فرهنگی


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

استاندار حلبچه عراق وارد ایلام شد

به گزارش ایرنا، عبدالله محمد به همراه ارکان حسن مشاور وی عصر امروز یکشنبه 26 اردیبهشت وارد استان شده و با مقامات استانداری ایلام دیدار کرد.قرار است استاندار میسان، واسط، ...



استاد علوم ارتباطات: دوران انگ زنی و پرونده سازی به سرآمده است


محمد مهدی فرقانی روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا افزود: هر دستاورد و پدیده تمدنی جدید، دارای كاركردهای مثبت و منفی است، به عنوان مثال تلگرام كه یكی از شبكه های نوظهور است، به دلیل پیام های جعلی رد و بدل شده در آن، می تواند عامل از هم پاشیده شدن كانون خانواده شود.
وی اظهار داشت: شبكه های یاد شده با در اختیار داشتن امكان مداخلات حتی می توانند دولت ها را با شایعات ساخته و گروه های مختلف اجتماع را با چالش رو به رو كنند، زیرا یك ظرفیت بالقوه در اختیار شهروندان و به همین دلیل مدیریت و نظارت آن بسیار دشوار و حتی غیرممكن است.
عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به كاركردهای منفی این شبكه ها ادامه داد: این شبكه ها دارای دستاوردهای مثبت زیادی هستند كه از آن جمله می توان به شكسته شدن انحصار رسانه های رسمی اشاره كرد.
وی یادآور شد: سالهای زیادی است كه مطبوعات ایران (رادیو، تلویزیون و خبرگزاری ها)‌عمدتا گفتمان رسمی را بازتاب می دهند، در حالیكه این شبكه ها با ظهور و بروز و ترویج خرده گفتمان های متنوع در سطح جامعه، سلطه و انحصار رسانه های رسمی را شكسته اند.
فرقانی اضافه كرد: در عرصه های بین المللی نیز این شبكه ها توانسته اند سلطه و انحصار را بشكنند. اكنون این خرده گفتمان به اندازه ای زیاد شده كه با سلطه رسانه های غالب به راحتی رقابت می كنند و این فرصتی برای شهروندان است تا بتوانند صدای خود را بلند كرده تا شنیده شوند.

** شبكه های اجتماعی و تغییر رفتار بخشی از رسانه های رسمی
استاد علوم ارتباطات با بیان اینكه شبكه های اجتماعی باعث تغییر بخشی از رفتارهای رسانه های رسمی می شوند، خاطر نشان كرد: رسانه های رسمی باید هوشیار باشند و نسبت به شاخص ها و نشانگرهایی كه رسانه های اجتماعی مدام در عرصه اجتماعی عرضه می كنند، حساس باشند.
وی تصریح كرد: در ایران رسانه های رسمی نظیر رادیو، تلویزیون و تعداد زیادی از خبرگزاری ها هنوز قائل به نظریه تزریقی هستند و فكر می كنند، رسالت و وظیفه آنها تولید و ارسال پیام است و با ارسال پیام مورد نظر تاثیر مورد نظر را هم بر مخاطب می گذارند، به عبارتی مخاطب را منفعل می بینند.
فرقانی تاكید كرد: واقعیت این است كه مردم بسیاری از مواقع خود را در معرض پیام های رسانه های رسمی قرار می دهند برای اینكه بتوانند خلاف آن رفتار كنند،‌ سپس آن رسانه رسمی این در معرض قرار گرفتن را به حساب مخاطبان خود می گذارد در حالیكه چنین نیست.

** دوره انگ زنی به پایان رسیده است
این استاد علوم ارتباطات افزود: نتیجه انتخابات هفتم اسفند و محتوای شبكه های اجتماعی نشان از نوعی همگرایی میان رفتار انتخاباتی مردم و محتوای این شبكه ها دارد و ثابت كرد، دوره انگ زنی، پرونده سازی و كاربرد زبان خشونت تا حدی با حضور شبكه های اجتماعی سپری شده است.
وی تاكید كرد: نتایج انتخابات نشانگرهایی خوب هستند برای اینكه ساختار رسمی و سیاسی بداند مردم چگونه فكر می كنند، چگونه تبلیغ رسمی روی طرز فكر آنها تاثیر گذاشته است، و آیا نیاز است این افكار عمومی به رسمیت شناخته شود.
به گفته فرقانی، اتفاقاتی كه در سالهای اخیر بخصوص دو دوره اخیر انتخابات رخ داد، موضوعات خوبی برای مطالعه در حوزه های پژوهشی آموزشی است و نشانگرهایی خوب برای حكومت است كه ببیند، تبلیغات و گفتمان رسمی راه به كجا برده و آیا باید ادبیات این گفتمان رسمی را تغییر داد؟
عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی تصریح كرد: این نشانگرها نشان می دهد در صورتی كه حكومت بخواهد این گفتمان رسمی تاثیرگذار باشد باید از چه رویكردهایی استفاده كند‌.
وی افزود: جدا از پیامدهای منفی شبكه های اجتماعی نمی توان تردید داشت به اینكه شهروندان بیش از گذشته از این طریق شنیده می شوند و با استفاده از این شبكه ها، می گویند ما هستیم و باید به رسمیت شناحته شویم.
فرقانی اضافه كرد: اگر هوشیار باشیم و واقع بین، می توان از طریق آنچه در حال جریان در این شبكه هاست، رفتارهای سیاسی را بازسازی و اصلاح مستمر كرد و پیوند بیشتری با سیاست ها، نیازها و علایق جامعه ایجاد كرد زیرا در غیر این صورت از موضع نفی، دفع و انكار این مساله، واقعیت در عرصه اجتماعی تغییر نمی كند.
به باور وی، از رسانه های اجتماعی می توان حداقل به عنوان نشانگرهای سیاسی گویا بهره برد.
فراهنگ**1880**1027

انتهای پیام /*


ویدیو مرتبط :
دوران ما دوارن ارتباطات