فرهنگی


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

استاندار حلبچه عراق وارد ایلام شد

به گزارش ایرنا، عبدالله محمد به همراه ارکان حسن مشاور وی عصر امروز یکشنبه 26 اردیبهشت وارد استان شده و با مقامات استانداری ایلام دیدار کرد.قرار است استاندار میسان، واسط، ...



«نوآوری به سوی الهام نوین عربی»؛ شعار نشست سالانه دانشگاه هاروارد در مسقط


به گزارش خبرگزاری تسنیم، هدف اعلامی این هم‌اندیشی دستیابی به یک برنامه عملی برای تعیین اهداف مشترک و توانبخشی به نسل جدیدی از جوانان در جهان عرب بود که به رشد و توسعه منتهی شود. البته نباید از تلاش این نشست برای دستیابی به راه حل‌های مشترک برای خاتمه دادن به درگیری‌های منطقه‌ای و ساخت و ساز اقتصاد و انتشار فرهنگ نوآوری در بخش‌های مختلف همچون آموزش، هنر و سیاست و خلاقیت‌های فکری گذشت.

سخنران‌های کلیدی این همایش یوسف بن علوی وزیر امور خارجه عمان، مارک جی سیفرز سفیر ولایات متحدة آمریکا در عمان و محمد بن محفوظ العارضی رئیس مجلس إدارة بانک وطنی عُمانی و شرکت “إنفستکورب” بودند که این سخنرانان در 6 موضوع ذیل به بحث و گفتگو پرداختند؛

1. "سیاست‌های نوآورانه: دستیابی به راه حل‌های مشترک برای منازعات منطقه‌ای،"
2. "ساختن اقتصاد نوآورانه"
3. "نوآوری در مدارس عربی،"
4. "نوآوری در هنر و فرهنگ"،
5. "خلاقیت فکری: قرائت جدید از اسلام"،
6. "نوآوری و کارآفرینی."

بن علوی وزیر امور خارجه عمان در این نشست گفت: ما با دانشگاه هاروارد تعامل تنگاتنگ داریم و در نگاه ما هاروارد به عنوان یکی از دانشگاه‌هایی است که در خدمت صلح است. از این رو؛ سلطان قابوس در دهه نود، فرمانی مبنی بر اختصاص کرسی صلح در دانشگاه هاروارد در زمینه امور بین المللی به نمایندگی از ایشان صادر کرده‌اند.

او افزود: عرب‌ها (مسلمانان) از طریق ارزش‌های اسلامی در دوره‌هایی از زمان به تمدن بشری با تثبیت فرهنگ همکاری و اقدامات بشردوستانه میان همه مردم خدمت رسانده‌اند؛ لذا پیام اسلام در سراسر گیتی گسترش یافت و آنگاه که ما فرهنگ اسلامی را به عنوان یک کالا نگاه کردیم از پیشرفت‌های علمی در جهان و توسعه و تمدن اسلامی عقب ماندیم.

او توضیح داد که عقب ماندگی اعراب از حضور علمی در مراکز دانشگاهی جهان، نتیجه اعمال محدودیت‌های دولت‌های اعراب (اسلامی) است.

وی تاکید کرد که تمدن با عقل و معرفت ساخته شده است، از این رو باید به سوی تولید فناآورانه، رو کرد و از فرهنگ مصرف کنندگی محض خارج شد. وی در پایان از جوانان عرب خواست تا به فرهنگ تولید فنی روی آورند. او تصریح کرد که ما بخشی از جهان هستیم و باید راه حل خودمان را برای زندگی بهتر پیدا کنیم و هرگز نمی‌توانیم در انزوا از جهان به سر بریم.

همچنین در این نشست مارک جی سیفرز سفیر ولایات متحدة آمریکا در عمان از توافقنامه‌های امضا شده در زمینه تجارت آزاد و کنوانسیون آموزش و پرورش و فن آوری میان عمان و آمریکا سخن گفت و از کشور عمان و شخص سلطان قابوس تقدیر کرد.

أحمد الطیب الجیلی رئیس انجمن فارغ التحصیلان عرب دانشگاه  هاروارد نیز در این همایش گفت: ما در جهان عرب نیازمند تفکر خلاق و تشویق خلاقیت هستیم. وی افزود: ما به منظور جذب دانشجویان اعراب به دانشگاه هاروارد و تقریب آنها و به منظور رسیدن به تحول و پیشرفته در جهان عرب تلاش می‌کنیم.

گفتنی است در این هم اندیشی که که نشست‌های قبلی آن در ابوظبی، امان، قاهره، دمشق، دوحه، دبی، رباط و تونس برگزار شده بود. بیش از 350 نفر از برجسته‌ترین استادان و روشنفکران و اندیشمندان از کشورهای ایالات متحده آمریکا، خاورمیانه و اروپا مشارکت داشتند.

رایزنی فرهنگی ایران در عمان

انتهای پیام/


ویدیو مرتبط :
اقدام جالب دانشگاه؛ پرواز یک هواپیما با پرچم فلسطین بر فراز دانشگاه هاروارد