فرهنگی


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

استاندار حلبچه عراق وارد ایلام شد

به گزارش ایرنا، عبدالله محمد به همراه ارکان حسن مشاور وی عصر امروز یکشنبه 26 اردیبهشت وارد استان شده و با مقامات استانداری ایلام دیدار کرد.قرار است استاندار میسان، واسط، ...



حال و روز ناخوش نویسندگان و ناشران استان ایلام


به گزارش ایرنا، از آن تفكری كه در ذهن نویسنده نقش بسته تا قلمی كه با دستان پرتوانش آنها را كلمه به كلمه با ادبیات مختلف روی كاغذ آورده و یا تلاشی كه ناشر برای صدور مجوز چاپ و انتشار آن كشیده و یا دستانی كه آنها را در قفسه های نمایشگاه برای فروش گذاشته همگی قابل ستایش و تقدیر هستند.
اما براستی وقتی كتابی را بدست می گیریم بطور عمده به محتوای آن توجه كرده و از روند چاپ و تولید آن غافل هستیم در حالیكه پشت این پرده نمایشی سكانس های تلخی از حال و روز ناخوش نویسندگان و ناشران ایلامی نهفته است.
بارگذار اصلی چاپ و تولید یك كتاب نویسنده است و در باور عموم شاید اغلب افراد نویسندگان را اشخاص پر درآمد، بدانند كه از واژگان تراوش شده ذهن شان مبالغ هنگفتی را به جیب می زنند ولی واقعیت برخلاف این موضوع است.
حسین شكربیگی یكی از شاعران و نویسندگان ایلامی می گوید: نویسنده كتاب بطور معمول سودی از چاپ و نشر آن نمی برد و در واقع هدف اصلی اش چاپ و انتشار اثر و بدسصت مردم رسیدن است.
وی گفت: چنانچه كتاب یك نویسنده به چاپ های بالا برسد ممكن است سودی به نویسنده برسد ولی بطور معمول نویسنده درآمدی از چاپ كتاب حاصلش نخواهد شد.
شكربیگی با بیان اینكه سیستم چاپ و نشر كتاب در كشور معیوب و نیازمند اصلاح است، اظهار كرد: بیشتر نویسنده ها آثارشان را نه برای كسب درآمد و منبع اقتصادی بلكه بیشتر بر اساس علایق شخصی و با هدف چاپ منتشر كرده و منبع درآمد چندانی در این زمینه ندارند.
وی ادامه داد: اگر چه خود ناشران نیز با مشكلات اقتصادی مواجه هستند ولی بهر حال درآمد فروش كتاب به جیب آنان می رود در حالیكه محصول كار اصلی را نویسنده تولید می كند.
شكربیگی كه مولف هفت كتاب است می گوید: نویسندگان از طرف دیگر برای چاپ اثرشان مشكل پیدا كردن ناشر را دارند و در برخی مواقع خودشان برای چاپ اثر هزینه می كنند.
وی با بیان اینكه ناشران در چاپ كتاب نباید تنها جنبه اقتصادی را مد نظر قرار دهند گفت: ناشر باید اثر نویسنده را بطور نفیس چاپ كرده و ضمن معرفی مناسب آن بخوبی در سطح گسترده توزیع كند در حالیكه برخی مواقع كتاب به دست مخاطب اصلی خود نمی رسد.
شكربیگی با بیان اینكه ناشران با مشكلاتی از جمله گرانی كاغذ و بالا بودن هزینه چاپ و از طرفی پایین بودن میزان مطالعه در كشور مواجه هستند ولی باید حق نویسندگان را رعایت كنند، افزود: آنها برای تبلیغ و توزیع آثارشان نیاز به حمایت بیشتری دارند.
محمد علی قاسمی دیگر نویسنده و شاعر ایلامی معتقد است: یكی از مهمترین مشكلات حوزه چاپ و نشر كتاب كه تنها مختص ایلام نیست نحوه توزیع آثار مكتوب در سراسر كشور است كه متاسفانه تاكنون راهكار مناسبی برای عرضه آن تاكنون پیدا نشده است.
