فرهنگی


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

استاندار حلبچه عراق وارد ایلام شد

به گزارش ایرنا، عبدالله محمد به همراه ارکان حسن مشاور وی عصر امروز یکشنبه 26 اردیبهشت وارد استان شده و با مقامات استانداری ایلام دیدار کرد.قرار است استاندار میسان، واسط، ...



قدر آثار هنری را همچون سکه های طلا بدانیم


به گزارش عصر یکشنبه خبرنگار هنرهای تجسمی ایرنا، منوچهر لطفی در نشست خبری انجمن مجموعه داران ایران در هنرستان هنرهای زیبا درباره اهداف طرح بازگشت آثار خریداری شده از انجمن افزود: یکی از اهداف این طرح حمایت از هنرمندانی است که دیده نمی شوند؛ به طوری که از حافظان آثار فرهنگی-هنری کشور یعنی همان مجموعه داران حمایت شود؛ چرا که اگر ما توانستیم از مجموعه داران حمایت کنیم در واقع به نوعی از هنرمندان حمایت کرده ایم.
وی ادامه داد: ما در این طرح می خواهیم به خریدار اطمینان دهیم اثری را که خریداری کرده، به طور دقیق کارشناسی شده و مانند یک سکه طلا قابل بازگشت است؛ هر زمان به پول نیاز داشته باشد می تواند آن را به خود انجمن بفروشد؛ به عبارت دیگر، انجمن با قیمتی که در زمان نمایشگاه یا حراج و اکسپو طبق شناسنامه، اثر را فروخته آن را دوباره خواهد خرید؛ در واقع ما از خریدار و اثری که خریده پشتیبانی می کنیم.
لطفی تصریح کرد: ما این اطمینان را به خریدار می دهیم که این آثار هنری کاملاً کارشناسی شده، و به طور دقیق قیمت گذاری شده اند و در یک بورس عمومی قرار نگرفته اند.
رئیس انجمن مجموعه داران ایران از دیگر اهداف این طرح را تضمین ارزش آثار هنری دانست و بیان کرد: زمانی که ارزش کالایی را دقیق در بیاورید و از نحوه عرضه آن اطمینان داشته باشید، در خریدار اطمینان به وجود می آید؛ زمانی می توان به یک هنرمند کمک کرد که آثار وی به طور دقیق مورد ارزیابی و کارشناسی قرار گرفته و در یک محیط سالم عرضه شود؛ همچنین در صورت تمایل خریدار در یک محیط سالم از وی پس گرفته شود؛ در چنین شرایطی بانک ها نیز این آثار را به عنوان وثیقه خواهند پذیرفت و فضایی اطمینان بخش به وجود خواهد آمد.
اعتماد میان خریدار و فروشنده نیز از دیگر نکاتی بود که لطفی مورد تأکید قرار داد و آن را به عنوان هدف دیگر این طرح معرفی کرد؛ وی در این زمینه با اشاره به برگزاری نمایشگاه لئون کهن، نقاش خودآموخته، گفت: به عنوان مثال، ما اطمینان داریم که در روز برپایی این نمایشگاه، بیشتر آثار این هنرمند به فروش خواهند رسید؛ چراکه هر یک از مجموعه داران ما، اثری از وی را خریداری می کنند؛ هنرمند نیز خوشحال می شود که در زمان حیاتش از وی تقدیر شده است.
رئیس انجمن مجموعه داران اعلام کرد که 30 اثر از لئون کهن با قیمت هایی از یک تا سه میلیون تومان در این نمایشگاه به فروش گذاشته می شود.
وی خاطرنشان کرد: همچنین هنرمندان این اطمینان را خواهند داشت که اگر آثار خود را در اختیار ما قرار دهند، در همان روز نخست بیش از 50 درصد آنها را به فروش می رسانیم؛ چرا که مجموعه داران به کارشناسی ما و محیطی که برای عرضه گذاشته ایم، اطمینان دارند.

