سرگرمی


2 دقیقه پیش

دانلود بازی اندروید

اندروید (از یونانی: به معنای مَرد، انسان، شبه آدم یا رُبات (آدم آهنی))، (به انگلیسی: Android) یک سیستم عامل همراه است که گوگل برای تلفن‌های همراه و تبلت‌ها عرضه می‌نماید و ...
2 دقیقه پیش

بازی اکشن-ماجرایی اسطوره های کوچک/ Pocket Legends

آخرین خبر/ Pocket Legends یکی از جذاب ترین بازی های آنلاین اکشن و سرگرم کننده برای سیستم عامل اندروید است. باید اشاره کرد که این بازی، اولین و بهترین بازی کمپانی MMO است که موفقیت ...



تالاب میقان پا در راه ارومیه می گذارد


تالاب میقان یكی از تالاب ‌های مهم ایران است كه در استان مركزی و در ۱۵ كیلومتری شمال شرقی اراك و جنوب غربی داوودآباد قرار گرفته است.این تالاب به علت ویژگی ‌های بوم ‌شناسی خاصی كه دارد سالانه تعداد زیادی از پرندگان مهاجر را در خود جای می‌ دهد كه برجسته ترین آنها درناهای خاكستری هستند.
پوشش گیاهی منطقه بیشتر از نوع گیاهان شورپسند یا هالوفیت بوده كه از این نظر نیز تالاب یكی از ذخیره گاه های مهم گیاهان شور كشور به شمار می ‌رود. علاوه بر پرندگان، گونه‌های پستانداران، آرتمیا و انواع جلبك‌ آب شور از دیگر جانداران تالاب و محیط اطراف آن هستند.
تالاب میقان دارای بزرگترین منبع سولفات سدیم در كشور است كه برداشت بی رویه و غیراصولی آن، تالاب را به كام مرگ نزدیك كرده است و كارشناسان معتقدند در صورت خشك شدن تالاب میقان علاوه بر گرد و غبارهای نمكی ، گرد و غباری با منشا انواع آلودگی ها از جمله سولفات سدیم مردم منطقه را تهدید می كند.
محسن سلیمانی روزبهانی مدیر طرح حفاظت از تالاب های ایران به خبرنگار علمی ایرنا گفت: تالاب میقان جزو تالاب هایی است كه در طرح حفاظت مدیریت آمده است و در حال تدوین برنامه جامع مدیریت آن هستیم.
وی به معدن سولفات سدیم در تالاب میقان اشاره كرد و افزود: معدن سولفات سدیم سال های زیادی است در تالاب میقان وجود دارد و بهره برداری ناپایدار از معادن داخل تالاب نیز اتفاق می افتد در حالی كه هیچ برنامه جدی برای بهره برداری اصولی و منطقی آنها وجود ندارد.
مدیر طرح حفاظت از تالاب های ایران اظهار كرد: همچنین این بهره برداری هم كمكی به چرخه حفاظت تالاب نمی كند و جریان آبهای زیر زمینی و اكوسیستم تالاب را نیز تا حد زیادی تحت تاثیر قرار داده است.
وی تاكید كرد: بهره برداری بی رویه از این معادن موجب شده تا تعادل اكوسیستم در منطقه به هم بخورد كه تبعاتی برای تالاب و حاشیه نشینان آن داشته است زیرا هیچ وقت الگوی حفاظتی و بهره برداری پایدار نداشته است.
سلیمانی اظهار كرد: تالاب میقان میزبان تعداد زیادی درنای خاكستری است كه این مساله یكی از ویژگی های بارز این تالاب است، بر این اساس مشخص است اگر تالاب حفظ نشود قطعا تعداد زیادی درنا را از دست خواهیم داد.
وی ادامه داد: تالاب میقان یكی از تالاب های طرح جامع حفاظت از تالاب ها است از این رو در حال تدوین برنامه جامع مدیریت برای آن هستیم كه در مراحل پایانی قرار دارد كه امیدواریم تا سه ماه آینده در شورای برنامه ریزی استان مركزی تصویب و وارد فاز عملیاتی شود تا بر اساس آن كارهای مرتبط با تالاب پیش رود.
سلیمانی افزود: در برنامه جامع مدیریت تالاب میقان به لزوم بازنگری شیوه های بهره برداری از معادن این تالاب تاكید شده تا بررسی های جدی بر روی آنها انجام شود كه نتیجه آن می تواند منجر به تعطیلی بهره برداری از معادن و یا تغییر شكل كار در روند بهره برداری شود.
وی اظهار كرد: واقعیت این است كه اگر تالاب میقان خشك شود منشا بسیاری از انواع آلاینده ها خواهد بود و فقط صحبت گرد و غبار نمكی نیست بلكه یك سری املاح معدنی دارد كه مشكلاتی را برای منطقه به وجود خواهد آورد.
سلیمانی افزود: مشكل دیگر تالاب میقان تخلیه انواع پساب ها در آن است زیرا مدت زیادی پساب های زیادی در آن تخلیه شده و محل دپوی انواع آلاینده ها شده است كه در صورت خشك شدن اگر بادی جدی در منطقه رخ دهد علاوه بر گرد و غبار های نمكی و عادی انواع آلاینده ها نیز به هوا بلند خواهد شد.
وی گفت: البته مشكل تالاب میقان فقط معادن سولفات سدیم موجود در آن نیست بلكه به دلیل برداشت های بی رویه از حوضه آبریز آن، عملا مسیرهای ورودی و جریان های آب به تالاب تا حد زیادی تحت الشعاع قرار گرفته و به نوعی شاهرگ های حیاتی كه تالاب از آن تغذیه می كند دچار مشكل شده است.
وی با بیان اینكه اكنون ورودی جدی آب به تالاب میقان نداریم افزود: جز فاضلاب شهر اراك ورودی دیگری برای تالاب میقان نیست كه آنهم حرف زیادی بر روی آن است زیرا تصفیه مناسبی روی آن انجام نمی شود.
** تالاب میقان
ارتفاع تالاب از سطح دریاهای آزاد ۱۷۰۰ متر است و سطح آب در آن نسبت به فصل سال از مانداب(عمق بسیار كم) تا حدود ۱.۴۰ تغییر می ‌كند. منابع تامین آب تالاب را بارش‌های جوی، آب سه رودخانه قره كهریز، فراهان و شهراب و پساب تصفیه فاضلاب اراك تشكیل می‌ دهد.
وسعت تالاب حدود ۲۵٬۰۰۰ هكتار است كه شامل دریاچه با سه جزیره در وسط ، قسمت كویری و دشت‌های اطراف می ‌شود. از نظر دیرینه ‌شناسی قدمت آن به دوره پالئوسن باز می ‌گردد كه در آن دوره به دلیل حركت صفحه‌ های تكتونیكی اطراف شكل گرفته است.
به علت شوری آب، لایه‌ های نمكی در منطقه دیده می‌ شود، علاوه بر این گنبدهای نمكی نیز در سطح زیرین منطقه وجود دارند كه تحت تاثیر گسل‌های منطقه باعث لرزه خیزی خفیف در منطقه می ‌شوند.
علمی 9014**1440

انتهای پیام /*


ویدیو مرتبط :
صحبت درباره تالاب میقان در مجلس