فرهنگی


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

استاندار حلبچه عراق وارد ایلام شد

به گزارش ایرنا، عبدالله محمد به همراه ارکان حسن مشاور وی عصر امروز یکشنبه 26 اردیبهشت وارد استان شده و با مقامات استانداری ایلام دیدار کرد.قرار است استاندار میسان، واسط، ...



وجود بیش از ۲ میلیون نسخه خطی به زبان عربی در ایران


به گزارش خبرگزاری فارس، ابوذر ابراهیمی‌ترکمان، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی طی سخنانی در آیین افتتاحیه اجلاس نخبگان و اساتید دانشگاه‌های ایران و جهان عرب با عنوان «گفت‌وگوهای فرهنگی ایران و جهان عرب» که صبح امروز، 21 اردیبهشت ماه در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، گفت: خدای بزرگ را شاکرم از اینکه در شرایط پیچیده جاری در جهان اسلام، نخبگان و دانشگاهیان ایرانی و عربی از مسیر گفت‌وگوهای فرهنگی فرصتی را فراهم ساخته‌اند تا به درک مشترک در یافتن راه‌های توسعه و تقویت ارتباطات و تعاملات هرچه بیشتر فرهنگی و علمی میان دو ملت بزرگ ایرانی و عربی به عنوان دوبال حیاتی فرهنگ و تمدن اسلامی برسند.

وی با اذعان اینکه روابط فی مابین ایرانیان و عرب‌ها به هزاره اول پیش از میلاد مسیح برمی‌گردد، گفت: ایرانیان و عرب‌ها همواره در طول تاریخ گذشته جدانشدنی از پیکره امت اسلامی بوده و در منطقه جغرافیایی مشترکی زندگی کرده‌اند که به عنوان قلب عالم قدیم شناخته می‌شود؛ روابط فی مابین دو ملت به هزاره اول پیش از میلاد مسیح برمی‌گردد که شامل روابط سیاسی و بازرگانی و تعامل فرهنگی و تمدنی می‌شود.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: این منطقه جغرافیایی شاهد بروز تمدن‌های بزرگی بوده که در کنار هم زندگی کرده، گفت‌وگو کرده و رقابت کرده‌اند و نیز با هم به جنگ پرداخته و عاقبت به تفاهم رسیده‌اند.

وی همچنین، افزود: از جمله این تمدن‌ها می‌توان به تمدن اسلام، بابل و نینوی، و سپس ممالک هخامنشی، آرامی و عربی اشاره کرد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی از بخاری، مسلم، ترمذی، کلینی، طبری، مسکویه، رازی، زمخشری، سیبویه، ابن خالویه، جرجانی، خوارزمی، فیروزآبادی، ثعالبی، بیضاوی، اصطخری و ناصر خسرو ... و هزاران دانشمند دیگر به عنوان دانشمندان سرشناس در دوران خود یاد کرد.

رئیس سازمان فرهنگ در ادامه، گفت: طی چهارده قرن گذشته، مساجد، موزه‌ها، مدارس و کتابخانه‌ها به صورت مراکز فعال فرهنگی عمل می‌کردند که در این بُرهه زمانی عنایت و توجه ویژه ایرانیان نسبت به زبان عربی همچنان ثابت مانده است، زیرا آنها اذعان دارند که این زبان دارای مرتبه و جایگاه خاصی است و علت این امر هم آن است که زبان عربی زبان قرآن کریم و علوم قرآن است.

وجود بیش از دو میلیون کتاب خطی به زبان عربی در ایران اسلامی

ابراهیمی‌ترکمان افزود: ایران امروز، متجاوز از دو میلیون کتاب خطی به زبان عربی دارد که شامل زمینه‌های مختلف علوم و معارف هستند. روابط ایران و عرب طی قرن‌های زیادی، دارای مشترکات و عناصر مشترک بوده و هماهنگی و تفاعل میان آنها برقرار بوده‎است؛ این واقعیت علیرغم همه تنش‌های موقت که گاهی بروز پیدا کرده، ادامه یافته است.

