنری از جمله اهداف این طرح است.

رئیس انجمن مجموعه‌داران گفت: تاکنون 1500 مجموعه‌دار را در سراسر کشور شناسایی کردیم که با 500 نفر از مجموعه‌داران ملاقات شده، از 350 نفر تاریخ شفاهی گرفته‌ایم و 100 نفر را به سازمان میراث فرهنگی معرفی کردیم.

* تأسیس 400 موزه خصوصی در کشور

وی خاطرنشان کرد: با اجرای طرح‌های پیش‌بینی شده، طی 10 سال آینده کمک خواهیم کرد تا 400 موزه خصوصی در ایران تأسیس شود.

لطفی درباره اعضای این انجمن گفت: 90 درصد از این اعضا مجموعه‌دار هستند، 2 درصد پژوهشگر و نزدیک به 7 درصد هم هنرمند هستند و برای کسانی که به صورت رسمی عضو این انجمن شدند کارت شناسایی صادر می‌شود.

* تفکیک سبک و تکنیک نقاشان خودآموخته

محمدرضا منزه رئیس کمیته نقاشی انجمن مجموعه‌داران در ادامه یادآور شد: این کمیته با همکاری اساتید هنرهای تجسمی به خصوص رشته نقاشی قصد دارد با حمایت از فضای انجمن مجموعه‌داران از پیشکسوتان هنر نقاشی حمایت کند. در واقع کمیته قصد دارد آثار هنرمندانی که به دلایلی کمتر به نمایش گذاشته شده‌اند، را به نمایش بگذارد.

وی در خصوص ارزیابی آثار گفت: این آثار را به لحاظ سبک و تکنیک تفکیک می‌کنیم؛ با توجه به اینکه بیشتر هنرمندان، خودآموخته هستند، آثارشان توسط کارشناسان بررسی می‌شود تا به این کارها سبک داد.

منزه در خصوص آثار «لئون کهن» گفت: آثار این هنرمند نقاش بیشتر به مکتب فوئیسم می‌رسد که به نوعی هنرمند با نگاه خود می‌خواهد جنگل را زردرنگ و رودخانه را قرمز نشان دهد؛ البته در آثار وی، سبک‌های دیگر نیز دیده می‌شود که عمده آن فوئیسم است.

* محرومیت برخی از هنرمندان از بازار هنر

مظفر رؤیایی در ادامه نشست گفت: یکی از وظایف انجمن مجموعه‌داران، بحث اقتصاد هنر است؛ آشنا کردن مجموعه‌داران باهم، تبادل آثار آنها و خرید و فروش آثارشان مورد توجه است.

وی یادآور شد: دی ماه سال گذشته، انجمن مجموعه‌داران آثار 30 نقاش پیشکسوت  صاحب نام و صاحب اثر را در تهران برگزار کرد که می‌توان به آثار سهراب سپهری، هانیبال الخاص و کمال‌الملک اشاره کرد.

وی افزود: امروز انجمن با تعداد زیادی از مجموعه‌داران که عضوش هستند یک مرکز اطلاعاتی درست کرده و برای خرید و فروش آثار هنری اتفاقاتی رخ می‌دهد. قبلاً خرید و فروش به اشیاء عتیقه اختصاص داشت، اما امروز اقتصاد هنر، همه رشته‌های هنری را پوشش می‌دهد.

این عضو کمیته نقاشی انجمن مجموعه‌داران یادآور شد: یک نقاش برجسته مثل لئون کهن از عرصه حضور در بازار هنر و دوستداران نقاشی محروم بوده که توسط  انجمن مجموعه‌داران تجدید حیات هنری می‌کند و برای تشویق سبک یگانه‌ای مورد حمایت انجمن قرار می‌گیرد.

وی در خصوص ارزش افزوده این آثار گفت: وقتی کسی سرمایه‌گذاری می‌کند، می‌خواهد سودی به دست آورد، انجمن به این شکل تأمین می‌کند که نمایشگاه دوره‌ای هر سه ماه یکبار آن اثر را به داد و ستد واگذار می‌کند و در اکسپوهای طبقه‌بندی و بازار ثانویه عرضه می‌شود. کسی که می‌خواهد کالا را برگرداند، این فرصت را دارد، در واقع انجمن می‌خواهد داد و ستد کالای هنری را رواج بدهد و خطر خریدار را کاهش دهد.

* کالاهای هنری وارد سبد مصرفی خانواده‌ها قرار گیرد

این کارشناس اقتصاد هنر یادآور شد: بنده مطالعاتی داشتم که از سال 1370 تاکنون هیچ سرمایه‌گذاری به اندازه سرمایه‌گذاری کالاهای هنری بازگشت نداشته است.

وی  با بیان اینکه انجمن دنبال این است که کالای هنری در سبد مصرفی خانواده‌ها قرار گیرد، خاطرنشان کرد: ضمن اینکه حق صاحب هنر و اندیشه است که از حداقل رفاه برخوردار باشد. امروز در این شرایط هنرمندان برای اینکه از رفاه برخوردار باشند، باید در عرصه داد و ستد قرار گیرند.

انتهای پیام/

http://fna.ir/C6KUMN


ویدیو مرتبط :
آثار هنرمندان نقاش در نگارخانه لاله