سرگرمی


2 دقیقه پیش

دانلود بازی اندروید

اندروید (از یونانی: به معنای مَرد، انسان، شبه آدم یا رُبات (آدم آهنی))، (به انگلیسی: Android) یک سیستم عامل همراه است که گوگل برای تلفن‌های همراه و تبلت‌ها عرضه می‌نماید و ...
2 دقیقه پیش

بازی اکشن-ماجرایی اسطوره های کوچک/ Pocket Legends

آخرین خبر/ Pocket Legends یکی از جذاب ترین بازی های آنلاین اکشن و سرگرم کننده برای سیستم عامل اندروید است. باید اشاره کرد که این بازی، اولین و بهترین بازی کمپانی MMO است که موفقیت ...



هفت رویداد سیاسی مهم آسیا در سال 2016 از منظر مجله دیپلمات


این نشریه مهمترین رخدادهای سیاسی آسیا در سال 2016 را به شرح زیر معرفی کرد:
1- انتخابات تایوان
تایوانی ها 16 ژانویه سال جدید میلادی ( 26 دی) برای شرکت در انتخابات سراسری، پای صندوق های رای خواهند رفت. نظرسنجی های اولیه حاکی از حمایت گسترده مردم از حزب «ترقی خواه دموکرات (DPP)» به رهبری 'تسای اینگ وی' است. وی در صورت پیروزی در این انتخابات، به عنوان نخستین رئیس جمهوری زن تایوان شناخته خواهد شد.
حزب حاکم «کومینتانگ» به رهبری «ما یینگ جئو» در سال های اخیر روابط دو جانبه خود را با چین گسترش داده و این موضوع نارضایتی برخی گروه های سیاسی از جمله حزب «ترقی خواه دموکرات» را در بر داشته است. «تسای» پیش از این اعلام کرده بود که در صورت پیروزی حزبش در انتخابات، از اقداماتی که شکاف میان روابط دو کشور را افزایش دهد خودداری خواهد کرد؛ با این حال، پکن همچنان معتقد است که وی تهدیدی برای سیاست های چین در منطقه خواهد بود.
چین و تایوان از زمان جدایی در پایان جنگ داخلی چین در سال 1949 میلادی، روابط سردی با یکدیگر داشته اند. چین این جزیره را بخشی از خاک خود می داند.

2- آغاز به کار عملیاتی بانک سرمایه گذاری توسعه آسیا
هفته گذشته 17 عضو موسس بانک سرمایه گذاری توسعه آسیا «AIIB» به رهبری چین، هفته توافق نامه تاسیس بانک را تایید کردند و بدین ترتیب، گامی مهم در جهت عملیاتی شدن این بانک برداشته شد. اولین جلسه اعضای هیات مدیره این بانک در ژانویه امسال (دی ماه) در پکن برگزار می شود و از آن زمان، فعالیت بانک به صورت رسمی آغاز خواهد شد.
آغاز به کار رسمی بانک سرمایه گذاری توسعه آسیا که گفته می شود برای رقابت با موسسه های غربی نظیر «صندوق بین المللی پول» و «بانک جهانی» تاسیس شده است، چین را به عنوان یک بازیگر مهم در صحنه اقتصاد بین الملل مطرح خواهد کرد.
جمهوری اسلامی ایران نیز یکی از اعضای موسس این بانک است.

3- برگزاری کنگره حزبی مهم در ویتنام
اعضای حزب حاکم کمونیست ویتنام با گردهمایی در اوایل ماه ژانویه سال جدید میلادی، رهبران جدید خود را انتخاب خواهند کرد. تغییرات حزبی شامل انتخاب دبیرکل جدید، تشکیل هیات اجرایی جدید و یک کمیسیون مرکزی تازه خواهد بود.
ویتنام یکی از کشور های مهم در جنوب شرق آسیا به شمار می رود و مدعی بخش هایی از آب های دریای جنوبی چین، صحنه اختلافات میان پکن و شش کشور دیگر است.
همچنین آمریکا و ژاپن می کوشند ویتنام را برای ایجاد موازنه با چین به سوی خود جذب کنند.
گرچه تغییرات حزبی ویتنام و نتایج حاصل از این کنگره لزوما به معنای تغییر در سیاست خارجه و خط مشی این کشور نخواهد بود.

