فرهنگی


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

استاندار حلبچه عراق وارد ایلام شد

به گزارش ایرنا، عبدالله محمد به همراه ارکان حسن مشاور وی عصر امروز یکشنبه 26 اردیبهشت وارد استان شده و با مقامات استانداری ایلام دیدار کرد.قرار است استاندار میسان، واسط، ...



عقل در اسلام رسیدن به اعتقاد است


به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران تسنیم «پویا» ، حجت الاسلام حسین تقوی روز چهارشنبه در مراسم رونمایی کتاب «باورهای بنیادین در اسلام و مسیحیت» در سالن یاس بیست و نهمین نمایشگاه بین المللی کتاب اظهار کرد: در تمام ادیان سه پرسش مطرح است که یکی مبداً یعنی توحید، دیگری. منتهی یعنی معاد و دیگر اینکه چرا در دنیا هستیم که مربوط به انسان شناسی و وحی و نبوت است.

این کارشناس ادیان با اشاره به ضرورت فلسفه شریعت، گفت: انسان ها سبک زندگی خود را باید بر اساس باور به خدا تنظیم کنند ولی مسیحیان اعتقادی به این موضوع ندارند.

وی با تقسیم مباحث مطرح شده در این کتاب به مباحث درون دینی و برون دینی به موضوع تثلیث در مسیحیت اشاره کرد و گفت: مسیحیان توحید را قبول دارند و در عین حال به سه خدای متمایز ایمان می آورند ولی وقتی تثلیث را از دورن کتاب های مقدس طلب می کنیم هیچ سندی ارائه نمی دهند.

تقوی با بیان اینکه در مسائل بنیادی نمی توان به صورت تقلیدی بحث کرد، افزود: در این مسائل باید خود را مجاب کرد. لذا در این کتاب با دو روش به مباحث مورد نظر پرداخته ایم که یکی پیدا کردن تناقضات در متون دین مسیح را پیدا کرده ایم و از طرف دیگر مباحث عقلی را بیان کرده ایم.

وی با اشاره به قاعده انصاف گفت: در آموزه های دینی به ما تاکید شده که اهل انصاف باشیم و نوشته های ما در این کتاب به معنی تقابل با مسیحیان نیست و فقط به طرح مباحث علمی پرداخته ایم و همان گونه که در انجیل آمده، دشمنان تان را دوست داشته باشید در روایات اهل بیت نیز سفارش شده اگر ستم به ما شد از آن بگذریم.

سهیل اسعد اندیشمند مسلمان شده آرژانتینی در این نشست نیز با اشاره به سابقه 20 ساله زندگی خود در منطقه آمریکای لاتین گفت: مساله مهم در اعتقادات ادیان مربوط به ایمان افراد است ولذا عقل و عقلانیت و نقش آن در باورهای انسان مهم ترین تفاوت های اسلام و مسیحیت است.

وی افزود: مسیحیان بعد از عقل به موضوع ایمان می پردازند به عبارتی دیگر وقتی از نظر عقلی نمی توانند مساله ای را ثابت کنند آن را جزو ایمان می دانند در حالی که در اسلام ادراک حقایق و یقین مطرح می شود.

این اندیشمند آرژانتینی افزود : عقل در اسلام رسیدن به اعتقاد است ولی در مسیحیت ابتدا ایمان مطرح است و بعد به عقل پرداخته می شود.

وی ایمان از دیدگاه علامه طباطبایی را برشمرد و گفت: ایمان ما یک مفهوم بسیار وسیع تری دارد چون جدا از التزام به عمل و مسوولیت و تکلیف نیست.

وی دومین تفاوت ایمان در اسلام و مسیحیت را ارتباط ایمان با عمل دانست و گفت: در مسیحیت نگاه به ایمان بدون تکلیف است.

اسعد افزود: تفاوت های اصلی اسلام با مسیحیت موضوع وحی در مقابل الهام است. تفاوت قرآن با کتاب مقدس مسیحیت این است که ما معتقدیم کلام خدا توسط فرشته وحی بر پیامبر نازل می شده ولی در مسیحیت الهام مطرح است.

وی با بیان اینکه قرآن فصل الخطاب است گفت: الهام مسیحی مشتق از برخی مسائل شخصی حواریون و پیروان عیسی است. طی چند قرن مشغول نوشتن کتاب های متعددی شدند.

کتاب باورهای بنیادین در اسلام و میسحیت به مباحثی همچون قرآن و عهدین، توحید در اسلام و مسیحیت، وحی و نبوت در اسلام و مسیحت، شریعت در اسلام و مسیحیت، نجات در اسلام و مسیحیت، موعود در اسلام و مسیحیت و معاد در اسلام و مسیحیت آمده است.

این کتاب به همت کانون اندیشه جوان وابسته به پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی منتشر شده است.

انتهای پیام/


ویدیو مرتبط :
جایگاه عقل در رسیدن به حقایق