فرهنگی


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

استاندار حلبچه عراق وارد ایلام شد

به گزارش ایرنا، عبدالله محمد به همراه ارکان حسن مشاور وی عصر امروز یکشنبه 26 اردیبهشت وارد استان شده و با مقامات استانداری ایلام دیدار کرد.قرار است استاندار میسان، واسط، ...



ساختار تولید درایران اجازه تولیدمشترک را نداد/ نمایش فیلم با موضوع مقاومت در 150 کشور


به گزارش خبرنگار سینما و تئاتر فارس، محمد خزاعی از چهره های آشنا در عرصه فرهنگ و هنر و است که علاوه بر تهیه کنندگی در سینِما در حوزه‌های مدیریتی هم نامی شناخته شده است. دبیری چند دوره متوالی جشنواره مقاومت را برعهده دارد . او با حضور در خبرگزاری فارس برای نخستین بار از برنامه های جشنواره مقاومت و بخش های مختلف جشنواره همچنین فعالیت های جشنواره در حوزه بین الملل سخن گفت. او در این نشست به انتقادات مطرح شده توسط برخی از رسانه‌ها درباره حوزه بین‌الملل جشنواره مقاومت  پاسخ گفت که در ذیل می‌آید.   

با توجه به بخش های مختلفی که در جشنواره دنبال می کنید به نظر می رسد جشنواره کارکرد فراتری یافته است.

جشنواره های مختلف را برگزار کردم، معتقدم برخی از جشنواره‌ها دیگر به یک جشنواره سینمایی محدود نمی‌شوند کارکردهای دیگری در فضای فرهنگی داخلی وخارجی دنبال می‌کنند. جشنواره فیلم مقاومت هم به این شکل است. برگزاری جشنواره و شناسایی برترین‌ها و تشویق و ترغیب و کشف استعدادها قسمتی از جشنواره است زیرا اهمیت موضوع بسیار است. تلاش داریم در جذب هنرمندان منطقه آنگونه که بضاعت و توان ما است فعالیت کنیم.

جشنواره مقاومت صرفاً برگزاری جشنواره نیست/ باید از فیلمسازان منطقه حمایت کرد

 

یکی از اهداف جشنواره ها استعدادیابی است آیا در جشنواره مقاومت این اتفاق رخ داده است؟

هم استعداد یابی صورت گرفته است و هم حمایت کردیم . در چهار سال گذشته فیلمسازانی از کشورهای منطقه دعوت شدند که فیلمسازان بنامی نبودند اما جوانان مستعدی بودند که آثار خوبی را ساختند موضوعاتی را پیشنهاد کردیم که برای کار بعدی در دستور کار قرار دهند، این جوانان که در کشورهای دیگر فعالیت می‌کنند امکان بهتری برای ساخت آثار دارند به همین دلیل راحت‌تر می‌توانند کار کنند.

جشنواره مقاومت صرفا برگزاری نیست. احساس می شود باید از فیلمسازان منطقه حمایت شود و این حمایت در حد توان بنیاد فرهنگی روایت است. خروجی این کار ممکن است ساخته شدن ده فیلم با موضوعات مختلف از کشورهای دیگر است.

چقدر به ساخت فیلم ها توسط فیلمسازانی که حمایت می شود نظارت صورت می گیرد؟

از روز اول که طرح ارایه می شود، خوانده شده و اگر پیشنهادی وجود داشته باشد به آن ها داده می شود اما در مرحله ساخت نظارتی صورت نمی گیرد. روی خروجی فیلم هم که آماده شده است نظراتی اگر وجود داشته باشد داده می شود.

بعد از آماده سازی فیلم مواردی وجود داشته که فیلمساز دوباره بخش هایی را به آن اضافه کرده باشد؟

بله راش هایی به کار اضافه می‌شود.

