فرهنگی


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

استاندار حلبچه عراق وارد ایلام شد

به گزارش ایرنا، عبدالله محمد به همراه ارکان حسن مشاور وی عصر امروز یکشنبه 26 اردیبهشت وارد استان شده و با مقامات استانداری ایلام دیدار کرد.قرار است استاندار میسان، واسط، ...



ارمغانی برای اهالی موسیقی نواحی؛ جهانی دروغ و یه دنیا غروب و...


خبرگزاری تسنیم- یاسر شیخی یگانه

برنامه‌ریزی و آینده‌نگری انگار حلقه‌ی مفقوده‌ی تمام رخ‌دادهای فرهنگی و هنری است.

نخست خبر برگزاری را منتشر می‌کنند، زمان و مکان را اعلام می‌کنند، و نه یک بار، که دو بار نشست خبری می‌گذارند؛ یک‌بار در تهران و یک بار دیگر در کرمان، برای خبرنگاران و عکاسان ژست‌های عقلِ کُلی می‌گیرند و می‌گویند که فکر همه چیز را کرده‌اند و تمام برنامه‌ریزی‌ها انجام شده است. خیال همه راحت می‌شود که بالاخره موسیقی نواحی هم سروسامانی می‌گیرد با حضور این مدیران لایق؛ اما سرانجام 12 روز مانده به برگزاری نهمین جشنواره موسیقی نواحی، یادشان می‌افتد که...

آنان بارها و بارها در آن نشست‌های خبری بر روی مسئله‌ای تاکید می‌کنند و آن؛ لزومِ جذب توریست در زمان برگزاریِ جشنواره موسیقی نواحی است. همه این تاکید‌ها از قول استاندار کرمان بیان می‌شود.

اما به یک‌باره یادشان می‌افتد زمانی که برای برگزاری جشنواره انتخاب کرده‌اند، دی‌ماه است. یادشان می‌افتد دی نخستین ماه زمستان است. یادشان می‌افتد که در اوج سرمای ایران و در نزدیکی‌های ژانویه، توریستمان کجا بود!

بندگان خدا یادشان می‌افتد که چندان هم فکر همه جا را نکرده‌اند! یک جای کار می‌لنگد، آن هم لنگیدنی اساسی! اما باید چاره‌ای اندیشید. شاید آنفولانزای کرمان بهانه خوبی باشد برای تغییر زمانِ برگزاریِ جشنواره... اما نه! چرا که وزیر بهداشت در استان کرمان وضعیت سفید اعلام کرده و بیماری آنفولانزار را در آنجا مهار شده اعلام کرده است. پس نمی‌توان این ماجرا را دست‌مایه قرار داد، ناگزیر باید به سراغ همان گزینه توریست رفت.

البته اگر هم بخواهند آنفولانزا را بهانه کنند خب، یک یا دو ماه تعویق کافی است، اما مشکل اساسی این است که جشنواره به هر قیمتی باید در بهار برگزار شود؛ درست مانند چند دوره‌ی گذشته که جشنواره به صورت یک‌خط‌درمیان و در ماه اردیبهشت برگزار می‌شد.

به نظر می‌رسید مسئولان برگزاری نهمین جشنواره موسیقی نواحی از هفته‌های گذشته تصمیم به تغییر زمان برگزاری جشنواره گرفته بودند شاید هم از همان اول این تصمیم گرفته شده بود؛ اما در اعلام خبرِ همین تعویق هم فَشل عمل کردند.

روایت اعلام یک خبر

صبح روز یکشنبه 22 آذر بود که اخباری مبنی بر تغییر زمان نهمین جشنواره موسیقی نواحی در برخی رسانه‌ها منتشر شد. برخی رسانه‌ها هم به طور قطعی از زبان دبیر جشنواره، خبر تغییر زمان برگزاری جشنواره را منتشر کردند.

در همان ساعات نزدیک به ظهرِ روز یکشنبه بود که ایرج نعمیایی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم به طور جدی هرگونه تصمیم گیری در زمینه تغییرِ زمانِ برگزاری جشنواره موسیقی نواحی را تکذیب کرد.

