فرهنگی


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

استاندار حلبچه عراق وارد ایلام شد

به گزارش ایرنا، عبدالله محمد به همراه ارکان حسن مشاور وی عصر امروز یکشنبه 26 اردیبهشت وارد استان شده و با مقامات استانداری ایلام دیدار کرد.قرار است استاندار میسان، واسط، ...



از فیلمی اسكاری تا آدم كوتوله‌های عشق فوتبال


به گزارش روز شنبه خبرنگار سینمایی ایرنا، چند روز دیگر تا آغاز جشنواره جهانی فیلم فجر باقی نمانده است، جشنواره ای كه به صورت مجزا از بخش ملی، دومین سال برگزاری خود را تجربه می كند.
هر چند دوره اول برگزاری جشنواره چندان مناسب با توقعات سینمای ایران برگزار نشد اما در دوره دوم و از زمان انتصاب رضا میركریمی به عنوان دبیر تلاشی دسته جمعی شكل گرفته تا این جشنواره در شان نام سینما و هنر ایران برگزار شود.
اما جشنواره امسال با كمی تغییر نسبت به سال گذشته در دو بخش رقابتی و چهار بخش غیر رقابتی تدارك دیده شده است.
بخش رقابتی یا همان مسابقه آن از «سینمای سعادت» (مسابقه بین الملل) با 12 فیلم خارجی و 3 فیلم ایرانی و بخش «پانورامای» (كشورهای آسیایی و جلوه گاه شرق) با 12 فیلم خارجی و 3 فیلم ایرانی تشكیل شده است.
در فضای غیررقابتی جشنواره نیز 4 بخش تعبیه شده كه از جمله آن «جام جهان نما» با 10 فیلم خارجی، «نمایش های ویژه مستند»، «مرورها و بزرگداشت ها» با شش فیلم از سینمای فرانسه و «دارالفنون» كه برنامه های دانشجویی، كلاسی های درس اساتید، كارگاه آموزشی و هم اندیشی است.
اهمیت جشنواره های بین المللی علاوه بر نظم و دقت در برگزاری و نمایش آثار پیش بینی شد، كیفیت آثار نیز است. بنابراین در ادامه این گزارش مروری بر 6 فیلم راه یافته به بخش سینمای سعادت كه آثار بخش بین الملل جشنواره است خواهیم داشت و در گزارش های بعد نیز دیگر آثار را بررسی خواهیم كرد.

**1944، نماینده استونی در اسكار
فیلم درام جنگی محصول سال 2015 استونی و ساخته المو نوگانن/ Elmo Nüganen كارگردان سینما و تئاتر پنجاه و دوساله اهل استونی است.
این فیلم 100 دقیقه ای اول بار در سال 2015 در جشنواره بین المللی فیلم برلین و پیش از نمایش عمومی در استونی به نمایش در آمد. همچنین به عنوان فیلم منتخب استونی به هشتادو هشتمین دوره جشنواره فیلم اسكار ارائه شد.
سومین ساخته نوگانن كه از 2002 به فیلمسازی روی آورد؛ همچنین در جشنواره فیلم وین اتریش، جشنواره قاهره، جشنواره بین المللی فیلم كلیولند نیز به نمایش درآمده است.
فیلم وقایع جنگ سال 1944 در استونی به نام نبرد جبهه تاننبرگ/Battle of Tannenberg Line در ژوئن 1944 را به نمایش در می آورد و زاویه دید آن سربازان استونیایی است كه باید با یكی از طرفین یعنی ارتش سرخ اتحاد جماهیر شوروی سابق یا آلمان نازی علیه هموطنان خود همراه شوند؛ سربازان و عزیزان آنها هر دو باید تصمیم سختی بگیرند.
بنابراین فیلم بیشتر بر روحیات و حالات افراد در پیش زمینه جنگ تمركز دارد تا اینكه به خود جنگ بپردازد و آن را از هر دو سو نشان می دهد.

