فرهنگی


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

استاندار حلبچه عراق وارد ایلام شد

به گزارش ایرنا، عبدالله محمد به همراه ارکان حسن مشاور وی عصر امروز یکشنبه 26 اردیبهشت وارد استان شده و با مقامات استانداری ایلام دیدار کرد.قرار است استاندار میسان، واسط، ...



تأکید یک‌بازیگر بر پیوند بیشتر ادبیات و سینما در شرایط هجوم فرهنگی به اساطیر جنگ


به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، مراسم رونمایی از تیزر سینمایی کتاب «دختر شینا» صبح امروز، 30 آبان‌ماه، با حضور محمد حمزه‌زاده معاون سینمایی حوزه هنری، امین زندگانی از بازیگران این تیزر، مرتضی سرهنگی، میثم نیلی مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی، احمد ذوعلم مدیر مرکز رسانه‌ای شیرازه و جمعی از اهالی فرهنگ در سینما آزادی برگزار شد.

سرهنگی در ابتدای سخنان خود در این مراسم به خاطرات سرهنگ صبار فلاح، از فرماندهان عراقی، اشاره کرد و گفت: کتاب خاطرات او در ایران ترجمه و منتشر شد. وی در این کتاب می‌گفت که هر شب فرماندهان مطالبی را در قالب خاطرات نقل می‌کردند. سرهنگ سامر یکی از فرماندهانی بود که شبی خاطره‌ای از دختری خرمشهری را یاد کرد که به عنوان غنیمت به خانه‌اش برده بود.

خاطره تکان‌دهنده سرهنگ عراقی از یک‌دختر خرمشهری

وی افزود: در ادامه این خاطره ذکر شده است که این دختر مأمور به انجام امور خانه بوده و در مسیر رفت و آمد به شهر و خانه، مقر سازمان ملل را شناسایی می‌کند و به آن پناه می‌برد. وقتی سامر به این دختر اصرار می‌کند که به خانه برگردد، او از تمایل خود برای بازگشت به کشور می‌گوید. سامر نقل می‌کند که در این زمان من سیلی محکمی به او زدم و او در پاسخ گفت که شرف نعلین خمینی از تو و امثال تو بیشتر است. در آن زمان محبان خمینی(ره) در عراق محکوم به مرگ بودند و دو هفته بعد نیز خبر کشته شدن او به گوش این سرهنگ رسید.

وی در ادامه به نقش زنان در جنگ تحمیلی اشاره کرد و گفت: در جنگ‌های دفاعی وجود روحیه استقامت در زنان، مقاومت مردان را تعیین می‌کند. هرچقدر این استقامت در زنان در پشت جبهه بیشتر باشد، مقاومت مردان نیز بیشتر خواهد بود. ناپلئون می‌گفت قبل از حمله به جایی، اول روحیه زنان آنجا را بررسی می‌کند. نقش زنان ایران در هشت سال دفاع مقدس آنقدر زیاد است که یکی از نویسندگان روسی در جدیدترین کتاب خود فصلی را به آن اختصاص داده است.

سرهنگی ادامه داد: در جنگ‌های دفاعی زنانی هستند که ساک پدران، پسران و برادران و همسران خود را می‌بندند و آنها را روانه جنگ می‌کنند. در واقع یک زن از چهار جهت در جنگ در فشار است. حوزه هنری براساس همین نقش تأثیرگذار آنها، امسال حدود چهار عنوان کتاب از خاطرات این زنان را چه در دوره جنگ و چه پس از آن منتشر می‌کند که از جمله این خاطرات خاطرات همسر شهید لشکری است.

وی در ادامه با اشاره به مقاومت همسر شهید لشکری در سال‌های اسارت وی گفت: همسر شهید لشکری 18 سال منتظر بازگشت وی بود. وقتی همسرش به کشور باز می‌گردد، دیگر آن خلبان خوش‌تیپ نیست و او را نمی‌تواند بشناسد. شهید لشکری تا روزی که به شهادت می‌رسد، هر شب کابوس می‌بیند. در واقع زندگی این همسران نشان می‌دهد که اتفاقات زیادی در این زندگی‌ها در جنگ و بعد از‌ آن رخ داد که زن‌ها آن را هدایت و حمایت کردند. عشق بود که این زندگی‌ها را حفظ کرد. در حقیقت هیچ‌گاه زور گلوله بر قدرت عشق در دوران دفاع مقدس غلبه نکرد.

به گفته سرهنگی؛ آنهایی که آتش جنگ را به دامن ما انداختند، گمان می‌کردند که ما زندگی‌مان را به آنها تقدیم می‌کنیم، اما ما نه تنها زندگی مان را به آنها ندادیم بلکه اعلام کردیم که زندگی جدیدی را شروع خواهیم کرد و این همه نقش زنان ایرانی را نشان می‌دهد.

