فرهنگی


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

استاندار حلبچه عراق وارد ایلام شد

به گزارش ایرنا، عبدالله محمد به همراه ارکان حسن مشاور وی عصر امروز یکشنبه 26 اردیبهشت وارد استان شده و با مقامات استانداری ایلام دیدار کرد.قرار است استاندار میسان، واسط، ...



تلاش‌های مستمر در توسعه گردشگری دفاع مقدس برای آشنایی گردشگران خارجی با مناطق عملیاتی


به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، همایش ملی میراث فرهنگی دفاع مقدس با حضور سلطانی‌فر معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، سردار بهمن کارگر رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، سردار خداکرمی رئیس پژوهشگاه دفاع مقدس و جمعی از فعالان این حوزه صبح امروز برگزار شد.

سلطانی‌فر معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در ابتدای این مراسم گفت: هشت سال دفاع مقدس یکی از غرور آفرین‌ترین دوران تاریخ سیاسی معاصر ایران است. ارزش دستاوردهای این حماسه به قدری وسیع و عمیق است که مدت‌ها باید از آن نوشت و تجربیات آن را به مرزهای مختلف منتقل کرد. تاریخ سیاسی معاصر کشور در دو قرن اخیر نشان می‌دهد که هرجا کشور با یک قدرت خارجی وارد جنگ نظامی شده است. در پایان آن بخش‌های وسیعی از کشور را از دست داده‌ایم و آنچه در خاطره ملت ایران در مورد دو قرن گذشته وجود دارد، شکست‌های مستمر و سرافکندگی برای یک ملت بزرگ و با فرهنگ بوده است.

وی افزود: حدود 200 سال گذشته در جنگی که بین ایران و روس شکل گرفت قرارداد گلستان منعقد شد. همچنین 13 سال بعد از آن جنگ دیگری میان همین کشورها اتفاق افتاد و اساس قرارداد ترکمنچای بسته شد. در اثر این دو جنگ بزرگ حدود 40 درصد از خاک کشور به تصرف دشمن درآمد. دوره پهلوی اول نیز اگر چه ما وارد جنگ تازه‌ای نشدیم اما در خلال جنگ جهانی از بخش شمالی کشور به تصرف شوروی سابق و از بخش جنوبی کشور به تصرف انگلستان درآمدیم. در مقطع دیگری ایران برای جلوگیری از سقوط کشور شوروی سابق و مسکو معبری برای انتقال سلاح و مهمات شد.

 رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ادامه داد: در سال‌های نزدیک به پیروزی انقلاب اسلامی در زمان پهلوی دوم وقتی بود که کشور ما به آمریکا وابسته بود و به لحاظ جنگ افزار نظامی شرایط به گونه‌ای بود که سلاح‌ها اول به اسرائیل و بعد به ایران داده می‌شد و در آن زمان ایران را کانون امن و مهمی برای منافع خود به شمار می‌آوردند اما در مقطع دیگری می‌بینیم که وقتی وارد درگیری‌های مرزی با عراق شدیم دیگر از هیچ دستاوردی در حوزه جنگ افزار نظامی خبری نشد.

سلطانی‌فر در بخش دیگری از سخنان خود به اتفاقات جنگ تحمیلی اشاره کرد و افزود: آمارها نشان می‌دهد در دوره‌ای یک ماهه حدود 15 هزار کیلومتر مربع از خاک کشور به اشغال عراق درآمد. بسیاری تصور می‌کردند امکان بازپس‌گیری مناطق اشغال شده در صحنه جنگ نیست و باید این اتفاق با تحرکات سیاسی به نتیجه برسد. اما درایت و مدیریت امام راحل و حضور گسترده مردم حماسه‌های عظیمی را در این راستا بوجود  آورد که هنوز زوایای بسیاری از آن بازگو نشده است.

وی به وضعیت کنونی کشور ایران در میان دیگر کشورهای اسلام اشاره کرد و گفت: اگر امروز ما در منطقه کشوری امن در میان ده‌ها کشور ناامن زندگی می‌کنیم باید بدانیم که این امنیت به برکت دستاوردهای هشت سال دفاع مقدس رقم خورده است. اگر این دستاوردها نبود تهدیداتی که در خلال سال‌های تحریم برعلیه ما انجام شده بود عملی می‌شد چه تهدیدهای نظامی از جمله این تهدیدات به شمار می‌آمد و ممکن بود کشور مورد تجاوز قرار بگیرد.

معاون رئیس جمهور یادآور شد: اگر ما موفق شدیم تا در صحنه‌ای نابرابر و نزاع سیاسی و مذاکرات 1+5 به پیروزی برسیم و ضمن حفظ حقوقی هسته‌ای تحریم‌ها را از میان برداریم به برکت هشت سال دفاع مقدس بود که پیروزی‌های مستمری در حوزه سیاسی به خصوص در مورد مذاکرات 1+5 اتفاق افتاد و بی‌شک این امر بدون مدیریت رهبری تدابیر رئیس جمهور و درایت تیم مذاکره کننده ممکن نبود. اگر وزیر امور خارجه ما امروز می‌گوید یک ایرانی را تهدید نکنید به پشتوانه دفاع مقدس است.

سلطانی‌فر به دیداری که در 5 خرداد 94 با رئیس جمهور اتفاق افتاد اشاره کرد و گفت: طی دیدار ما با رئیس جمهور گزارشاتی مبنی بر فعالیت‌های سازمان به ایشان ارائه شد و رئیس جمهور نیز تأکیدات بسیاری بر اینکه ارزش‌های دفاع مقدس را به عنوان میراث معنوی کشور بدانیم داشتند. همچنین پایگاه پژوهشی دفاع مقدس در گروه‌های پژوهشی این مجموعه تشکیل شد که با تفاهمی که با بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس  بسته شده است، می‌توانیم کارهای مشترک بسیاری انجام دهیم.

وی خاطرنشان کرد: سازمان میراث فرهنگی می‌تواند با همکاری بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس فعالیت‌های مفید و موثری در این حوزه انجام دهد. ما در بخش گردشگری دفاع مقدس نیز راهیان نور را پشتیبانی کرده و به زوایای مختلف آن می‌پردازیم. خود را ملزم می‌دانیم تا تلاش‌های مستمری در توسعه گردشگری دفاع مقدس داشته باشیم تا گردشگران خارجی بتوانند در مناطق وسیع عملیاتی بیشتر با ارزشهای دفاع مقدس آشنا شوند. متقاضیان بسیاری در میان گردشگران خرجی وجود دارد که برای بازدید از مناطق عملیاتی داوطلب هستند.

انتهای پیام/


ویدیو مرتبط :
حضور ورزشکاران در مناطق عملیاتی دفاع مقدس