**اماما، هنگامه سقوط یك درخت
آسیر آلتونا/ Asier Altuna كارگردان چهل و پنج ساله اسپانیایی هفت فیلم مستند مستقل و مشترك، یك سریال تلویزیونی، دو برنامه تلویزیونی و سه فیلم سینمایی ساخته كه نام او را در عرصه فیلمسازی مطرح كرد.
وی دو بار برای بهترین كارگردان جدید و بهترین مستند كوتاه در جشنواره بین المللی فیلم گویا در اسپانیا نامزد شده است، آثار او در بیش از 100 جشنواره در سراسر جهان نمایش داده شده و 20 جایزه دریافت كرده است. ضمن اینكه فیلم اماما (به معنی مادربزرگ در زبان محلی باسك اسپانیا) توانست جایزه بهترین بازیگر جوان زن را نصیب ایریا الیاس /Iraia Elias بازیگر نقش اول این فیلم كند و فیلم نیز نامزد دریافت جایزه بهترین فیلم نو شد.
فیلم در مورد زندگی یك خانواده اسپانیایی در ایالت باسك این كشور است. زندگی در مزرعه ای در گوشه ای دورافتاده در این ایالت می تواند با توجه به معیارهای معاصر منزوی و دشوار به نظر برسد و ساكنان آن معمولا احساس می كنند سرنوشت آنها از زمان تولد تعیین شده و قابل تغییر نیست.
سه فرزند توماس و ایزابل هر یك به نوعی با این واقعیت رویارو شده اند و یكی از آنها می خواهد از آن بگریزد...
كارگردان اثر درباره فیلمش گفته: فیلم در محیط روستایی روی داده است كه من به خوبی می شناسم زیرا بخشی از آن هستم. اماما كاملا خیالی است اما می توان شرایط واقعی آن را درك كرد. به عنوان یك كارگردان می خواهم فیلم هایی بسازم كه آزاد بوده و خود را توضیح دهند بدون اینكه نیازی به روایت یا افكت باشد اما فیلم هایی كه توجه بینندگان را هم جلب كنند.
اماما پیش از این در بخش رقابتی جشنواره های سال جاری سن سباستین و رم پذیرفته و جایزه بهترین فیلم باسك را در جشنواره سن سباستین دریافت كرده است.

**ال كلاسیكو، روایت آدم كوتوله‌ها
ال كلاسیكو ساخته هالكوات مصطفی كارگردان سی و یك ساله عراقی و نروژی با همكاری آندرس فاگرهوت نروژی و محصول مشترك عراق، نروژ و امارات متحده عربی؛ 97 دقیقه است. این فیلم در سیزدهمین جشنواره بین المللی فیلم دبی، بیست و چهارمین دوره جشنواره بین المللی ترومسو نروژ (ژانویه 2016)، جشنواره فیلم هایی از جنوب نروژ(اكتبر 2015) اكران شده و در چهاردهمین دوره جشنواره ترابیكا منهتن آمریكا 13 تا 24 آوریل (25 فروردین تا پنجم اردیبهشت) به نمایش در می آید.
ال كلاسیكو كه دومین فیلم بلند هالكوات بعد از قلب سرخ (2011) است، ماجرای دو برادر كوچولو را در اربیل عراق روایت می كند كه به عشق دیدن كریستیانو رونالدو فوتبالیست و بازی رئال مادرید و بارسلونا سفری را آغاز می كنند. هالكوات در مصاحبه ای با بولتن جشنواره فیلم هایی از جنوب/Films From South گفته كه ایده اصلی این فیلم را از دو برادر كوچولو گرفته كه در اربیل (كردستان عراق) ملاقات كرده و عاشق بازی های رئال مادرید و بارسلونا بوده اند.
ال كلاسیكو یقینا غیر از پرداختن به دلمشغولی های این دو برادر وضعیت امروز عراق را نیز پیش روی بینندگان ترسیم می كند.