وی اظهار كرد: سیستم كارآمدی در كشور وجود ندارد كه كتاب های چاپ شده را به صورت منظم و دقیق توزیع و به دست مخاطب اصلی برساند.
قاسمی با ابراز تاسف از پایین بودن تیراژ كتاب در كشور گفت: تعداد تیراژ كتاب توسط نویسندگان حرفه ای كشور حداكثر 2 هزار عنوان است كه این مساله بیانگر بحران مخاطب و مشكل در عرضه تولید كتاب های چاپ شده است.
وی با بیان اینكه مسئولان فرهنگی به ویژه وزارت فرهنگ و ارشاد سلامی و تعاونی ناشران باید در زمینه سیستم توزیع كتاب چاره اندیشی كنند، افزود: این مشكل موجب شد آثار ناشران روی دست آنها بماند و این مساله فاجعه ای برای جامعه فرهنگی كشور است.
وی نبود اتحادیه صنف نویسندگان را یكی دیگر از مشكلات نویسندگان عنوان كرد و یادآور شد: این در حالیست كه وجود این صنف در حمایت مالی و معنوی از این قشر به ویژه نویسندگان نو قلم می تواند بخوبی تاثیرگذار باشد.
قاسمی كه نویسندگی سه رمان در حوزه دفاع مقدس و صاحب دو عنوان برگزیده كتاب سال دفاع مقدس است، پایین بودن میزان درآمد نویسندگان را یكی دیگر از مشكلات این افراد عنوان می كند و معتقد است: به علت درآمد محدود نویسندگی و از طرفی عدم حمایت مالی از سوی دستگاه های فرهنگی، نویسندگی نه شغل اصلی بلكه حرفه دوم نویسندگان است.
وی تاكید كرد: شعار مسئولان در حوزه فرهنگی باید جنبه عملیاتی داشته و مشكلات قشر جامعه فرهنگی، اجتماعی و نخبگان باید رفع شود تا این افراد حرفه اصلی خود را نویسندگی و یا سایر هنرها انتخاب كنند نه اینكه در كنار دیگر مشاغل این كار را پیش ببرند.
قاسمی با بیان اینكه اگر چه كیفیت برخی آثار مكتوب پایین است و نیاز مخاطب را جواب نمی دهد، گفت: از طرفی شمار زیادی از آثار مكتوب كیفیت لازم و خلاقیت هنری مناسب را دارند ولی چون حمایت لازم و پشتوانه تبلیغاتی ندارند نادیده گرفته می شوند.
این نویسنده برجسته استان ایلام همكاری دستگاه های مختلف برای تبلیغات آثار مكتوب را در فروش این آثار، گسترش چاپ و ارتقا سطح مطالعه مردم مهم دانست.
اما حال و روز ناشران ایلامی نیز خوب نیست و مشكلاتی نظیر گرانی كاغذ و مشكل در توزیع كتاب را عمده ترین مسایل پیش روی صنعت چاپ و نشر كتاب عنوان می كنند.
حبیب الله محمودیان مسئول نشر زاگرو می گوید: اكنون از مجموع 24 ناشر استان ایلام به علت هزینه های سنگین انتشار و وضعیت نامناسب مالی نویسندگان تنها 10 ناشر فعال هستند.
وی اضافه كرد: درآمد محدود نویسندگان و هزینه بالای چاپ و نشر از دیگر عوامل كاهش تیراژ كتاب و عدم توزیع عنوان های جدید در این استان محسوب می شود.
محمودیان عدم حمایت و هماهنگی های كلی سازمان های ذیربط حوزه فرهنگی را عاملی برای كاهش فعالیت های چاپ و نشر در این استان عنوان كرد و گفت: این مشكل در برخی اوقات موجب شده برخی آثار مكتوب این استان از طریق ناشران سایر استان ها از جمله تهران و قم چاپ شود.
وی گرانی كاغذ و بالا بودن هزینه روند چاپ كتاب در این استان نسبت به سایر مناطق كشور را از دیگر مشكلات ناشران ایلامی برشمرد و افزود: از طرفی نبود چاپخانه های مجهز در استان موجب عدم رغبت ناشران به چاپ كتاب در ایلام شده است.
