فرهنگی


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

استاندار حلبچه عراق وارد ایلام شد

به گزارش ایرنا، عبدالله محمد به همراه ارکان حسن مشاور وی عصر امروز یکشنبه 26 اردیبهشت وارد استان شده و با مقامات استانداری ایلام دیدار کرد.قرار است استاندار میسان، واسط، ...



سازمان جهاني بهداشت: آمار قربانيان سل ازايدز پيشي گرفت


ايرنا/ سازمان جهاني بهداشت با انتشار گزارشي از بيماري هاي عفوني در جهان اعلام کرد که براي نخستين بار مرگ و مير بيماري سل از ايدز پيشي گرفته است.

به گزارش هلث، در اين گزارش آمده است که در سال 2014 هر يک از دو بيماري بيش از يک ميليون نفر را به کام مرگ فرستادند، اما دليل مرگ يک سوم از بيماران مبتلا به ايدز نيز آلودگي به باسيل سل بود.سل يا توبرکلوز از قديمي ترين بيماري هاي عفوني است و ابتلا به آن تا شش دهه پيش به معناي حکم اعدام بود در سال 1947 و با ورود استرپتومايسين به بازار دارويي، مرگ و مير سل 90 درصد کاهش يافت.
اما در چند سال اخير سازمان جهاني بهداشت نسبت به بازگشت دوباره سل و همه گيري آن هشدار داده و در گزارش امسال خود که چند روز پيش منتشر شد مي گويد: چنانچه بودجه 3 ميليارد دلاري و فعاليت هاي ضروري کنترل بيماري فراهم نشود، سل دوباره به معضل بهداشتي تبديل مي شود.
دکتر ماريو راويگليون از سازمان جهاني بهداشت مي گويد:اين غير قابل قبول است که هر روز 4400 نفر در جهان، از سل که يک بيماري قابل درمان است بميرند.
90 درصد از بيماران مبتلا به سل يا توبرکلوز با آنتي بيوتيک هاي موجود درمان مي شوند. درمان بايد با 2 تا 3 دارو آغاز و 6 تا 9 ماه ادامه يابد و بعضي بيماران لازم است، تا 18 ماه يکي از داروها را ادامه دهند.
اما 10 درصد از بيماران مبتلا به سل به زنجيره هاي ميکروبي مقاوم به درمان آلوده هستند. خطر مرگ دراين افراد بسيار زياد است و تقريبا يکي از هر دو نفر آنها مي ميرند. اين ميزان مرگ و مير فقط با تب خونريزي دهنده ابولا قابل مقايسه است.
دکتر آريل پابلوس مندس از آژانس توسعه بين المللي آمريکا مي گويد: ميکروب سل مقاوم به درمان، مثل ويروس ابولايي است که بال هم دارد چون برخلاف ابولا، به راحتي و با يک عطسه و سرفه و در محيط هاي شلوغي مثل اتوبوس و قطار و مدرسه و اداره از فردي به فرد ديگر سرايت مي کند و به همين دليل، يک تهديد بزرگ جهاني است.
با آغاز سال 2016 ميلادي يعني تا 2 ماه ديگر، سازمان جهاني بهداشت، عمليات ويژه اي را براي پايان دادن سل در جهان آغاز خواهد کرد.
دکتر اريک گوسبي فرستاده ويژه سل در سازمان ملل متحد مي گويد: کاهش 47 درصدي مرگ ناشي از سل که در ابتدا اتفاق افتاد، به دليل سخت کوشي کارکنان بهداشتي بود و پيام آن اين است که تلاش بيشتر مي تواند بروز بيماري را کنترل و مرگ و مير آن را کاهش دهد.
به گفته اريک گوسبي جهان در آغاز راه درک يک خطر بزرگ، يعني بازگشت سل است. سازمان جهاني بهداشت اميدوار است که مشارکت کشورها با هدف حذف بيماري افزايش يابد.


ویدیو مرتبط :
طبق آمار سازمان بهداشت جهانی نیمی از دیابتی ها در کشور از بیماری خود بی خبراند