وی در ادامه سخنان خود، عنوان کرد: با توجه به تعاملات علمی و فرهنگی غنی گذشته، امروز تمدن نوین اسلامی جز با مساعی ایرانی و  عربی شکل نمی‌گیرد که در این راستا، لازم است تا به سمت و سوی هم‌افزایی و تجمیع ظرفیت‌های گسترده جهان اسلام پیش برویم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی به وظیفه دانشگاهیان، فرهیختگان و اندیشمندان ایران و عرب جهت توسعه همکاری‌های علمی و فرهنگی فی مابین، تأکید کرد و گفت: ظرفیت‌های وسیع را هم اکنون به دلیل دخالت بیگانگان و ایجاد تفرقه و تشتت در گستره جهان اسلام، نهفته مانده است، بنابراین وظیفه دانشگاهیان، فرهیختگان و اندیشمندان ایران و عرب است که با پی نهادن روش های روزآمد و بهینه زمینه را جهت نزدیکی و همکاری علمی فرهنگی فرآهم آورند.

رئیس سازمان فرهنگ، ادامه داد: امروز، مسئله گفت‌وگوی ایران و عرب را به این جهت مطرح می‌کنیم که بتوانیم از طریق آن، صفوف خود را فشرده و محکم سازیم و جلوی از هم‎ گسیختگی آن را بگیریم.

وی تحقق گفت‌وگو ایران و جهان عرب را با هدف تقریب دیدگاه‌ها در زمینه‌هایی چون «تحکیم و تعمیق نکات مورد توافق طرفین در عرصه‌های اندیشه ورزی، عقاید و فقه»، «پایه‌ریزی نظام مطالعاتی و پژوهشی مشترک در زمینه تحقیق و نشر میراث مشترک»، «هماهنگی در تعاملات علمی و فرهنگی»، «هماهنگی نخبگان، دانشگاهیان و اندیشمندان در عرصه‌های علمی و فرهنگی» و همچنین، «راهکارهایی مثمرثمر در روند گفت‌وگوی ایران و عرب» عنوان کرد.

سازمان فرهنگ؛ پایگاه دیپلماسی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران

ابراهیمی‌ترکمان در ادامه سخنان خود، از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به عنوان مقر دیپلماسی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران با توجه به ضرورت‌های پیش گفته در باب لزوم احیای گفت‌وگو و تعامل دوباره بین ایران و کشورهای عربی، یاد کرد.

وی ادامه داد: این سازمان درصدد جلب همکاری کشورهای عرب زبان برای تأسیس دبیرخانه‌ای است تا بهتر بتوان زمینه همکاری و تعامل و گفت‌وگو را دنبال کرد؛ در این راستا، اقداماتی نیز صورت گرفته است که از آن جمله می‌توان به برگزاری سه پیش نشست گفت‌وگوهای فرهنگی با حضور اساتید ایرانی و عربی در کشورهای قطر، تونس و لبنان اشاره کرد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با تأکید بر همدلی و تشریک مساعی نخبگان و اساتید دانشگاه‌های ایران و جهان عرب، گفت: امروز، با برگزاری چهارمین نشست مشترک دانشگاهیان ایران و کشورهای عربی با همکاری دانشگاه‌های ایران با میزبانی دانشگاه شهید بهشتی، امیدواریم با همدلی و تشریک مساعی نخبگان و اساتید، زمینه لازم جهت برداشتن‌های قدم‌های بعدی در این زمینه هموارتر شود.

بنابر اعلام این خبر، آیین اختتامیه اجلاس نخبگان و اساتید دانشگاه‌های ایران و جهان عرب با عنوان «گفت‌وگوهای فرهنگی ایران و جهان عرب»، بعد از ظهر امروز، 21 اردیبهشت‌ماه با حضور دکتر علی اکبر ولایتی و اصحاب فرهنگی و نخبگان کشورمان و جهان عرب در محل دانشگاه شهید بهشتی برگزار می‌شود.

گفتنی است، سلسله نشست‌های «گفت‌وگوی فرهنگی با نخبگان جهان عرب» به همت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با حضور نمایندگانی از 10 کشور جهان از روز سه‌شنبه، 21 اردیبهشت‌ماه به مدت 3 روز در تهران (دانشگاه‌های شهید بهشتی ـ علامه طباطبایی(ره)) و قم برگزار می‌شود.

انتهای پیام/ک


ویدیو مرتبط :
(نوجوانان ایران)ایران و کویت به زبان عربی