نعیمایی به خبرنگار تسنیم می‌گفت: هرگونه تصمیم‌گیری درباره زمان برگزاری جشنواره موسیقی نواحی به هماهنگی با مسئولان استان کرمان نیاز دارد. تا کنون نیز در این باره به هیچ نتیجه‌ای نرسیده‌ایم و ممکن است زمان برگزاری تغییر نکند. بخش اجرایی جشنواره بر عهده استان کرمان است و آنها باید قبول کنند. آنها باید پیشنهادهایی که ما می‌دهیم را بپذیرند.

نعیمایی در این باره تصریح کرد: شیوع آنفولانزا در کرمان یکی از دلایلی‌ است که می‌خواهیم زمان برگزاری جشنواره موسیقی نواحی را تغییر دهیم اما دلیل دیگر بحث توریست است. ما معتقدیم که برای جذب بیشتر توریست باید جشنواره را در بهار سال آینده برگزار کنیم. اما باید تا پایان هفته منتظر بمانیم تا ما با مسئولان استان کرمان صحبت کنیم.

جالب است بدانید که ایرج نعیمایی از انتشار خبرِ تغییر زمان برگزاری جشنواره موسیقی نواحی از سوی برخی رسانه‌ها بسیار شاکی بود و خبرنگاران را متهم به بی‌اخلاقی می‌کرد.

تنها دقایقی پس از پایان گفت‌وگوی خبرنگار تسنیم با دبیر نهمین دوره جشنواره موسیقی نواحی، خبری از سوی ستاد خبری جشنواره موسیقی نواحی از قول ایرج نعیمایی منتشر شد و در آن به طور قطع اعلام شد که زمان برگزاری جشنواره تغییر کرده و زمان بعدی  هم مشخص شده است.

ایرج نعیمایی در این خبر به طور قطع اعلام کرده که زمان برگزاری نهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران که قرار بود دی ماه امسال به میزبانی استان کرمان برگزار شود، به اردیبهشت ماه سال 95 موکول شد.

باید به این مسئولان تبریک گفت که تنها در چند دقیقه تصمیم‌های بزرگ می‌گیرند و تمام هماهنگی‌ها با مسئولان استانی را انجام می‌دهند. باید بنازیم به این برنامه‌ریزی که تنها در چند دقیقه با تصمیمشان یک سال دیگر بر تعداد سال‌های تعطیل بودن جشنواره موسیقی نواحی می‌افزایند. در نهایت نیز خبرنگاران را متهم می‌کنند که چرا خبری درست را منتشر کرده‌اند!

البته این همه سال جشنواره موسیقی نواحی تعطیل بود، به کجای این مسئولان برخورد؟ جالب این که همین مسئولان بعدها می‌آیند و از اهمیتِ حفظ و حراست از جشنواره موسیقی نواحی و فرهنگ و هنرِ ایران سخن می‌گویند!

جالب اینجاست که نعیمایی در صحبت‌هایش با ستاد خبری تاکید بر برنامه ریزی و آینده نگری می‌کند و تلاش می‌کند تا توپ را به زمین مسئولان کرمانی بیاندازد. نعیمایی می‌گوید: «تمامی فعالیت‌هایی که برای برگزاری جشنواره در نظر گرفته بودیم به طور کامل برنامه ریزی شده بود و ما آماده برگزاری این رویداد طبق تاریخ اعلام شده در استان کرمان بودیم. اما به دلیل درخواستی که از سوی استانداری و ستاد برگزاری جشنواره در کرمان با توجه به شرایط فعلی استان داشتیم بنا بر این شد تا با توجه به مناسب بودن شرایط آب و هوایی کرمان در فصل بهار، حضور بیشتر توریست‌های داخلی و خارجی و استفاده بهینه از اماکن ارزشمند تاریخی استان برای اجرای برنامه‌ها، نهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران در اردیبهشت سال آینده برگزار شود».