هزینه هتل برای مهمانان در خارج از کشور ندادیم/ حق ماموریت ندادیم

یکی از کارهای جشنواره مقاومت برگزاری هفته فیلم در کشورهای دیگر است، چقدر این نمایش ها دستاورد به همراه دارد؟

سالها از انقلاب ایران گذشته است چقدر فیلم با مضامین موضوعات انقلاب در خارج از کشور نمایش داده شده است؟ با این تعاریف که فیلم های با مضامین انقلاب استقبال نمی شود از سوی دیگر مخاطبین خارجی فیلم های استراتژی و انقلاب ما را نمی فهمند. و به این بهانه به ما انتقاد می کنند. مهمانان ما در کشورهای خارجی همیشه در رایزنی ها استراحت می کردند و می خوابیدند زیرا ما هزینه هتل نداشتیم . حتی اعتراض می کردند و ما هم می گفتیم ما همین گونه عمل می کنیم . سالن سینما را از طریق رایزنی می گرفتیم . در نهایت ما بلیت مهمانان را تهیه می کردیم. حتی حق ماموریت به هیچ کس  ندادیم.

مخاطب خارجی با سینمای آرمانی ما آشنا می شود

چقدر در  کشورهای خارجی  مخاطب داشتیم؟

این به نحوه اطلاع رسانی ما برمی گردد که متاسفانه به آن توجه نکردیم. کنیا به لحاظ فرهنگی بسیار خاص است وقتی به کنیا رفته بودیم سالن نمایش فیلم پر از جمعیت بود و با حضور وزرا و تعدادی شخصیت ها نمایش انجام شد. مخاطب با یک جنس از سینمای ما آشنا می شود که سینمای آرمانی ما است حداقل نگاه انقلاب و نگاه استراتژی ما در این فیلم ها وجود دارد. شاید در داخل کشور درباره برخی از فیلم ها بحث داریم اما همین فیلم ها در خارج از کشور بازخورد مثبت خودش را دارد. در پایان نمایش تحلیل می کنند و درباره  جنگ ما صحبت می کنند

جلسات پرسش و پاسخ هم تشکیل می شد؟

بله هم جلسه پرسش و پاسخ داشتیم هم خبرنگاران درباره فیلم ها صحبت می کردند. می گفتند برای اولین بار می بینیم در جنگ شما چه اتفاقی افتاده نگاه ما به جنگ شما نگاه تبلیغی رسانه ای بوده که به ما ارایه شده است. در ترکیه شاهد بودم وزیر ارشاد و مدیرکل سینمایی بعد از افتتاحیه قصد ترک سالن داشتند من خواستم بخشی از فیلم را ببینند . تا پایان فیلم در سالن ماندند و در انتهای گفتند یک فیلم عالی از سینمای ایران دیدیم.

تاثیرگذاری جریان فرهنگی انقلاب در خارج از ایران

 

چه فیلمی در سالن ترکیه به نمایش درآمد که مورد توجه مقامات آن کشور قرار گرفت

فیلم «کودک و فرشته». در جشنواره فیلم فجر از کنار این فیلم گذشتند اما برای مخاطب بین الملل این صحنه های انسانی بسیار جذاب بود. دو سه خانم گریه می کردند. من گفتم چه چیزی باعث گریه شد گفتند تا به حال از جنگ ایران شناخت نداشتیم و نمی دانستیم چه اتفاقی افتاده است این صحنه ها را که دیدیم متحول شدیم. تاثیرگذاری این جریان فرهنگی در خارج از مرزهای ما همان بحث صدور انقلاب، افکار و ایدئولوژی انقلاب است.

