فرهنگی


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

استاندار حلبچه عراق وارد ایلام شد

به گزارش ایرنا، عبدالله محمد به همراه ارکان حسن مشاور وی عصر امروز یکشنبه 26 اردیبهشت وارد استان شده و با مقامات استانداری ایلام دیدار کرد.قرار است استاندار میسان، واسط، ...



قطار جشنواره عمار در ایستگاه پایانی جایی برای نشستن نداشت


به گزارش روز جمعه خبرنگار فرهنگی ایرنا، در مراسم اختتامیه این دوره از جشنواره جمعیت بیشماری از سراسر کشور حضور داشتند و با استقبالی پرشور و گسترده از سوی خانواده های معزز شهدا، جمعی از مسئولین و هنرمندان و مردم رو به رو شد.
رضوانه صدرزاده، فرزند هفت ساله شهید مصطفی صدرزاده آغازگر این مراسم بود؛ به طوری که وی با قرائت آیاتی چند از کلام الله مجید، سایه ای معنوی را بر سالن حکمفرما کرد.
پس از قرائت قرآن با ذکر صلوات فضا عطرآگین شده و حضار به احترام سرود ملی جمهوری اسلامی از جای خود برخاستند.

** جشنواره ای که مردمی، اسلامی و جهانی بودن را به یدک می کشد
حجت الاسلام علیرضا پناهیان استاد حوزه و دانشگاه در ادامه مراسم به ایراد سخنرانی پرداخت و گفت: متولیان این جشنواره می توانستند به جای واژه «مردمی»، واژه «اسلامی» را به کار برند؛ اما باید گفت که از حسن تصادف، واژه «مردمی»، مفهوم «اسلامی» را نیز در بر می گیرد.
وی که جشنواره فیلم عمار را علاوه بر مردمی بودن، جشنواره ای اسلامی و جهانی دانست، ادامه داد: در واقع هر کاری که مردمی نباشد، اسلامی نیست و برعکس؛ در آیات قرآن کریم از جمله در آیات سوره ناس شاهد هستیم که «مردم» به طور ویژه ای مورد اهتمام خداوند قرار گرفته اند.
این استاد حوزه و دانشگاه درباره جشنواره های دیگری که در سراسر جهان برگزار می شود، اظهار کرد: این جشنواره ها نیز اگر به معنای واقعی مردمی باشند و نه «مردم- فریب»، اسلامی محسوب می شوند؛ در غیر اینصورت، اسلامی نخواهند بود و کاری عمارگونه نیستند.
پناهیان از برگزارکنندگان این جشنواره تقاضا کرد تا به معنای واژه «مردمی» دقت بیشتری کنند و آن را توسعه دهند؛ به طوری که هیچگاه این جشنواره از مردمی بودن خارج نشود؛ به اعتقاد وی، اگر این جشنواره مردمی بودن خود را از دست دهد و همچون یک سری از جشنواره ها در خدمت سرمایه داران قرار گیرد، پایدار نخواهد بود و جشنواره های مردمی دیگر جایگزین آن خواهند شد.
این استاد حوزه و دانشگاه سپس با طرح این پرسش که حال آیا این جشنواره علاوه بر مردمی و اسلامی بودن، جهانی نیز هست؛ یا اینکه خیر و تنها به مردم ایران اختصاص دارد، افزود: به طور مجدد اگر واژه «مردمی» را به لحاظ معنایی توسعه داده و در آن دقت کنیم، متوجه می شویم که «جشنواره مردمی» جشنواره ای جهانی نیز هست.
پناهیان تصریح کرد: مردم افغانستان، سوریه، یمن و تمام مبارزان جهان که به شهادت می رسند، از «مردم» هستند؛ هر که مبارز نیست و در راه احقاق حق و دستیابی به آزادی گام برنمی دارد، به عناصر غیر مردمی تبدیل شده و پیوسته است.
به گفته وی، زمانی که می گوییم جشنواره مردمی، دیگر نیازی به گفتن جشنواره اسلامی و جهانی (بین المللی) نداریم.
این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به محتوای جشنواره مردمی فیلم عمار، افزود: به طور یقین این جشنواره دغدغه همه مردم را دارد؛ چراکه نمادهای شهیدانی از آفریقا تا دیگر بلاد مسلمین در آن دیده می شود.
پناهیان از واژه دیگری در عنوان این جشنواره یعنی «عمار» نیز یاد کرد و در رابطه با زندگی و معرفی شخصیت والامقام عمار به تعریف دو خاطره مهم نقل شده که یکی از آنها مشهور بوده و دیگری بسیار غریب، پرداخت.
وی ابراز امیدواری کرد از اینکه جشنواره عمار بتواند در وهله نخست، مردمی و در گرو آن اسلامی و جهانی باشد؛ و دوم، عمارگونه عمل کند؛ به طوری که چراغی برای روشن کردن تاریکی ها باشد.