وی با بیان اینكه وظیفه ناشر صدور مجوز نشر و روند چاپ كتاب است، می گوید: مجموعه ناشران این استان همچنین در توزیع و فروش كتاب با مشكل مواجه بوده و در این زمینه ادارات و سازمان ها برای خرید كتاب رغبتی نشان نمی دهند.
مسئول انتشارات زانا نیز در این زمینه نبود تعاونی اتحادیه صنفی ویژه ناشران كه پیگیر حقوق این افراد باشد را از مهمترین مشكلات ناشران استان عنوان كرد.
ظاهر سارایی گفت: از طرفی اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز حمایت لازم نظیر آموزش، پرداخت تسهیلات مالی و غیره را از ناشران نداشته در حالیكه از آثارشان در نمایشگاه ها های مختلف استفاده می كند.
وی تاخیر در صدور مجوز، توزیع كتاب و بالا بودن هزینه چاپ را از جمله مشكلات ناشران برشمرد و یادآور شد: به علت مشكلات مالی برخی مواقع تمامی مجوزهای اخذ شده ناشران برای چاپ به كتاب تبدیل نمی شوند.
سارایی گفت: هم مولفان و هم ناشران با مشكلات جدی مالی برای چاپ كتاب مواجه بوده و در بسیاری موارد سرمایه گذاری شخصی می كنند.
وی گرایش به چاپ دیجیتالی كتاب را یكی دیگر از مشكلات این حوزه اعلام كرد و افزود: در سال های اخیر چاپ دیجیتال كتاب رواج یافته و كتاب های كاغذی كمتر تولید و چاپ می شوند.
سارایی نبود محل كار مشخص برای ناشران در استان را از دیگر مشكلات دست اندركاران حوزه چاپ و نشر برشمرد و گفت: بسیاری از ناشران تنها بخاطر دغدغه كار فرهنگی تاكنون به فعالیت خود ادامه داده اند.
بسیاری از مولفان و ناشران استان با توجه به هزینه بالای چاپ و نشر خواستار حمایت های ویژه ارشاد برای تداوم فعالیت هنریشان هستند.
معاون فرهنگی و هنری اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامی ایلام در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: ناشران و مولفان قشر با اهمیت در حوزه فرهنگی محسوب شده و با توجه به اینكه ایلام از فرهنگ شفاهی غنی برخوردار بوده برای مكتوب شدن آن نیاز مضاعف به فعالیت این قشر دارد.
عمران خودآموز اظهار كرد: حوزه چاپ و نشر این استان در 2 دهه گذشته سیر رو به رشدی داشته است و در این مدت موسسه انتشاراتی با كیفیتی در استان راه اندازی شده و در این مدت مولفان زیادی كه عمده آنها پژوهشگر و محقق بودند اندوخته هایشان به چاپ رسید كه در سطح كشور كیفیت لازم را داشتند.
وی با بیان اینكه هم ناشران و هم مولفان به حمایت های دولت و متولیان فرهنگ از جمله اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامی نیاز دارند، افزود: با توجه به اینكه حمایت های دولت به علت محدودیت های اعتباری محدود است در این زمینه بخش خصوصی هم باید توان رقابت را داشته باشد ولی چون درآمد و حامی خاصی ندارد انتظار مضاعف از دولت را دارند.
خودآموز تاكید كرد: نویسندگان در درجه اول باید كتاب های مورد نیاز مخاطب را شناسایی و كتابخوانان را با تولید آثار پر محتوا جذب خود كنند كه در این زمینه مولفه هایی از جمله كیفیت، نحوه چا&


ویدیو مرتبط :
روز دوم سفر ریاست جمهوری به استان ایلام