** هنرمند تنها به یارانه دولت چشم ندوزد
مظفر رؤیایی، استاد اقتصاد هنر و عضو کمیته نقاشی انجمن مجموعه داران ایران، نیز در این نشست درباره ارزش افزوده آثار هنری گفت: به طور بدیهی کسی که روی یک اثر هنری سرمایه گذاری می کند، انتظار سودآوری دارد؛ انجمن در راستای دستیابی به این هدف در نمایشگاه های دوره ای که سه ماه یکبار برگزار می کند یا در اکسپوهای طبقه بندی شده (بازار ثانویه) آثار را عرضه می کند؛ یا اینکه می تواند از کسانی که قصد دارند آثار هنری خریداری شده خود را بازگردانند فرصتی را بخواهد تا آن آثار را با قیمت بالاتری به فروش برساند.
وی تصریح کرد: بهتر است به این مسئله اینگونه بنگریم که انجمن مجموعه داران ایران می خواهد بازار داد و ستد کالاهای هنری را رواج دهد و برای رواج دادن این بازار می خواهد ریسک خریدار را کاهش دهد؛ از طرفی همواره رابطه ای میان ریسک و منفعت وجود دارد؛ هر چیزی که ریسک بالاتری دارد طبعاً منفعت بالاتری دارد و برعکس؛ در نتیجه اگر انجمن بخواهد ریسک این کار پایین بیاید باید تضمین کند و برای اینکه تضمین کند در اصطلاح اقتصادی کالاهای هنری در عرصه هنرهای تجسمی باید «پاخور» پیدا کنند؛ به این معنا که خریدار داشته باشند.
استاد اقتصاد هنر تأکید کرد: بر اساس مطالعاتی که از سال 1370 داشته ام، هیچ سرمایه گذاری به اندازه سرمایه گذاری در عرصه کالاهای هنری بازگشت ندارد؛ این در حالی است که تنها جایی هم که شما می توانید با رقم اندک و از 5 میلیون ریال تا یک میلیارد ریال سرمایه گذاری کنید همین کالاها هستند.
وی افزود: اگر ما بخواهیم به قضیه اقتصاد هنر به صورت خرد بنگریم، منظور این است که بایستی کالاهای هنری در سبد مصرف خانوار قرار گیرد؛ در غیر اینصورت هنرمند ما همچنان نسبتاً از یک سطح رفاه معقول برخوردار نخواهد بود؛ حق صاحب اندیشه، هنر و هر نوع تفکری است که از حداقل سطح رفاه برخوردار باشند.
لطفی خاطرنشان کرد: در شرایط امروز کشور، هنرمندان ما برای اینکه از حداقل سطح رفاه برخوردار باشند، باید در عرصه داد و ستد اقتصادی قرار گیرند؛ اگر آقای رئیس جمهوری گفتند که در شرایط فعلی باید شرایط خود را به روز کنیم و مسائل دیگری را در عرصه انقلاب اسلامی وارد کنیم، یکی از این مسائل این است که هنرمند نباید تنها به یارانه دولت چشم داشته باشد.
** از هنرمندانی که کمتر دیده شده اند حمایت کنیم
محمدرضا منزه رئیس کمیته نقاشی انجمن مجموعه داران نیز در این نشست اظهار کرد: این کمیته با همکاری اساتید هنرهای تجسمی به وی‍ژه رشته نقاشی قصد دارد از پیشکسوتان هنر نقاشی حمایت کند؛ به طوری که آثار هنرمندانی که به دلایلی کمتر به نمایش گذاشته شده اند، را به نمایش بگذارد.
وی درباره ارزیابی آثار توضیح داد: این آثار را به لحاظ سبک و تکنیک تفکیک می کنیم؛ با توجه به اینکه بیشتر هنرمندان، خودآموخته هستند، آثار آنان توسط کارشناسان بررسی می شود تا بتوان سبک آنها را مشخص کرد.
منزه در زمینه آثار «لئون کهن» گفت: آثار این هنرمند نقاش بیشتر به مکتب فوئیسم می رسد که به نوعی هنرمند با نگاه خود می خواهد جنگل را زردرنگ و رودخانه را قرمز نشان دهد؛ البته در آثار وی، سبک های دیگر نیز دیده می شود که عمده آن فوئیسم است.
به گزارش ایرنا، نمایشگاه آثار هنرمند نقاش خودآموخته «لئون کهن» به همت انجمن مجموعه داران ایران در روز 29 بهمن ماه ساعت 16 در گالری ژینوس با تقدیر از این هنرمند برگزار می شود.
انجمن مجموعه داران ایران از سال 1386 فعالیت خود را آغاز کرده، اما سال 1392 مجوز رسمی فعالیت گرفته است.
از آنجایی که مجموعه داران آثار هنری به صورت پراکنده فعالیت می کردند و در یک مرکز مشخص گرد هم نمی آمدند، این انجمن برای نخستین بار در کشور با هدف گردآوری مجموعه داران راه اندازی شد؛ یکی از مهم ترین فعالیت های انجمن مجموعه داران برگزاری نمایشگاه های دوره ای از آثار جمع آوری شده از سوی مجموعه داران عضو انجمن با هدف حمایت از هنرمندان است.
این انجمن 30 کمیته فعال دارد که برخی از آنها عبارتند از مجموعه داران عکس های قدیمی، ترمه، نقره، کتابهای خطی، کبریت، تنگ و بلوریجات، سازهای قدیمی، لباس، اسکناس، سکه، کارت پستال و ... .
تا به امروز بیش از 1500 مجموعه دار توسط این انجمن شناسایی شده است.
فراهنگ**9362**1569

انتهای پیام /*


ویدیو مرتبط :
همه چیز درباره معاملات گواهی سپرده سکه طلا | با کد بورسی، سکه بخرید