** صدای آهنگران برای شهیدان مدافع حرم در سالن پیچید
در ادامه مراسم اختتامیه ششمین جشنواره فیلم عمار، مستندی درباره شهیدان مدافع حرم پخش شد و میثم مطیع، مداح اهل بیت(ع)، به مرثیه خوانی برای مدافعان حرم پرداخت؛ سپس صادق آهنگران با شعر حماسی «با نوای کاروان»، ادامه برنامه را در دست گرفت و فضایی معنوی بر تمام سالن سایه افکند.
از خانواده های شهیدان مدافع حرم یعنی رضا اسماعیلی (رزمنده افغانستانی نخستین شهید مدافع حرم لشکر فاطمیون )، مهدی نوروزی، مصطفی صدرزاده، سردار همدانی، مهدی عزیزی، تقوی فر، برجسته، ملازهی، علیرضا توسلی (با نام جهادی ابوحامد)، و بختی دعوت شد تا با صدای «لبیک یا حسین» حاضران به روی صحنه بیایند.

** همسر شهید: انقلاب اسلامی نیاز به عمارها دارد
در میان این خانواده ها همسر شهید مصطفی صدرزاده در سخنانی گفت: عمار در تاریخ نقش های مهمی را ایفا کرده که مهم ترین آن بصیرت بخشی بود؛ نقشی که شاید بتوان گفت در تاریخ حلقه ای گمشده محسوب می شد.
وی بزرگترین عمار تاریخ را حضرت زینب (س) دانست و افزود: ایشان با تحمل دشواری های فراوان چنان زندگی کرد که بصیرت بخشی هایشان پس از گذشت 1400 سال هنوز کاربردی است و این وظیفه ما را سنگین می کند.
همسر شهید صدرزاده خاطرنشان کرد که انقلاب اسلامی نیاز به عمار و شاید عمارها دارد.
وی افزود: اگر در فتنه 88 که به فرمایش مقام معظم رهبری نظام را تا لب پرتگاه برد، عمارها نقش خود را به درستی انجام می دادند، چنین خسارت هایی به کشور وارد نمی شد.
همسر شهید صدرزاده با بیان اینکه در برهه کنونی خون شهدای مدافع حرم و آرمان های انقلاب اسلامی ایران نیاز به عمارهای زمانه دارد گفت: این عمارها با عملکرد خود باید بصیرت بخشی را به وظیفه تبدیل کنند.
به گزارش ایرنا، شهید مصطفی صدرزاده با نام جهادی سید ابراهیم، فرمانده ایرانی گردان عمار لشکر فاطمیون متشکل از مجاهدان افغانستانی مدافع حرم بود، که چندی پیش در جریان دفاع از ارض مسلمین به شهادت رسید.
پس از سخنرانی همسر این شهید مدافع حرم، اهدای جوایز به برگزیدگان بخش مدافعان حرم جشنواره به دست خانواده های این شهدا صورت گرفت.
همچنین از چند خانواده شهدای نیجریه ای شامل شهیدان قاسمی، خالقی پور، ملکی و میعادی نیز دعوت شد که برای اهدای جوایز به روی صحنه بیایند.

** اهدای فانوس جشنواره عمار به علمدار سینمای انقلاب
هیات داوران، فانوس جشنواره عمار را به فرج الله سلحشور که در پرورش نیروهای انقلابی نقش چشمگیری داشته، اهدا کرد؛ این تهیه کننده و کارگردان پیشکسوت که مدتی است در بستر بیماری به سر می برد، در مراسم حاضر نبود و جناب خیری، مدیر تولید فیلم های وی، پشت تریبون آمد و خواستار قرائت حمد شفا برای سلامتی سلحشور شد.
پس از آن جمال شورجه، نویسنده و کارگردان، که سال های بسیاری تجربه همکاری با سلحشور داشته، وی را علمدار سینمای انقلاب خطاب کرد و گفت: از بدو ورود خود به حوزه هنری، کارگردانی جز سلحشور را به عنوان پرچمدار سینمای انقلاب نمی شناسم؛ شخصیت وی آمیخته با قرآن، شعائر، سنت رسول الله و سیره معصومان(ع) است؛ این هنرمند همواره با وضو سر فیلمنامه ها حاضر شده است.
وی افزود: سلحشور در صحبت های خود همواره نسبت به شهدا و زحمتشکشان انقلاب ارادت دارد؛ به ویژه نسبت به شهدا که هرگاه نام آنان به میان می آید، اشک در چشمانش جاری می شود.
شورجه در ادامه با تبریک به برگزارکنندگان جشنواره مردمی فیلم عمار، خاطرنشان کرد: این جشنواره آغشته به بوی شهداست و امیدوارم روز به روز دامنه آن گسترده تر شود؛ به طوری که شاهد موفقیت بیشتر جشنواره در دوره های بعدی باشیم.