احمد ذوعلم مدیر مرکز رسانه‌ای شیرازه دیگر سخنران این مراسم بود. وی با اشاره به پیشینه برگزاری مسابقه کتاب و زندگی گفت: در این مسابقه مبنا براین قرار داده شد که با معرفی کتاب این آثار توسط مردم خریداری و خوانده شود. در این میان کتاب‌هایی انتخاب شد که از ادبیاتی برخوردار بودند که می‌توانند با مردم ارتباط برقرار کنند. کتاب «من زنده‌ام» در دوره اول مسابقه محور قرار گرفت که در همان ایام بیش از 200 هزار نسخه از این کتاب به فروش رفت. در دوره دوم نیز کتاب «خانواده» محور قرار گرفت و در دوره سوم نیز کتاب دختر شینا.

وی ادامه داد: در دوره سوم نگاه بر این بود که در کمیته تبلیغات شیوه جدیدی رقم بخورد و از همه ظرفیت‌های رسانه‌ای کشور برای راهنمایی مردم به خرید کتاب استفاده شود؛ به همین دلیل از سینما که هنری مورد قبول مردم است و اقبال بیشتری دارد استفاده کردیم. البته این کار ساده‌ای نیست چون کسی که با تصویر ارتباط برقرار می‌کند، الزاماً اهل کتاب نیست.

ذوعلم افزود: ایده‌های مختلفی برای این منظور مطرح شد که در نهایت این تیزر رقم خورد به نظرم نگاه و نظر خود شهید بود که این کار به ثمر رسید. بیش از 30 نفر نیز در تولید این کار نقش داشتند.

وی در ادامه سخنان خود به تأثیرگذاری کتاب بر سینما و بالعکس اشاره کرد و گفت: این دو می‌توانند به همدیگر کمک کنند سینما می‌تواند کاری کند که مردم به سمت کتاب پیش بروند امیدواریم ناشران و سینماگران به زبان مشترکی در این زمینه برسند.

حمزه‌زاده: ادبیات می‌تواند برای سینما مادری کند

محمد حمزه زاده، دیگر سخنران این نشست بود. وی با اشاره به نقش ادبیات و سینما گفت: این دو فرزندان فرهنگ‌اند، اما عمر ادبیات طولانی‌تر از سینماست و می‌تواند حامی سینما باشد و برای او مادری کند که تاکنون نیز کرده است.

وی ادامه داد: سینما نیز مانند جوان برومند لوتی با انگیزه‌ای است که اگر دستش رسید می‌تواند به حوزه کتاب هم کمکی برساند. تاکنون نیز به همین گونه بوده است چه از جنبه اقتباس سینمایی و چه از منظر توسعه مطالعه. امیداریم سینما این راه را ادامه دهد.

تأکید یک‌بازیگر در پیوند بیشتر ادبیات و سینما در شرایط هجوم فرهنگی به اساطیر جنگ

امین زندگانی یکی از بازیگران تیزر سینمایی «دختر شینا» با اشاره به کیفیت تیزر تولید شده گفت: حیف است اگر این اثر را یک تیزر بدانیم. بر پلان‌های مختلف این تیزر آنقدر حرکت دوربین خوب بود و صدا و دیگر عوامل در درجه خوبی بودند که حیف است از آن به عنوان یک تیزر یاد کنیم. در ابتدا نگران بودم که صمیمیت کتاب در یک اثر سینمایی لطمه ببیند اما به نظرم کار خیلی خوب از آب درآمد و خوشحالم که در این کار شرکت کردم.

وی ادامه داد: امیدوارم سینما و ادبیات کنار هم قرار بگیرند. در حال حاضر که هجوم فرهنگی، اساطیر جنگ، خانواده و اعتقادات ما را مورد هدف قرار داده باید سینما و ادبیات به کمک هم بیایند و به تعریف این موارد بپردازند.

به گفته زندگانی اگر جنگی داشتیم و الآن امنیتی داریم مدیون همین فرهنگ و عشق هستیم که انشاءالله تداومش در نسل جدید ادامه پیدا کند و شاهد نسلی باشیم که با این خاطرات درگیر شود و آن را مطالعه کند. ما فقط یک جنگ تحمیلی داشتیم بهتر است قدر این داشته‌ها را بدانیم و افتخار کنیم که همگی زیر یک پرچم زندگی می‌کنیم.

معصومه ابراهیمی، فرزند شهید حاج ستار ابراهیمی(هژیر) از دیگر سخنرانان حاضر بود. وی در سخنانی گفت: چقدر ما پنج فرزند، خوشبختیم که پدر و مادرمان با قلم ضرابی‌زاده به خانواده‌های ایرانی معرفی شدند. خوشحالم که هنوز بعد از گذشت 30 سال، قلم‌هایی برای دفاع مقدس می‌نویسد. من تک‌تک این قلم‌ها را می‌بوسم، اما می‌خواهم بگویم که تعداد قلم‌هایی که این‌چنین تأثیرگذار باشند، کم است. پس بهتر است که قدر این نویسندگان را بدانیم.

در این مراسم ضمن رونمایی از تیزر سینمایی «دختر شینا» از امین زندگانی و الیکا عبدالرزاقی(از بازیگران تیزر)، احمد ذوعلم (تهیه‌کننده این کار) و مفیدی‌کیا(کارگردان) نیز تجلیل شد.

انتهای پیام/


ویدیو مرتبط :
هجوم بی سابقه سینما...