فرهنگی


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

استاندار حلبچه عراق وارد ایلام شد

به گزارش ایرنا، عبدالله محمد به همراه ارکان حسن مشاور وی عصر امروز یکشنبه 26 اردیبهشت وارد استان شده و با مقامات استانداری ایلام دیدار کرد.قرار است استاندار میسان، واسط، ...



نوزدهمین آئین نكوداشت محمد بهمن بیگی در شیراز برگزار شد


به گزارش خبرنگار ایرنا، منتخب مردم شیراز در دهمین دوره مجلس شورای اسلامی، شامگاه چهارشنبه در این آئین، ضمن قدردانی از برگزار كنندگان این مراسم گفت: ما عشایر نباید بهمن بیگی را محدود و محصور به عشایر كنیم چرا كه محمد بهمن بیگی یك سرمایه ملی و متعلق به تمام مردم فارس، شیراز و كشور است.
بهرام پارسایی افزود: همه ما وظیفه داریم كه با برگزاری چنین آئین هایی نام و خاطره بزرگان و افراد تاثیرگذار مانند محمد بهمن بیگی را گرامی بداریم و سازمان ها و ادارات خصوصا مجموعه هایی كه بودجه فرهنگی در اختیار دارند مانند شهرداری و معاونت فرهنگی آن و اداره ارشاد باید از اینگونه حركت ها حمایت كنند.
وی بیان كرد: معاونت فرهنگی شهرداری بودجه هایی را در جاههایی هزینه می كند كه اگر در چنین برنامه هایی هزینه كند به مراتب ارزشمندتر و تاثیرگذار تر خواهد بود.
پارسایی گفت: شبكه های ملی صدا و سیما در كشور مستنداتی را بارها و بارها در مورد بهمن بیگی پخش كرده اند اما انسان تاسف می خورد كه وی در شهر و دیار خود غریب واقع شده است.
منتخب مردم شیراز در دهمین دوره مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بزرگان شهر و دیار ما از گذشته تا امروز هیچ نیازی به ما و شهر ندارند بلكه ما و شهرما به آنها نیاز داریم.
وی ادامه داد: اگر شیراز امروز به عنوان مهد فرهنگ و ادب و هنر شناخته می شود به واسطه وجود همین مفاخر است.
پارسایی افزود: آرامگاه محمد بهمن بیگی امروز در شهر شیراز نباید اینگونه مظلوم باشد، بنده به عنوان نماینده منتخب مردم شیراز كه حماسه حضور آنها در دو انتخابات اخیر جای سپاس و قدردانی بسیار دارد، از تمام سازمان ها و دستگاههای ذی ربط می خواهم كه اینگونه مسائل را جدی بگیرند چرا كه این به نفع شهر خواهد بود و هرچه به آنها بها دهیم جایگاه معنوی شهر را ارتقا داده ایم.
او بیان كرد: چرا گردشگری كه به شیراز می آید نباید بداند كه در این شهر آرامگاه فردی به نام محمد بهمن بیگی است كه از سوی یونسكو به او لوح تقدیر داده شده است.
وی افزود: به عنوان منتخب مردم شیراز به همراه سه منتخب دیگر مردم این كلانشهر و با همكاری مسئولان اجرایی و امنیتی استان، می كوشیم كه بتوانیم مقبره ای در شان محمد بهمن بیگی بنا كنیم.
پارسایی افزود: در زمان حضورم در شورای شهر شیراز پیشنهاد دادم كه نام یكی از معابر شهر به نام پرفسور خدادوست نامگذاری شود و امروز نیز اعلام می كنم كه می شود نام یكی از فرهنگسراهای این شهر را به نام محمد بهمن بیگی نامگذاری كرد.
** اندیشه بهمن بیگی متعلق به نظام معرفتی آفرینش است
در این مراسم دكتر مجید اسكندری استاد دانشگاه گفت : اندیشه شادروان محمد بهمن بیگی بنیانگذار تعلیمات عشایر ایران متعلق به گروه خاصی نبوده بلكه به نظام معرفتی آفرینش و بزرگان هنر و ادب تعلق دارد .