در همین چند جمله‌ای که ستاد خبری جشنواره موسیقی نواحی از زبان دبیر این جشنواره نقل کرده به وضوح می‌توان به وخامت و وقاهتِ موجود در برنامه‌ریزی و برنامه‌ریزان فرهنگ و هنر ایران پی برد. همین چند جمله یعنی یک سال تعطیلیِ دیگر برای جشنواره موسیقی نواحی. همین چند جمله یعنی هیچ اطمینانی وجود ندارد که سال آینده هم جشنواره‌ای باشد یا نباشد! همین چند جمله یعنی هر زمان و به هر دلیلی می‌توان با تغییر زمانِ برگزاری، اشتباه‌های آقایان مدیر در آینده‌نگر نبودن را ماست‌مالی کرد. همین چند جمله یعنی تمام آن ژست‌های عقلِ کُلی دروغی بیش نبوده است.

البته که جذب توریست به بهانه برگزاری جشنواره موسیقی نواحی به خودی خود هیچ ایرادی ندارد و حتی حرکت خوبی هم هست، اما پرسش این است که چرا تا کنون به این فکر نکرده‌اند؟ مگر مسئولان برگزاری نهمین جشنواره موسیقی نواحی نمی‌دانستند که دی‌ماه، در فصل زمستان قرار دارد و هوای دی‌ماه بسیار سرد و نزدیک ماه ژانویه است؟ مگر مسئولان برگزاری جشنواره از برنامه‌ریزی و هماهنگی با مسئولان استان کرمان سخن نمی‌گفتند، پس کجاست نتیجه‌اش.

در نهایت باید از دبیر این جشنواره پرسید؛ از کدام برنامه‌ریزی سخن می‌گویید؟ دقیقا از کدام برنامه‌ریزی؟ هیچ می‌دانید چه زخم‌هایی بر پیکره موسیقی نواحی ایران جای گرفته در این سال‌ها؟ در سال‌هایی که جشنواره موسیقی نواحی یک‌خط‌درمیان تعطیل بود. اکنون هم که با این شاهکار شما نه تنها زخم‌های این موسیقی رُفو نشد که «جهانی دروغ» در دل اهالی موسیقی نواحی باقی ماند.

البته خیلی چیزهای دیگر هم در دل اهالی موسیقی نواحی باقی مانده است از جمله «یه پاییز زرد و زمستون سرد»، «یه دنیا سوالو»، «یه دنیا غروب ویه درد عمیق و یه تیزی تیغ و یه قلب مریض و یه آه غلیظ و یه دنیا محالو» و...

نگاهی به تاریخچه جشنواره موسیقی نواحی

سال 1378، به همت محمدرضا درویشی، جشنوارهٔ موسیقی نواحی متولد شد. این جشنواره تا سال 1383 به کار خود ادامه داد، اما در سال‌های بعد دیگر نتوانست تداوم داشته باشد. پس از آن موسیقی نواحی به عنوان بخشی از جشنواره موسیقی فجر مطرح شد.

اردیبهشت ماه 1390، پس از سال‌ها تعطیلی، جشنواره موسیقی نواحی باز هم به کار خود ادامه داد تا هفتمین دوره از این جشنواره در تهران و کرمان برگزار شود. البته دیگر خبری از محمدرضا درویشی بنیانگزار این جشنواره نبود و دبیری این جشنواره به جهانگیر نصری اشرفی رسید.

جالب اینکه ادامه برگزاری جشنواره موسیقی نواحی تنها برای چند دوره بود و خیلی زود کار این جشنواره به تعطیلیِ دوباره کشید. سال 1392 جشنواره موسیقی نواحی با دبیری محمود کاظمی برگزار شد که البته با ضعف‌های بسیاری همراه بود.

در سال 1393 هم با تغییر مدیریت‌ها در معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، جشنواره موسیقی نواحی باز هم تعطیل شد. بالاخره امسال هم کارِ جشنواره موسیقی نواحی به تعطیلی کشید تا مسئولان وزارت ارشاد و معاونت هنری به خوبی نشان دهند که چقدر برای موسیقی نواحی و پرداختن به ریشه‌های کهن فرهنگ و هنر ایرانی اهمیت قائلند.

انتهای پیام/


ویدیو مرتبط :
موسیقی نواحی( موسیقی بسیار زیبای مازندرانی)