مشکلات اقتصادی مانع از برگزاری هفته فیلم در خارج از کشور

چرا امسال این فضا را در خارج از ایران دنبال نمی کنید؟

یکی از دلایل آن مشکلات مالی است. سازمان فرهنگ و هنر ارتباطات اسلامی هم دچار مشکل اقتصادی است . این سازمان در برگزاری هفته های فیلم به صورت جدی مانند دوره های گذشته نمی توانیم مشارکت کنیم علیرغم اینکه سازمان در برخی از کشورها شاید بتوان گفت که ضعیف‌ترین هفته های فیلم را برگزار کردند که اصلا استاندارد نیست. برخی اوقات در سالن معمولی دانشگاه هفته  فیلم برگزار کردند . اما در قزاقستان یک سالن سینما اجاره کردند یا در روسیه در موزه جنگ نمایش فیلم داشتند که جمعیت زیادی از فیلم استقبال کردند. در قزاقستان جمعیت زیادی حضور داشتند و تعدادی از مخاطبان از پشت در سالن بر می گشتند. مشکلات اقتصادی باعث شده است که هفته های فیلم بدون تیزر و تبلیغات برگزار شود.

هفته های فیلم قرار نبود جریان سازی کند/ مخاطب خارجی مبانی و تفکر جدیدی را دنبال می کرد/ساختار تولید در سینما اجازه تولید مشترک نداد

چگونه کشورها را برای نمایش فیلم های مقاومت انتخاب می شد، قزاقستان که اشاره کردید ویزا به سختی می دهد.

برخی از کشورها را سازمان پیشنهاد می‌داد. پیشنهاد هم براساس فعالیت های رایزن ها در کشورهای مختلف بود. یک سری کشورها جزء برنامه های ما بود مثل سوریه، لبنان، عراق‌، روسیه، افغانستان یا بوسنی هرزگوین که موفق به این کار نشدیم. ما در طول این سالها 47 هفته فیلم برگزار کردیم. هر اثر هنری که بفرستیم تاثیر خودش را خواهد گذاشت. در حد خودش بازخورد خوبی داشت قرار نبود نگاه را تغییر دهد و یا جریان سازی کند. آثاری که برای ما ارزش استراتژیک داشت و درباره انقلاب و ایدئولوژی انقلاب بود در کشورهای دیگر مورد استقبال قرار گرفت. به این نگاه احترام می گذاشتند، می دیدند و تحلیل می کردند. کار سطحی یا قصه ای اجتماعی که در اطراف خودشان آن را تجربه کرده بودند را نمی‌دیدند. یک مبانی و تفکر جدیدی را می دیدند و دنبال می کردند که برایشان ارزشمند بود. هفته های فیلم یک حرکت خوبی بود که بازخورد خوبی داشت از سویی منجر به تولید مشترک می شد که ساختار ما دچار مشکل بود. آقای انزور برای فیلم جدیدش (درباره داعش) فیلمنامه اش را برای ما فرستاد، دو جلسه با عواملش در لبنان داشتیم، فیلمنامه را به خاطر این که بتوانیم با ایشان کار کنیم چهار بار بازنویسی کرد اما در نهایت به تولید مشترک منجر نشد.

جشنواره با موضوع مقاومت در منطقه بسیار کم است/ نگاه داخلی با نگاه بین الملل بسیار متفاوت است

چه دلیلی باعث شد تا این تولید مشترک شکل نگیرد

دلایل مختلفی وجود داشت. نگاه داخلی ما با نگاه بین المللی بسیار متفاوت است . برای رسیدن به مفهوم مشترک در جاهایی مشکلاتی داریم . در هفته های فیلم و جشنواره ها زمینه های تولید مشترک ایجاد می شود. در کرمان جشنواره برگزار می شد فیلمسازان مدعو پیشنهاد دادند صندوقی درست کنیم تا از تولید آثار درباره مقاومت حمایت شود. اگر رصد کنید خواهید دید جشنواره با موضوع مقاومت در کشورهای منطقه بسیار کم است. مدتی جشنواره الجزیره به دنبال مستندهای انقلابی بود بعد نگاهشان تغییر کرد. جشنواره دمشق تعطیل شد. جشنواره عراق آنگونه که قبلا برگزار می شد دیگر


ویدیو مرتبط :
ترکیه اجازه ورود به خبرنگاران روسیه به کشور را نداد