** تقدیر از زنان جهادگر
در ادامه مراسم با نمایش کلیپی از زنان جهادگر ملارد که در جریان جنگ تحمیلی با خیاطی و پخت نان، حامی جبهه ها بودند، تقدیر به عمل آمد و با نان های محلی آنان از مهمانان پذیرایی شد؛ این پذیرایی از دوره پنجم جشنواره مردمی فیلم عمار به یک سنت خاص در آیین افتتاحیه و اختتامیه تبدیل شده است.
از دیگر بخش های جالب جشنواره امسال، انتشار فراخوانی با عنوان «دستکش بافتن ننه عصمت» بود که بسیار مورد استقبال قرار گرفت؛ ننه عصمت، مادر یزدی که امروز به سختی قادر به راه رفتن است و از زمان جنگ تحمیلی تا سه سال پیش برای رزمندگان و مرزداران کشور دستکش کاموایی می بافته، از زنان ایرانی خواست تا همانند سال های دفاع مقدس، همزمان با فرا رسیدن فصل سرما به یاری مدافعان حرم بشتابند؛ وی که خود نیز در این مراسم حضور داشت، در سخنانی از سر تواضع این کار خود را هیچ انگاشت.
سپس مستندی از بافته های مردمی که آنها را برای مدافعان حرم ارسال می کردند، پخش شد.
در لحظات پایانی مراسم، ترانه «أین الفاطمیون» با اجرای علی اکبر قلیچ، خواننده پاپ کشورمان، به شهدای افغانستانی مدافع حرم حضرت زینب (س) تقدیم شد؛ این قطعه به سفارش موسسه مصاف برای شهیدان افغانستانی مدافع حرم حضرت زینب(س)-فاطمیون- که در سوریه و در حال نبرد با تکفیری ها به شهادت رسیدند، تهیه شده است؛ شعر آن را قاسم صرافان سروده و تنظیمش بر عهده امید رهبران بوده است.
همچنین در اطلاعیه ای اعلام شد که مردم می توانند کمک های اهدایی خود به جبهه های مقاومت اسلامی را از این پس به دبیرخانه جشنواره مردمی عمار ارسال کنند.

** نقطه عطف جشنواره عمار در دیدار با مقام معظم رهبری
بر اساس گزارش ایرنا، کلید برگزاری جشنواره مردمی فیلم عمار نخستین بار پس از فتنه 88 زده شد؛ زمانی که جمعی از جوانان و فیلمسازان متعهد کشور آثاری را درباره فتنه تولید کرده بودند؛ اما این آثار نه تنها حمایت نشد بلکه سازمان صدا و سیما و نهادهای مرتبط، قدمی برای نمایش و دیده شدن آنها بر نداشتند؛ این اتفاق منجر به شکل گیری ایده برگزاری یک جشنواره مردمی برای دیده شدن آثار شد.
نخستین دوره این جشنواره در سالگرد حماسه نهم دی ماه برگزار شد و حدود 20 اثر، همزمان در 30 نقطه از کشور به صورت مردمی اکران شدند.
نقطه عطف جشنواره در یکم اسفندماه 91 و پس از جشنواره سوم در دیدار با مقام معظم رهبری اتفاق افتاد؛ دیداری که خستگی را از تن همه بیرون کرد؛ در این دیدار جمعی از دست اندرکاران، داوران و برگزیدگان عمار حضور داشتند؛ مقام معظم رهبری پس از شنیدن صحبت های جمعی از حاضران، توصیه هایی کردند و توجه به موضوع دین، معارف دینی و همچنین انقلاب اسلامی و ارزش های انقلاب در این جشنواره را اقدامی مبارک خواندند و تأکید کردند: نگاه به هنر اسلامی و سینمای دینی باید نگاهی بلندمدت و همراه با برنامه ریزی دقیق، امید به آینده و بهره گیری مناسب از ابزار هنر برای تأثیرگذاری حداکثری باشد.
و اما ششمین دوره جشنواره مردمی فیلم عمار به دبیری نادر طالب زاده، شب گذشته 17 دی ماه 94، با معرفی برگزیدگان در سالن حجاب کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به کار خود پایان داد.
در اختتامیه این دوره هنرمندانی چون هوشنگ توکلی، انسیه شاه حسینی، محمدحسین نیرومند، محمد خزاعی، محمدرضا سرشار، سیدمسعود شجاعی طباطبایی، هادی محمدیان، رضا زارع، و محسن علی اکبری حضور داشتند.
از دیگر حاضران نیز می توان به خانواده شهید حسین غلام کبیری، مرضیه هاشمی، سید محمد حسینی وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی، گلعلی بابایی، محمد صادق کوشکی، عادل پیغامی، و انسیه شاه حسینی اشاره کرد.
اجرای این مراسم را همچون مراسم افتتاحیه، علی صدری نیا بر عهده داشت.
فراهنگ**9362** 1200

انتهای پیام /*


ویدیو مرتبط :
قطار لیگ برتر در ایستگاه پایانی+فیلم