وی با اشاره به فرازی از سخنان بهمن بیگی كه می گوید :آنچه موجب شد تا برخلاف مصلحت اندیشی ها راه آموزش را برگزینم تعلیم و تربیت عاشقانه سعدی بود اظهار داشت : بهمن بیگی ریزه كار سفره بزرگان هنر و علم و معرفت بود و به همین دلیل بوده كه فارغ از هر گونه ارزش گذاری برای عنوان ها به مردم عشق می ورزیده است .
اسكندری با اشاره به توصیه های مصلحت اندیشانه اقوام و خویشان كه بهمن بیگی را با استعداد ویژه اش تشویق به رفتن به دنبال عنوان و جایگاه دیگری جز تعلیم و تربیت می كردند ، اظهارداشت : وی تسلیم این مصلحت اندیشی های زودگذر نشد و از آنجا كه عاشق پاكباز و دیگر خواه و در یك كلام مبتلای عشق بود ، راه تعلیم و تربیت آن هم در میان محرومترین قشر جامعه را برگزید.
این استاد دانشگاه گفت : بهمن بیگی معشوقی داشته به نام لیلی كه آن لیلی فرهنگ و دانش بوده و در واقع از آنجا كه وی عاشق فرهنگ و هنر این مملكت بوده در انتخاب هدف و پیمودن راه ، مجنون نصیحت ها و مصلحت اندیشی ها نمی شود.
وی گفت : هر چند صرافان گوهر ناشناس مدتی بهمن بیگی را نشاختند و او را به چاه زمان انداختند ولی طولی نكشید كه بزرگان جامعه پی برد ند كه تعلیم و تربیت بهمن بیگی ادامه رسالت انبیا الهی و نفس كشیدن های وی را ستایش و سپاس از آفریینده دانستند.
این ادیب و استاد برجسته دانشگاه ادامه داد: اگر در دنیا اندیشه و تفكر بهمن بیگی گسترده شود بدون شك ما دیگر جنگ و اختلاف نخواهیم داشت .
در این آئین همچنین به رسم سال های گذشته، نشان یادمان محمد بهمن بیگی به نوذر فریدونی از معلمان مدارس عشایری اهدا شد.
زنده یاد استاد محمد بهمن بیگی بنیانگذار آموزش عشایر در ایران و از ایل قشقایی در شهرستان فیروزآباد استان فارس بود، كارش را از سال 1331 به تنهایی آغاز كرد و در طول 28 سال مدیریت بر اداره آموزش عشایر ایران بیش از 10 هزار معلم را تربیت كرد.
وی موسسات مختلف مانند دبیرستان شبانه روزی عشایری شیراز، مركز آموزش فنی و حرفه ای عشایر دختران و پسران، موسسه تربیت مامای عشایر و مركز تربیت روستا پزشك و دامپزشك را بنیان گذاشت.
وی توانست نخستین جایزه فرهنگی یونسكو را در سال 1353 به دلیل پیكار با بیسوادی دریافت كند. از او پنج اثر با عناوین «بخارای من، ایل من»، «اگره قره قاج نبود»، «به اجاقت قسم»، «طلای شهامت» و «عرف و عادت در عشایر فارس» منتشر شده است.
شاگردان و علاقمندان به محمد بهمن بیگی بیش از دهها كتاب ، مستند و فیلم از ایشان نوشته و یا تهیه كرده اند كه در بازار نشر انتشار یافته و یا از طریق سیمای جمهوری اسلامی در چندین نوبت پخش شده است .
براساس این گزارش هر ساله در روز معلم دوستداران و دانش آموختگان مدارس عشایری به صورت خودجوش ضمن حضور بر روی آرامگاه ایشان ،آیین نكوداشتی را به پاس زحمات این معلم بزرگ و تلاشگر برگزار می كنند .
محمد بهمن بیگی یازدهم اردیبهشت سال 1389 در شیراز درگذشت.
6122/ 5054

انتهای پیام /*


ویدیو مرتبط :
…خاکسپاری محمد بهمن بیگی در شیراز