4- بالا گرفتن تنش ها در پی توافق تاریخی اخیر ژاپن و کره جنوبی
یکی از رویداد های غیرمنتظره در واپسین روز های سال 2015 میلادی، توافق تاریخی ژاپن و کره جنوبی بر سر موضوع بهره کشی جنسی از زنان کره ای در جریان جنگ جهانی دوم بود که از دیرباز به عنوان شکاف اصلی در روابط میان این دو کشور هم پیمان آمریکا شناخته شده است.
گرچه وزیران خارجه دو کشور این موضوع را «پایان یافته» و «غیرقابل بازگشت» اعلام کردند، با این حال اجرای این قرارداد به واسطه پیچیدگی های ایجاد شده پس از اعلام آن فرآیند آسانی نخواهد بود.
در وهله اول، شماری از قربانیان کره ای که هنوز در قید حیات هستند، توافق اخیر را از جانب خود مردود اعلام کردند.
از سوی دیگر، توکیو بار ها اعلام کرده است که پرداخت غرامت توافق شده تنها منوط به جمع آوری مجسمه یادبود قربانیان این حادثه خواهد بود که هم اکنون در مقابل سفارت ژاپن در کره جنوبی واقع شده است و اختلافات بر سر این موضوع همچنان به قوت خود باقی است. پیش بینی می شود در سال 2016، نیز تنش ها بر سر این توافق تاریخی ادامه داشته باشد.

5- مذاکرات صلح جامع میان هند و پاکستان
«نارندرا مودی» نخست وزیر هند در ایام کریسمس و در اقدامی پیش بینی نشده، به لاهور پاکستان سفر کرد و مورد استقبال
«محمد نواز شریف» همتای پاکستانی خود قرار گرفت و پیام روشنی از چشم انداز مذاکرات صلح میان دو کشور در سال جدید میلادی به جهانیان ارسال کرد.
این دو کشور رقیب و همسایه در سال 2015 گفت و گو های سیاسی برنامه ریزی شده برای حل و فصل اختلافات میان دو طرف را لغو کردند. با این حال در آخرین هفته های باقی مانده تا پایان سال، به یک نقطه همگرایی مشترک دست یافتند.
به دنبال دیدار نخست وزیران دو کشور، «دهلی نو» و «اسلام آباد» اکنون مشغول طرح ریزی برای دیدارهای دوجانبه در سطح وزیران در اواسط ماه ژانویه میلادی (اواخر دی) هستند که با هدف از سرگیری مذاکرات صلح جامع میان دو کشور برگزار خواهد شد.
نتیجه حاصل از این مذاکرات یکی از رویداد های مهم سال جدید میلادی به شمار می رود.

6- مذاکرات صلح با طالبان
افغانستان و پاکستان در واپسین هفته های سال 2015 گام های مثبتی در جهت گسترش روابط دو جانبه برداشتند. با موافقت اسلام آباد، مذاکرات صلح میان دولت افغانستان و طالبان از اوایل سال 2016 بار دیگر از سر گرفته خواهد شد. موفقیت یا شکست این مذاکرات تکلیف تلاش های دولت افغانستان برای مبارزه با شبه نظامیان را تعیین خواهد کرد.

7- ایجاد جامعه یکپارچه «آسه آن»
سال جدید میلادی با آغاز به کار رسمی جامعه «اتحادیه کشور های جنوب شرق آسیا» همراه خواهد بود که قرار است جامعه اقتصادی آسه آن، جامعه سیاسی-امنیتی آسه آن و جامعه اجتماعی-فرهنگی آسه آن را در بر بگیرد.
**م.م**9163**1010

انتهای پیام /*


ویدیو مرتبط :
گزارش مجله خبری از دومین رویداد ایده بازار