**همین نزدیكی، نمایی از معضل چاقی مفرط
ساخته آلخاندرو گازمن آلوارز/Alejandro Guzmán Alvarez به مدت 104 دقیقه به زبان اسپانیایی، پیش از این در جشنواره هایی از جمله جشنواره سالانه مستقل فیلم های دو نوو مونترال/ de nouveau film festival كانادا اكتبر 2015 جشنواره بین المللی مستقل مانهایم- هایدلبرگ/Filmfestival Mannheim-Heidelberg در ایالت بادن ورتمبرگ آلمان اكتبر 2015 و بخش سینمای آمریكای جشنواره بین المللی فیلم شیكاگو حضور داشته است.
همین نزدیكی داستان زندگی فردریكو مردی با معضل چاقی مفرط است كه به تنهایی زندگی می كند و از فرط چاقی نمی تواند از خانه بیرون برود و زندگی اش در دیدارهای روز یكشنبه خواهر و همسر خواهرش خلاصه شده است. او كه با ساخت جواهرآلات زندگی می گذراند؛ با دیدن تصاویری از سفر و تعطیلات خانواده خواهرش به فكر چاپ مجموعه از تصاویر خود می افتد و اقامتگاه همیشگی اش را ترك می كند و با پائولو جوانی امروزی و عاشق كتاب های كمدی آشنا می شود و ...
این فیلم كه در لحظاتی به رئالیسم جادویی طعنه می زند، داستانی از دوستی بین انسان ها در روزگار سختی هاست و اینكه حتی گام های كوچك نیز می تواند به تغییر منجر شود...

**جنون، برنده جایزه جشنواره ونیز
این فیلم به مدت 106 دقیقه به كارگردانی امین آلپر كارگردان چهل و یك ساله تركیه ای است كه در سومین تجربه ساخت فیلم بلند خود توانست جایزه ویژه هیات داوران در بخش اصلی هفتاد و دومین جشنواره بین‌المللی فیلم ونیز 2015 را از آن خود كند. این فیلم همچنین اینكه در بخش سینمای معاصر جهان در جشنواره بین المللی تورنتو نیز حاضر بوده است.
آلپر كه دانش آموخته اقتصاد و تاریخ است و متخصص تاریخ معاصر تركیه است در جنون، زندگی دو برادر را تصویر می كند كه سعی می كنند در ناكجاآباد امروز استانبول زنده بمانند. در این فیلم دو برادر باید شهر را از زباله ها و همه اضافات پاك كنند، هر چند شغل آنها با روابط شكننده برادرانه شان تضاد دارد. جنون جامعه ای را نشان می دهد كه ترس از تروریسم و اقدامات تروریستی آن را تا مرز جنون و سرحد ترس كشانده است.
آلپر همچنین توانست جایزه بهترین كارگردانی و بهترین فیلمنامه را از جشنواره آسیا پاسیفیك 2015 و بهترین كارگردانی از جشنواره صوفیه بلغارستان (2016) برای این فیلم دریافت كند. همچنین جایزه بهترین كارگردانی، بهترین فیلمنامه و بهترین تدوین نیز توسط جشنواره انجمن منتقدان تركیه به فیلم جنون تعلق گرفته است. به نظر می رسد آلپر با ساخت سه فیلم در سال به خوبی توانسته با همین سه اثر، خود را در عرصه سینمای نوی تركیه مطرح كند.

**طلوع، فیلمی سیاه و سفید
فیلم نود و شش دقیقه‌ای طلوع یا سپیده دم محصول لهستان، استونی و لتوانی به كارگردانی لایلا پاكالنینا/Laila Pakalnina كارگردان و نویسنده پنجاه و سه ساله اهل لتوانی به شیوه سیاه و سفید ساخته شده است.
در حالیكه لتوانی (آن روزها جزو اتحاد جماهیر شوروی سابق) تحت تاثیر نیروهای ارتش سرخ در حال تغییرات عمده است از نظر یانیس جوان دو دسته خوب ها و بدها وجود دارند؛ خوب ها یا همان قرمزها كه خواستار زندگی جمعی و مزارع اشتراكی و نظم نوین در جامعه هستند و بدها یا سفید ها كه این نظم و زندگی روشن در آینده را نمی پذیرند. پدر یانیس از دهقانان مرفه است و به شدت با این مزرعه جمعی مخالف است و در نها&


ویدیو مرتبط :
کشف آدم كوتوله در سوادكوه مازندران